Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 27 Iulie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GUARDIAN furnizeaza sticla pentru fatadele vitrate ale hotelului Courtyard
GUARDIAN furnizeaza sticla pentru fatadele vitrate ale hotelului Courtyard
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Mai 2020 12:08
Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentru fatadele vitrate ale primulului hotel Courtyard by Marriott din Romania, inaugurat recent in zona de nord a Bucurestiului. Doua tipuri de sticla diferite au fost furnizate: Guardian Clarity™, o sticla fara reflexie pentru mai multa transparenta si o stralucire redusa care ofera oaspetilor vederi clare, fara distorsiuni prin sticla. Sticla cu control solar Guardian SunGuard® HD Diamond 66 a fost de asemenea aleasa pentru durabilitatea sa ridicata, neutralitatea optica a cu-lorilor, intimitatea si performanta energetica. Studioul de arhitectura Cumulus a ales cele doua sticle Guardian Glass datorita calitatilor estetice, dar si performantei acestora, cu ajutorul carora a putut realiza anveloparea unor dimensiuni vitrate mari, de pana la sase metri.
„Exprimarea clara a relației exterior - interior presupunea o sticla cu dimensiuni mari, care sa acopere inalțimea etajelor. Fațadele vitrate ale parterului și etajului 1 au consti-tuit o provocare din punct de vedere tehnic: de la transport, montaj pana la detalii de prindere. Cu sticla Guardian Glass am acoperit insa fara probleme dimensiuni verticale ample, de 5 metri la parter si pana la 6 metri pentru etajul 1, fara a avea separare pe orizontala”, a explicat Ivona Amariței, arhitect, senior partner Cumulus.
Pornind de la efectul ”sticla aproape invizibila” al lui Guardian Clarity, pâna la aspectul identic cu cel al unui diamant al lui Guardian SunGuard® HD Diamond 66, echipa de arhitecti Cumulus a combinat creativ cele doua sticle pentru a genera gradul de mate-rialitate si permeabilitate a fatadei, de la agitat la neted, de la viu la linistit.
In zona parterului, acolo unde se afla receptia si restaurantul, privelistea este complet deschisa catre exterior datorita sticlei anti-reflexive Guardian Clarity™, avand un grad maxim de transparenta si claritate, maximizand vizibilitatea și minimizand reflexia luminii.
Pentru etajul 1, care gazduieste salile de conferinte, arhitectii au ales sticla cu control solar și durabilitate ridicata Guardian SunGuard HD Diamond 66 pentru a oferi un cadru privat, precum si o deschidere pentru privelisti dinspre interior catre exterior.
”Am folosit caracteristicile sticlei Guardian Glass pentru a exprima segregarea funcțiunilor dupa gradul de permeabilitate interior-exterior. Astfel, la parter este utilizata sticla absolut transparenta, fara nicio reflexie - Guardian Clarity™ ceea ce il face sa devina accesibil, fluent și legat de exterior. Iar la etajul 1, unde sunt salile de conferințe, este utilizata sti-cla cu coeficient de oglindire puternic - SunGuard® HD Diamond 66 ce lasa sa se vada din interior catre exterior, dar nu invers”, a adaugat Ivona Amariței, arhitect, senior part-ner Cumulus.
Sticla anti-reflexiva Guardian Clarity™ produsa de Guardian Glass permite patrunderea unei cantitați mai mari de lumina, reduce reflexia și este caracterizata de proprietați optice remarcabile. Creata prin utilizarea celei mai avansate tehnologii, Guardian Clarity este ideala pentru acele proiecte de arhitectura și contexte specifice unde este dezirabila o transparența deosebita, iar obstacole precum stralucirea și refle-xia excesiva sunt depașite.
Comparativ cu sticla standard, Guardian Clarity™ reduce reflexia de la 8% la aproxima-tiv 0,7%, in timp ce crește transmiterea luminii de la 90% la 98%, creand o experiența de vizualizare aproape perfecta, fara distorsiuni prin sticla.
Guardian SunGuard® HD Diamond 66 - sticla cu control solar și durabilitate ridica-ta
SunGuard® HD Diamond 66 aduce atributele de indrazneț și stralucire proiectelor de arhitectura ale secolului 21 fara a compromite transmisia luminii naturale, distor-sionarea culorilor sau priveliștile exterioare, recomandand acest produs prin upgrade estetic și performanța superioara fața de sticla pirolitica tradiționala.
Claritatea și performanța energetica sunt atributele care recomanda aceasta sticla arhitecților, proprietarilor, dezvoltatorilor, constructorilor care doresc sa creeze o cladire confortabila, cu o fațada luminoasa, moderna. Pelicula durabila, care este bazata pe materiale rezistente, permite utilizarea in solutie monolitica atunci cand este aplicata pe suprafata interioara.
 
rehau
SISECAM
2021-video-fer
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
VBH
ALUPROF
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE