Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Transparent Design pregateste extinderea capacitatii la fabrica din Popesti-Leordeni
Transparent Design pregateste extinderea capacitatii la fabrica din Popesti-Leordeni
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 25 Ian 2024 13:29
Compania Transparent Design, unul dintre cei mai mari procesatori de sticla plana din sud-estul Europei, pregateste extinderea capacitatii de productie a fabricii situata in Popesti-Leordeni.
"In 2020 am cumparat de la compania Danfoss o parte din constructia in care activam in prezent, aproximativ 4.500 mp si 3.000 mp de birouri, iar apoi am mai adaugat inca 7.000 mp de fabrica. Fondurile au venit atat din finantare bancara, cat si din fonduri proprii. Urmeaza alte investitii, dar urmarim mai intai piata, sa vedem ce se va intampla in 2024. Urmatorul pas este o fabrica unde se va lucra in 2-3 schimburi, cu foarte putini angajati. Pastram acelasi obiect de activitate, dar includem si anumite repere pe care nu le producem acum", a declarat Marian Nechifor, fondatorul Transparent Design, la emisiunea Industrii inteligente, proiect realizat de ZF in parteneriat cu Confederatia Patronala Concordia si sustinut de BCR.
 
 
Nevoia unei noi fabrici a aparut in urma extinderii pe care compania o are in plan la nivel european si in tarile arabe. "In Europa suntem deja prezenti de peste un an, iar pentru 2024 avem contracte mai mari de incheiat si suntem in discutii si cu zona Arabia Saudita si Emiratele Arabe pentru a livra produse. In concluzie, ne pregatim pentru un volum mai mare, care va apare in 2-3 ani. Vreau sa fac dezvoltarea fabricii prin fonduri europene. Pana acum nu am reusit sa accesez astfel de fonduri", a precizat Marian Nechifor.
Potrivit managerului, digitalizarea timpurie a businessului a reprezentat motorul de crestere si de diferentiere pe piata.
"Dupa momentul in care am format necesarul de echipamente noi in fabrica ne-am dat seama ca avem nevoie si de digitalizare. Astfel, am decis sa achizitionam si sa integram un soft care reuseste sa coordoneze intreg procesul de productie, de la proiectare pana la livrare. Astazi, nu putem sa lucram fara acest program, iar 95% dintre echipamentele noastre sunt cu comanda numerica. Si numarul angajatilor este mult mai redus, in sensul ca avem in jur de 90 de angajati fata de 200 cum au alte companii care activeaza in domenii similare", a mai spus Marian Nechifor.
 
 
Infiintat in urma cu 17 ani, businessul Transparent Design a ajuns in 2022 la afaceri de 9,5 milioane de euro, iar pentru 2023 oficialul companiei estimeaza venituri de 11,5 milioane de euro. "Nu sunt cei mai buni ani ai businessului, dar daca raportam la inflatia actuala, cresterea de 20-25% de anul acesta a venit din contracte noi, din crestere organica. Pentru 2024 ne-am bugetat afaceri de 15-16 milioane de euro, din care 30% sa vina din export, fata de 10% in prezent", a adaugat Marian Nechifor.
 
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left