Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 26 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIDERISE sunt noile solutii certificate de securitate la incendiu, prin Proventuss
SIDERISE sunt noile solutii certificate de securitate la incendiu, prin Proventuss
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 08 Iun 2023 06:13
Siderise CW-FB si Siderise CW-FB reprezinta o bariera perimetrala de protectie impotriva incendiului, respectiv un sistem de protejare a zonei de parapet, cele doua produse fiind recomandate pentru a fi folosite la peretii cortina fabricati din structuri de aluminiu neclasificate in ceea ce priveste rezistenta la foc. Cele doua solutii constructive sunt testate, agrementate si avizate IGSU. Ele constau in instalarea unei bariere verticale si a unei bariere orizontale avand EI (izolare si integritate) de pana la 180 de minute. Sistemul se monteaza rapid, prin instalarea unor profile speciale, fabricate din vata bazaltica, pe parapet (in cazul Siderise CW FB) si intre bariera verticala si structura cladirii (pentru Siderise CW FS). Performantele sunt impresionante (EI pana la 180 min), in conditiile in care bariera orizontala si verticala limiteaza propagarea focului, fumului si caldurii, determinand ca temperatura sa se situeze sub 200 °C, iar astfel structura de aluminiu este protejata. Testele au fost facute pe sisteme de tamplarie obisnuite, fara a avea ranforsari care sa faca ca tamplaria sa devina rezistenta la foc.
 
Durata de exploatare de 60 de ani si garantie de 25 de ani
Prin utilizarea acestor solutii dispare necesitatea instalarii casetelor din tabla de 3 mm, tabla zincata de 1 mm fiind suficienta. De asemenea, sigilarea cu silicon rezistent la foc si instalarea profilelor din tabla in forma de L, precum si realizarea confectiilor din gips carton pentru protectie la foc nu mai sunt necesare. Solutia actuala, folosita de multi ani in Romania, nu are certificare si agrementare IGSU, bazandu-se doar pe presupunerea ca suma unor materiale ce au individual o buna clasificare la foc poate genera un sistem de protectie pasiva eficienta la parapet. Conform prevederilor standardului EN 1364-4, care reglementeaza testarea parapetului ca sistem de produse, este necesar sa fie facut test pe intregul sistem, iar verificarile au relevat ca utilizarea materialelor rigide (cum ar fi gips cartonul si otelul) in cazul incendiului nu pot etansa deoarece structurile sufera deplasari importante, ce nu pot fi compensate de aceste materiale. In cazul Siderise, performantele au fost demonstrate si sustinute de teste realizate in laboratoare independente si certificari. Durata estimata de exploatare este de 60 de ani pentru sistemele furnizate de Siderise, iar garantia este de 25 de ani.
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left