Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Warm Edge Kodispace 4SG de la H.B. Fuller| KÖMMERLING la proiectul The Sphere
Warm Edge Kodispace 4SG de la H.B. Fuller| KÖMMERLING la proiectul The Sphere
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Nov 2023 06:25
The Sphere este unanim recunoscuta drept cea mai mare structura construita in forma sferica, existenta pe plan global. Indeplinind functia de centru de evenimente al orasului-cazinou Las Vegas, din SUA, proiectul atrage atentia in special prin anvelopanta sa senzationala, drapata cu LED-uri. Structura ascunde, de asemenea, unitati de geam termoizolant sub forma de paralelograme. Panourile IGU sunt echipate cu un sistem de bagheta-distantier de tip Warm Edge Kodispace 4SG, foarte robust si extraordinar de durabil, furnizat de producatorul de etansanti si adezivi H.B. Fuller | KÖMMERLING. Acesta permite o libertate extraordinara de proiectare, datorita productiei asistate de robot a panourilor de geam termoizolant.
 
The Sphere, "urmatoarea minune a lumii"
"O constructie pentru evenimente cu adevarat uluitoare", "Cel mai mare ecran LED din toate timpurile", "Cea mai scumpa cladire din Las Vegas" sau chiar "Urmatoarea minune a lumii" - sunt doar cateva reactii exuberante pe care The Sphere le-a declansat in mass-media. Noul centru de evenimente este situat la est de faimoasa Las Vegas Strip, aproape de hotelul de lux Venetian Resort, iar in prezent are un rol bine definit in modelarea aspectului centrului orasului din Nevada. Cu dimensiuni de 112 metri inaltime si 157 metri latime, gigantica structura depaseste toate constructiile similare existente. Chiar si Statuia Libertatii din New York sau turnurile gemene Frauenkirche, din München, ar putea incapea in totalitate sub uriasul dom. Cu toate acestea, The Sphere si-a castigat statutul de nou reper emblematic al orasului Las Vegas mai ales datorita felului in care constructia a fost executata. Aceasta a fost conceputa pentru a servi aproape in totalitate ca un ecran LED si si-a demonstrat pentru prima data capacitatile senzationale pe 4 iulie 2023, de Ziua Independentei SUA, cand videoclipurile prezentand spectacolul senzational de lumini au devenit virale pe retelele sociale din intreaga lume.
 
Un mega-proiect de 2,3 miliarde USD
Incepand de la acel eveniment, aproximativ 1,2 milioane de elemente LED controlabile individual ilumineaza cerul desertului Mojave, din Nevada, si afiseaza diverse forme imaginabile de animatie pe o suprafata de 54.000 mp. Uneori, este vorba despre o minge de baschet, alteori despre un glob, artificii sau chiar o lume subacvatica. Posibilitatile de iluminare programabila sunt practic inepuizabile, iar efectele produse - realmente uluitoare. Formele arhitecturale se schimba cu o mare facilitate, lasand impresia ca se dizolva si se reasambleaza, asigurand astfel o imbinare armonioasa intre latura de divertisment si cea artistica. The Sphere este o creatie a companiei americane Madison Square Garden (MSG), care a utilizat in acest scop numerosi parteneri de constructii si tehnologie, pentru a planifica si implementa acest obiectiv unic. Demararea constructiei a avut loc in 2018, iar lucrarile au durat pana in vara lui 2023, cand a fost finalizat mega-proiectul care a costat aproximativ 2,3 miliarde USD. 
 
Constructie sferica de tip double-skin, dotata cu tehnologie LED la exterior si interior
Structura propriu-zisa cuprinde doua sfere incluse una in cealalta, cu partea de sprijin pe sol aplatizata. Sub scheletul de otel acoperit cu LED care formeaza partea exterioara sau asa-numita exosfera, se afla o sfera mai mica, construita tot pe baza unui schelet de otel, dar acoperita cu un strat suplimentar de beton. Interiorul cladirii seamana cu un amfiteatru, dotat cu o scena si niveluri adiacente acestuia in crestere abrupta. Zona destinata auditoriului este realizata in consola, se intinde pe noua etaje si este, de asemenea, marginita de un ecran LED, care se intinde pe aproape intreaga suprafata a peretilor laterali, precum si pe cupola. Proiectiile video extinse, combinate cu un sistem de sunet de mare putere creeaza o experienta captivanta pentru vizitator, care este imbunatatita si mai mult de experiente haptice, cum ar fi scaunele mobile, senzatiile olfactive si curentii de aer. In viitor, The Sphere va oferi aproximativ 20.000 de locuri pentru evenimente live de mare amploare, primul dintre acestea fiind concertul sustinut de formatia rock irlandeza U2. 
 
Unitati de sticla izolatoare in forme neobisnuite
Pe langa elementele LED, in structura generala sunt incorporate sute de unitati de geam termoizolant de ultima generatie. Majoritatea acestor panouri nu sunt rectangulare, ci au forma de paralelogram. Pentru a realiza asemenea obiecte de constructie, provocarea nu s-a referit doar la producerea unitatilor IGU, ci si la asigurarea integritatii etansarii marginilor sticlei. Pentru a solutiona aceasta problema, panourile de geam termoizolant au fost fabricate folosind sistemul Warm Edge de la H.B. Fuller | KÖMMERLING. Baghetele-distantier executate din material termoplastic reactiv se caracterizeaza printr-un design distinctiv, eficienta energetica maxima si o durata lunga de exploatare. Tehnologia Warm Edge Kodispace 4SG face posibile aceste caracteristici datorita structurii sale unice. Sistemul foloseste un singur etansant, care este aplicat complet automat de un utilaj robotizat si asigura o aderenta chimica optima atat la suprafata de sticla, cat si la sigilantul siliconic secundar. Ca rezultat, se obtine un produs cu o etansare foarte flexibila, exceptional de rezistenta, cu o etanseitate excelenta, ce limiteaza pierderile de gaz inert si garanteaza o durata maxima de exploatare.
 
Izolatie durabila Warm Edge Kodispace 4SG de la H.B. Fuller | KÖMMERLING
Durabilitatea garniturii de etansare a marginilor este primordiala - mai ales atunci cand este supusa unor sarcini termice mari si expusa conditiilor climatice extreme, cum sunt cele din Las Vegas. Unitatile de geam termoizolant trebuie sa ramana eficiente din punct de vedere energetic pe termen lung si sa izoleze cladirea impotriva transferului de caldura. Din acest punct de vedere, geamul dotat cu sistemul elastic Warm Edge Kodispace 4SG de la H.B. Fuller | KÖMMERLING s-a dovedit a fi extraordinar de robust, rezistent si durabil. In acelasi timp, aplicarea precisa, asistata de robot, a sigilantului de culoare neagra permite producerea complet automata a unitatilor cu forma atipica, asa cum sunt cele instalate in cadrul The Sphere, asigurandu-se in mod constant cele mai inalte standarde de calitate. Forma si dimensiunea geamului termoizolant sunt practic irelevante, prin folosirea acestei tehnologii. In pofida unghiurilor foarte ascutite, a formelor care curg organic spre marginile sticlei sau a geometriilor complexe, aceasta metoda de productie asigura o libertate completa de proiectare. In plus, elementele IGU nu prezinta erori de aliniere in zona de jonctiune si ofera o vedere neobstructionata, deoarece garnitura neagra previne aparitia oricaror reflexii perturbatoare ale luminii in cavitatea dintre componentele vitrate. Sistemul Warm Edge Kodispace 4SG de la H.B. Fuller | KÖMMERLING este perfect potrivit pentru utilizarea pe scara larga, in special in structurile arhitecturale cu zone extinse de sticla, caracterizate prin cele mai ambitioase cerinte de performanta.
In Romania exista deja mai multi clienti importanti din toate zonele tarii, producatori de tamplarie si de geam termoizolant, care folosesc Sistemele Warm Edge Kodispace de la H.B. Fuller | KÖMMERLING - reprezentata in Romania de ABITARE CG SRL.
 
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left