Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BASF: Noul material plastic Ultradur inlocuieste armatura ferestrelor din PVC
BASF: Noul material plastic Ultradur inlocuieste armatura ferestrelor din PVC
Oportunitati & Comunicate Publicat de Ovidiu Stefanescu 05 Oct 2017 13:47
Industria construcțiilor se va confrunta cu provocări majore în următorii ani. În clădirile noi, în cele restaurate și în construcțiile de interior, va fi esențială utilizarea unor produse vizionare și sustenabile. BASF a dezvoltat un Ultradur® (PBT, polibutilen tereftalat) modificat pentru coextrudare cu PVC, care înlocuiește oțelul din ferestrele PVC, preluând rolul de agent de întărire. Rezultatul este impresionant, deoarece fereastra este la fel de rezistentă, însă, în același timp, este mai ușoară și mai eficientă din punctul de vedere al costurilor. Performanțele sale de izolare sunt, de asemenea, superioare, valoarea Uf fiind redusă semnificativ, cu 0,1 W/(mK).
 
Ultradur ® simplifică producția și reduce costurile
Plasticul Ultradur® de la BASF este utilizat în numeroase aplicații industriale, pentru componente tehnice de înaltă calitate și intens solicitate. „Datorită producției simplificate și eficientizării costurilor, noul nostru material, dezvoltat dintr-un mix Ultradur® ranforsat cu fibră de sticlă, oferă atât producătorilor de profile, cât și constructorilor de ferestre un avantaj competitiv pe piață”, spune Dr. Kay Brockmüller, Project Manager Construction la BASF.
 
Beneficii pentru producătorii de profile și de ferestre
O caracteristică atractivă pentru producătorii de profile este posibilitatea de coextrudare cu PVC. Materialul Ultradur® extrem de rigid se îmbină cu PVC-ul și, utilizat în poziția corectă, poate înlocui agenții de întărire tradiționali, din oțel, din profile. Profilul coextrudat este sudabil și trece prin același tratament ca și celelalte profile. Procesul asigură, de asemenea, cea mai bună geometrie de ranforsare pentru profilul în cauză.
Pentru constructorii de ferestre, efortul de producție este redus considerabil, deoarece toate activitățile asociate oțelului sunt eliminate. În lanțul de activități, de la achiziție până la procesare, se elimină mai mulți pași, evitându-se, totodată, posibilitatea erorilor de manipulare a oțelului. În plus, întregul proces de manipulare – atât în timpul vopsirii colțurilor, cât și al instalării în clădire – este simplificat, deoarece profilul ranforsat cu Ultradur® este mult mai ușor. O altă caracteristică pozitivă pentru clientul final, pe lângă performanța îmbunătățită a izolației, este stabilitatea dimensională ridicată a profilului și, practic, lipsa tendinței de contracție după instalare.
 
Cel mai rapid mod de obținere a articolului produs în serie
BASF oferă asistență tehnică producătorilor de profile pentru dezvoltarea de noi profile Ultradur®. Greiner Extrusion Group, furnizorul austriac de linii de extrudare, echipamente și instalații de producție complete pentru extrudarea profilelor, poate furniza echipamente de serie de încredere, pentru coextrudarea Ultradur® cu PVC, într-un termen foarte scurt. Leopold Weiermayer, Technical Manager la Greiner Extrusion Group, vede, în asta, un potențial imens: "Ținând cont de competențele dezvoltate de Greiner în scopul orientării ferme, către viitor, a fibrelor, în direcția extrudării combinate cu o funcționare fără probleme, putem oferi instrumente pentru această promițătoare piață a coextrudării." BASF și Greiner Extrusion Group cooperează pentru a oferi clienților acces rapid la această tehnologie, spune Brockmüller: "Această tehnologie este extrem de interesantă pentru mulți producători de profile și constructori de ferestre, însă necesită o serie de etape de dezvoltare amănunțite, în sectorul echipamentelor. Din fericire, această sarcină a fost preluată de Greiner."
 
Despre Divizia Materiale Performante, BASF
Divizia Materiale Performante a BASF adună laolaltă toate cunoștințele specializate ale BASF referitoare la materialele plastice inovatoare și personalizate. Fiind activă la nivel mondial în patru sectoare industriale majore - transport, construcții, aplicații industriale și bunuri de consum – divizia are un portofoliu puternic de produse și servicii, combinat cu o înțelegere amplă a soluțiilor pentru sisteme orientate spre aplicații. Factorii determinanți ai profitabilității și creșterii economice sunt colaborarea strânsă cu clienții și concentrarea asupra soluțiilor. Expertiza în domeniul cercetării asigură fundamentul dezvoltării unor produse și aplicații ingenioase. În anul 2016, Divizia Materiale Performante a înregistrat vânzări globale de aproximativ 6,9 miliarde de euro. Mai multe informații puteți găsi online, la adresa: www.performance-materials.basf.com
 
Despre BASF
La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com
 
Despre Greiner Extrusion Group
Greiner Extrusion Group este liderul mondial în furnizarea de linii de extrudare, echipamente și sisteme complete de extrudare a profilelor. Competența principală este expertiza de proces în extrudarea profilelor - dezvoltarea, proiectarea, fabricarea și optimizarea de proces a echipamentelor și a liniilor de extrudare. Portofoliul de servicii variază, de la dezvoltarea de formule până la linii de extrudare și de la echipamente până la fabricarea instalațiilor complete de producție. În cele zece locații de producție și service din Europa, Statele Unite și Asia, sunt oferite soluții complete pentru toate cerințele producătorilor de profile, din întreaga lume.
 
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left