Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VIOHALCO: Sporire de 8% a vanzarilor pe segmentul aluminiului
VIOHALCO: Sporire de 8% a vanzarilor pe segmentul aluminiului
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 04 Apr 2016 16:22
Dupa transformarea companiei elene Viohalco SA intr-o structura de tip holding, cu sediul administrativ in Bruxelles - Belgia, pentru a fi listata la Euronext, rezultatele operationale s-au imbunatatit vizibil, astfel incat corporatia a inregistrat performante notabile anul trecut, pentru aproape toate segmentele operationale. In plus, pierderea s-a diminuat vizibil, prin consemnarea unei sume de -63,4 milioane de euro, comparativ cu pierderea evaluata la -90 milioane de euro din 2014. Astfel, managerii corporatiei au aratat in cadrul celui mai recent raport financiar faptul ca, in 2015, in pofida unei situatii provocatoare de natura macroeconomica, principalele segmente de afaceri (aluminiu, cupru si cabluri, respectiv tubulatura si afaceri imobiliare) au fost performante ca vanzari (cu exceptia sectiei de otel, pe fondul scaderii pretului elementelor semifabricate). In plus, aprecierea USD si GBP fata de euro a avut un efect pozitiv asupra activitatii companiilor afiliate, ale caror exporturi in Marea Britanie, SUA si alte state in care se utilizeaza monedele respective au fost mai profitabile. Practic, inclusiv printr-o noua strategie de afaceri (ce a presupus, printre altele, divizarea unor activitati, lansarea altora noi si achizitii strategice), s-au contracarat diversele probleme ce s-au perpetuat pe plan global, cum ar fi cresterea sub asteptari a cererii, declinul industriei otelului, prabusirea in multe cazuri a cotatiei metalelor si intarzierile consemnate la marile lucrari de infrastructura in domeniul instalatiilor, unde se folosesc conducte din otel. In acelasi timp, scaderea pretului petrolului (exprimata in euro) a determinat, in consecinta, o reducere a unor costuri operationale legate de productie si transport. „In termeni de performanta financiara, cifra de afaceri consolidata din anul 2015 s-a apreciat cu 11,3%, pana la 3,275 miliarde euro (comparativ cu 2,943 miliarde euro din 2014), mai ales din cauza cresterii cantitative a vanzarilor, cu precadere in cadrul diviziilor de cupru si cabluri, respectiv tubulatura din otel. Cea mai puternica sporire s-a consemnat pentru cabluri si conducte, in pofida unor dificultati specifice anumitor piete de referinta”, se precizeaza intr-un comunicat al corporatiei.
Pe segmentul aluminiului, in perioada analizata s-au consemnat venituri de 1,133 miliarde euro (+8%), insa majorarea s-a datorat cu precadere ratelor avantajoase de conversie monetara, primelor favorabile la tranzactiile cu acest metal neferos, sporirii de +6,5% a cotatiei aluminiului primar si unei cresteri cantitative de +1,5%. Trebuie subliniat si faptul ca ascensiunea a fost sustinuta aproape exclusiv de vanzarile produselor sub forma de role, iar in domeniul extrudarii, in pofida unor pierderi extraordinare, tendinta descendenta s-a mai atenuat, din cauza cresterii cererii de profile pentru aplicatii industriale. In contextul anuntat anterior, pe acest segment, la nivelul lui 2016 Viohalco isi propune sa finalizeze programul de investitii derulat actualmente la fabrica Bridgnorth Aluminium - Marea Britanie. Alte obiective, de importanta primordiala, presupun definitivarea procesului de restructurare a Elval si consolidarea prezentei comerciale a grupului pe pietele existente.
Referindu-se la perspectivele actualului exercitiu financiar, conducerea corporatiei elene indica faptul ca strategia va fi caracterizata si in continuare de prudenta. „In pofida unei recuperari economice, de altfel asteptate, a economiei statelor din zona euro in 2015, prognoza pentru anul in curs este rezervata si sta sub semnul incertitudinii. Diverse fluctuatii de ordin financiar in Europa au afectat increderea consumatorilor si, evident, mediul de afaceri, iar incetinirea ritmului de crestere din tarile emergente a avut un impact negativ asupra exportului. Totusi, continuarea trendului de apreciere a USD in raport cu euro va imbunatati vizibil competitivitatea Viohalco. Principalele elemente-cheie ale anului in curs sunt, astfel, reprezentate de finalizarea programelor intensive de investitii ce au ca scop modernizarea unor unitati de productie si intensificarea exportului. In ceea ce priveste Grecia, dupa definitivarea primei etape a noului program de redresare, se estimeaza un reviriment din semestrul al doilea a.c., ceea ce va insemna si o imbunatatire a activitatii Viohalco pe plan local.
***
Infiintat in anul 1937, holdingul Viohalco detine controlul asupra activitatii mai multor societati - sau grupuri de firme, avand participatii in cadrul a 90 de companii, 7 dintre acestea fiind listate la Bursa din Atena. Dintre acestea se remarca, printre multe altele, Elval, Halcor, Hellenic Cables, Corinth Pipeworks si Etem. Pe piata romaneasca, Viohalco este activa prin intermediul Steelmet si Elvial (o subsidiara a Elval SA), coordonand direct compania Icme Ecab SA (implicata in productia de cabluri). De asemenea, are 28 de fabrici in 6 tari (Grecia, Bulgaria, Romania, Rusia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei - FYROM si Marea Britanie), o retea comerciala dezvoltata in 21 de state, iar produsele sale sunt distribuite direct sau indirect in 80 de tari din intreaga lume. Informatii suplimentare, la www.viohalco.com
 
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left