Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VBH: Ghidul de montaj 2023 si noi sisteme pentru o instalare profesionala
VBH: Ghidul de montaj 2023 si noi sisteme pentru o instalare profesionala
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Oct 2023 06:35
VBH este unul dintre cei mai importanti distribuitori globali de sisteme de feronerie si solutii de montaj destinate ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. Forta companiei este asigurata de produsele si sericiile de top pe care le promoveaza si pe care partenerii sai se pot baza. Pornind de la sloganul ”Simplu, tot. Totul simplu”, grupul german pune la dispozitia clientilor un sortiment diversificat, perfect adaptat la cerintele pietei. Prin cele cinci filiale si depozitul central, VBH asigura livrarea de accesorii catre toti producatorii activi in Romania. Pentru a veni in intampinarea solicitarilor acestora si a le facilita alegerea celor mai bune solutii de montaj, compania a lansat un catalog in cadrul carora sunt detaliate toate fazele ce trebuie parcurse pentru a asigura o instalare profesionala. De asemenea, sub brandul GreenteQ, au fost prezentate o serie de solutii recente care asigura performante superioare de termoizolare ansamblurilor de ferestre/usi ce le integreaza. 
 
GreenteQ Climate Compliant 2.0, noul sistem pentru o eficienta energetica ridicata
Capacitate mare de incarcare, economie de material, fara operatiuni prealabile de montaj, procesare facila, mai putine puncte de fixare. Acestea sunt principalele avantaje asigurate de sistemul GreenteQ Climate Compliant 2.0, aflat in portofoliul VBH. Solutia a fost dezvoltata de expertii germani pentru a asigura adaptarea la noile norme de optimizare a cladirilor din punct de vedere al eficientei energetice. Actualele constrangeri de performanta exercita un impact puternic atat asupra arhitectilor si proiectantilor, cat si asupra specialistilor in montaj. De aceea, VBH a dezvoltat un sistem inovator care nu corespunde doar liniilor directoare stipulate in normativul EnEV valabil in Germania, ci si cerintelor practice solicitate de specialistii din celelalte state de pe mapamond. In domeniul instalarii precadrului, exista trei optiuni – si anume: asamblare standard,
montaj din exterior (VAM) si instalare cu montant „orb”. Aceste modele nu sunt doar foarte versatile pentru a asigura solutii personalizate, ci si foarte rapide si usor de implementat. Sistemul GreenteQ Climate Compliant 2.0 include patru componente (profil GreenteQ Climate Compliant 2.0., adeziv polimeric greenteQ MS de culoare alba, suruburi pentru cadru ferestre greenteQ FK, respectiv suruburi pentru cadru ferestre greenteQ ZK), poate fi folosit la orice tip de lucrare si beneficiaza de certificare realizata de reputatul institut german ift Rosenheim. 
 
GreenteQ Climate Compliant STANDARD SISTEM 2.0
Sistemul GreenteQ Climate Compliant STANDARD 2.0 a fost conceput pentru instalarea ferestrelor si usilor pentru a obtine un nivel de izolare similar peretelui in care sunt montate. In aceasta varianta, componentele pot fi instalate complet in afara peretelui portantga sau in consola, numai pe jumatate din latimea ramelor. Montajul se realizeaza direct, utilizand suruburile greenteQ specifice sistemului in profilurile greenteQ Climate Compliant 2.0. Axa surubului trebuie sa fie amplasata la cel putin 20 mm de marginea exterioara a profilului standard greenteQ Climate Compliant 2.0. Sistemul asigura un nivel extrem de ridicat de termoizolare a golului de  montaj, iar puntile termice punctuale, cum ar fi transferurile de sarcina prin elementele de otel, sunt eliminate. Aceasta imbunatateste performanta termica generala a ferestrei instalate, chiar si la temperaturi exterioare foarte scazute. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca jonctiunea ulterioara cu termosistemul este usor de proiectat de catre constructorul de fatade. Etansarea imbinarilor de legatura poate fi adaptata la situatia de pe santier si la cerintele cladirii. GreenteQ Climate Compliant SYSTEM 2.0 Standard poate compensa sarcinile rezultate din constructia ferestrei, precum si pe cele din vant.
 
GreenteQ Climate Compliant SYSTEM 2.0 VAM 
GreenteQ Climate Compliant SYSTEM 2.0 VAM  a fost proiectat pentru instalarea de ferestre si usi in structura termosistemului exterior, in conditiile in care dimensiunile ramei sunt mai mari decat cele ale golului. Cu ajutorul sau, ansablurile de tamplarie sunt montate complet in afara constructiei peretelui portant. Procesul se realizeaza utilizand suruburile greenteQ specifice sistemului. O caracteristica speciala este acea ca GreenteQ Climate Compliant SYSTEM 2.0 VAM are optiunea de a fi pre-asamblat pe trei laturi (laterale si superioara). Garnitura geamului este, la randul sau, integrata in prealabil. Acest lucru asigura un nivel ridicat de integrare si fiabilitate a asamblarii, reducand semnificativ timpul de instalare pe santier. Inclusiv precadrul poate fi instalat dinspre exterior. Profilele Climate Compliant 2.0 formeaza un cadru perimetral excelent izolat din punct de vedre termic, iar puntile termice punctuale aferente elementelor din otel sunt eliminate, ceea ce duce la imbunatateste performantei generale a ferestrei instalate, chiar si la grosimi reduse ale termosistemului de fatada. Ca si in cazul celuilalt sistem, conexiunea se realizeaza deosebit de facil, iar etansarea imbinarilor poate fi adaptata la cerintele specifice proiectului. De asemenea, GreenteQ Climate Compliant SYSTEM 2.0 VAM poate transfera in siguranta fortele date de  constructia ferestrei, precum si pe cele din vantul sau sarcinile utile rezultate din structura portanta. Pentru informatii suplimentare, click aici si aici.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left