Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 12 Aprilie 2021
GHID de INSTALARE
PAGINA PERSONALIZATA


ELUMATEC ROMANIA SRL

ELUMATEC ROMANIA SRL

Adresa: Str. Polona nr. 86, Bucuresti, Judet Sector 1
Telefon: 021/210.69.17
Fax: 021/210.69.46
E-mail: mail@elumatec.ro
Web site: www.elumatec.ro
Domenii: Utilaje, scule, echipamente
Descriere activitate
producator de linii complete de utilaje pentru tamplarie din aluminiu si PVC fabricate exclusiv in Germania
Prezentare companie/institutie
ELUMATEC: Crestere a cererii de utilaje pentru tamplaria din aluminiu
 
 
 
 
 
 
Ruxandra Achim (46 de ani)
Functia/Firma: director general, Elumatec;
Experienta profesionala: 19 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Furnizorul de utilaje Elumatec Romania vizeaza, pentru exercitiul financiar in curs, cel putin o mentinere a cifrei de afaceri, dupa ce in 2014 a fost inregistrata o majorare de aproximativ 40% a incasarilor, fata de nivelul din 2013. De altfel, in ceea ce priveste activitatea firmei in ansamblu, se doreste mentinerea acesteia la parametri optimi si traversarea cu brio a anului 2015, avand in vedere ca situatia pietei de profil este destul de dificila. Cu toate acestea, vanzarile firmei s-au inscris inclusiv in intervalul recesiunii pe un trend ascendent.
 
- Care a fost evolutia recenta a pietei de utilaje pentru tamplarie?
- Cea mai importanta sursa de dezvoltare pentru acest segment de activitate este reprezentata de programele cu finantare europeana. In 2014, numarul acestora a fost destul de satisfacator, intrucat multe proiecte incepusera cu 2-3 ani in urma. Comparativ cu acest tip de achizitii, cele de utilaje in leasing sau din fonduri proprii sunt destul de reduse si au si valori mai mici. Nu avem informatii in ceea ce priveste evolutia pietei de tamplarie anul trecut, insa stim ca au existat producatori care au reusit sa se retehnologizeze, in pofida tuturor dificultatilor. Totusi, putem spune cu siguranta ca evolutia domeniului a fost mult mai buna in 2014 decat in 2013, cand a putut fi constatat un regres al bransei, cauzat in principal de lipsa proiectelor imobiliare, a lichiditatilor si a solicitarilor de utilaje noi.
- Cum a evoluat in ultimul timp cererea de utilaje Elumatec?
- Chiar daca nu am remarcat schimbari majore in ceea ce priveste evolutia pietei, putem spune ca in ceea ce priveste livrarile proprii am observat o crestere pe segmentul utilajelor destinate domeniului tamplariei din aluminiu, dar si pe cel al echipamentelor pentru alte industrii, Elumatec producand o gama variata de utilaje automate de debitat si prelucrat aluminiul. O evolutie semnificativa a cererii a fost inregistrata si pentru echipamentele Stürtz, pentru care am devenit unic distribuitor din 2014. Imediat dupa incheierea acestui parteneriat, la finele anului trecut, comercializarea produselor respective a atins un nivel de aproximativ 40% din incasarile totale al firmei noastre. Din aceasta categorie am vandut deopotriva linii automate de sudura si debavurare. Tot in 2014, am lansat pe piata autohtona o noua gama economica, care utilizeaza o tehnologie inovatoare lansata de Elumatec si include centre de prelucrare cu o capacitate mai mica, avand costuri de achizitie relativ reduse.
- In ce zone efectuati preponderent livrari?
- In ultimul timp, am efectuat livrari in mod uniform pe intreg teritoriul tarii. Totusi, o incidenta mai sporita a acestora a putut fi remarcata in localitatile Bucuresti, Galati, Iasi, Satu Mare sau Sibiu, respectiv in judetul Prahova, precum si in Moldova si Transilvania.

ELUMATEC: Growth in demand for the aluminum joinery machinery
The equipment provider Elumatec Romania aims, for the current financial year, at least at maintaining the turnover recorded last year when there was achieved an increase of approximately 40% of revenues, compared to 2013. Moreover, in what concerns the company's activity as a whole, it is aimed at maintaining it optimally and successfully crossing the year 2015, since the market's situation is quite difficult. However, the company's sales were enrolled on an upward trend also during the recession.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Ianuarie-Februarie 2015)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
2021-video-fer
athena_370px
SISECAM
rehau
ghid_montaj
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
VBH
ROTO
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE