Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Ianuarie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ELUMATEC a incheiat anul 2021 cu o majorare considerabila a cifrei de afaceri
ELUMATEC a incheiat anul 2021 cu o majorare considerabila a cifrei de afaceri
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 25 Iul 2022 06:00
Compania Elumatec, reprezentanta autohtona a grupului german cu acelasi nume, a inceput din 2022 sa comercializeze si utilaje pentru tamplaria din PVC sub denumirea unei noi marci - Someco. Dupa cum precizeaza Ruxandra Achim, administratorul firmei, produsele din noua gama reunesc utilaje fabricate de producatorii Elumatec si Emmegi. Noua serie de echipamente destinate tamplariei din PVC Someco include utilaje de debitat automate, centre de prelucrare, linii de sudura-debavurare si echipamente de asamblare si montaj.
- Precizati cum se structureaza oferta proprie.
- Portofoliul Elumatec include echipamente pentru tamplaria din PVC si aluminiu, utilaje si software destinate altor industrii, precum si software dedicat centrelor de prelucrare Elumatec a profilelor din aluminiu, cu functiuni de programare eluCad. Acesta se actualizeaza anual, odata cu lansarea noilor versiuni ale utilajelor. Revenind la categoria echipamentelor, in ultima perioada, pe piata din Romania, predomina in livrari cele pentru prelucrarea profilelor din aluminiu, atat pentru domeniul tamplariei termoizolante, cat si pentru alte industrii.
- Mentionati cum au evoluat rezultatele financiare in ultimul timp.
- Am incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri considerabil mai mare decat cea din 2020, desi am fost nevoiti sa facem fata unor dificultati semnificative, precum extinderea termenelor de livrare comparativ cu alti ani, situatie cauzata in principal de lipsa materiilor prime si chiar a unor componente tehnologice high-tech de pe piata. Acest lucru s-a datorat faptului ca in 2021 a foat inregistrata o crestere a comenzilor de echipamente, implicit de software, comparativ cu 2020, cand acestea au atins un nivel foarte scazut. Motivul situatiei negative din 2020 a fost bineinteles pandemia, coroborata cu masurile de siguranta adoptate de firme si nu faptul ca managerii acestora nu ar fi vrut sa investeasca in dezvoltare. Pana in prezent, in 2022, activitatea proprie nu este afectata de razboiul din Ucraina si speram ca aceasta situatie sa nu se schimbe.
- Detaliati cum au evoluat conditiile de piata specifice.
- Ca si in alte domenii conexe, pandemia a adus si pe segmentul propriu de activitate scumpiri succesive ale utilajelor si echipamentelor, determinate de cresterea pretului la materiile prime si la energie, precum si de extinderea termenelor de livrare, care au devenit mult mai mari. Mai exact, majorarile preturilor la materiile prime au dus automat la scumpirea utilajelor si la prelungirea termenelor de livrare. Anul trecut, firmele de tamplarie termoizolanta au continuat sa aiba proiecte de investitii, dezvoltate din fonduri proprii, europene sau prin programe de leasing. Daca dintre acestea proiectele de finantare au fost in numar destul de redus in 2021, in 2022 noile proiecte din surse atrase lipsesc cu desavarsire. Achizitiile de utilaje din acest an s-au facut si se fac exclusiv din fondurile proprii ale clientilor.  
    
 
Meesenburg
SISECAM
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza