Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ETEM organizeaza Conferinta Internationala de Inginerie pentru Fatade
ETEM organizeaza Conferinta Internationala de Inginerie pentru Fatade
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Sep 2019 10:02
La 16 noiembrie anul acesta, la Sofia, Bulgaria, ЕТЕМ va aduna inca o data nume renumite in domeniul arhitecturii la Conferinta internationala de inginerie a fatadei. La fiecare doi ani aceasta manifestare devine o platforma profesionala, la care sunt prezentate ultimele inovari si tendinte din domeniul ingineriei de fatada, cele mai noi idee si concepte din domeniul arhitecturii si dezvoltarii durabile a mediului urban, precum si cele mai actuale tehnologii in domeniul constructiilor.
A cincea editie va fi sprijinita de Consiliului pentru cladiri inalte si habitate urbane (CTBUH), la care este membra ЕТЕМ. Un loc principal printre subiectele conferintei revine proiectarii, construirii si exploatarii cladirilor inalte in mediu urban, precum si celor mai noi tendinte si solutii din domeniul ingineriei a fatadei a zgarie-norilor. Printre accentele forumului vor fi digitalizarea in domeniul arhitecturii, automatizarea diferitelor procese si ultimele solutii tehnologice de protectie impotriva soarelui.
A cincea conferinta internationala promite un program dinamic cu prezentari de inspiratie ale unor profesionisti de frunte din domeniul arhitecturii si a ingineriei a fatadei. Anul acesta din nou vor fi inclusi experti recunoscuti pe plan mondial din diferite industrii, care vor conferi o noua perspectiva ultimelor tendinte si inovari din domeniul designului.
Printre lectorii care au afirmat participarea sa sunt Miron Mutiaba, proiectant principal la ZahaHadidArchitects.Acesta va prezenta proiecte de arhitectura inovative si utilizarea unor tehnici de calcul noi in domeniul proiectarii si rationalizarii fatadelor complexe. Miron Mutiaba participa la realizarea unor proiecte mari, precum zgarie-noriiSignatureTowers, care se ridica in golful din Dubai si cladirea emblematica Jockey Club InnovationTower, care a devenit noua forta motrice in dezvoltarea Hong Kong-ului, ca un centru de activitate de dezvoltare si design din Asia. Miron Mutiaba face parte din echipa, care a proiectat cladirea hotelului de 5 stele Morpheus Hotel din Macao. Morpheus este prima cladire inalta in lume cu exoschelet, cu fatada de peste 12,000 metri patrati. Acesta este responsabil pentru calcularea componentelor fatadei cladirii hotelului Morpheus Hotel, inclusiv proiectarea generala si rationalizarea a acoperirii de Aluminiu.
StevenKennedy, care este partener asociat la biroul de arhitectura Grimshaw,va prezenta diferite tehnici si solutii de proiectare inovative la realizarea unor obiective arhitecturale in unison cu mediul lor inconjurator. MomentanSteven Kennedy lucreaza pe un portofoliu international dinamic de proiecte, menite pastrarii si popularizarii patrimoniului ecologic, natural si cultural. Un asemenea proiect este Oman Botanic Garden (Gradina botanica din Oman), care este in proces de construirein poalele muntii Al Hajar. In aceasta gradina vor fi combinate cultivarea, studierea si protectia florei locale bogate din Oman, prin activitati diverse legate de protectia plantelor, a educatiei de mediu si horticulturii.Steven Kennedy este si directorul Scale Rule–un colectiv de arhitecti si ingineri, care promoveaza diversitatea culturala si indreapta angajamentul public catre construirea unui mediu urban durabil.
Participarea sa la conferinta a afirmat si Pablo Zamorano, conducatorul departamentului „Geometry&Computationaldesign” laHeatherwick Studio, care are o experienta bogata in domeniul aplicarii tehnologiilor si abordarilor noi, precum si la realizarea unor geometrii provocative. Pablo Zamorano este vice-conducatorul proiectului Coal Drops Yard, un proiect de cartier emblematic pentru comert en detail si spatiu public din Kings Cross, Londra. In anul 2014 studioului este atribuita reanalizarea generala a cartierului si a provocarii conform careia cladirile vechi si obiectele unghiulare lungi sa fie transformate in centru plin de viata pentru comert en detail si loc de intalniri. Pablo Zamorano este angajat cu dezvoltarea geometriei proiectului, precum si de coordonarea productiei tuturor componentelor complexe.
O parte din programul conferintei va fi si Georgi Petrov, care este directorul asociat, inginer de constructii la SOM (Skidmore, Owings& Merrill LLP). Acesta are experienta in domeniul tipologiilor si proiectelor provocatoare diverse, inclusiv birouri corporative si comerciale, cladiri culturale si de transport, precum si constructii speciale din sticla si otel. Georgi Petrov lucreaza la designul constructiv al Muzeului national al armatei din SUA (FortulBelvoir, Virginia) – un complex de amploare, compus din muzeu, centru de intretinere, parcare, sali de expozitie, spatii ceremoniale si de adunare, situat pe o suprafata de 85 acre. La Forumul va participa cu o prezentare si inginerul de frunte din gigantul Thornton Tomasetti- Nicolaus Sundholm. Momentan echipa Thornton Tomasettilucreaza la proiectarea constructiva a cladirii Jeddah Tower, care in anul 2020 va deveni cea mai inalta cladire din lume, ajungand inaltimea de 1 kilometru.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left