Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 26 Noiembrie 2020
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VELUX ACTIVE: Solutie inteligenta de actionarea a ferestrelor de mansarda
VELUX ACTIVE: Solutie inteligenta de actionarea a ferestrelor de mansarda
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Iul 2018 15:41
Pentru prima data in istorie, proprietarii de case vor putea comanda vocal deschiderea si inchiderea ferestrelor de mansarda, pentru a beneficia de un climat interior optim si sanatos. Liderul global in productia ferestrelor de mansarda, VELUX impreuna cu NETATMO - companie franceza specializata in produse pentru case inteligente - lanseaza kitul de control climatic VELUX ACTIVE - prima solutie inteligenta de tip "plug-and-play", pentru actionarea bazata pe senzori a ferestrelor de mansarda, rulourilor si roletelor VELUX din locuinte.
VELUX ACTIVE cu Netatmo este primul sistem inteligent pentru ferestre de mansarda care se conecteaza cu Apple HomeKit, permitand utilizatorilor sa gestioneze climatul interior fie de acasa, fie de la distanta - cu ajutorul tuturor dispozitivelor Apple (iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV sau HomePod). Sistemul poate fi controlat si cu ajutorul lui Siri®, asistenta vocala inteligenta Apple, sau prin atingerea unui buton din aplicatia Apple Home.
Conform cercetarilor, petrecem 90% din timpul nostru in interior si uitam adesea sa ventilam casele. Dar, de acum inainte, daca este prea cald sau prea rece in locuinta, sau daca umiditatea este prea mare, noul sistem inteligent de la VELUX va ventila automat incaperea.
„Suntem extrem de entuziasmati sa vedem cum vor raspunde consumatorii la inovatia noastra pentru case inteligente, mai confortabile si mai sanatoase”, spune Kent Holm, SVP, global product management din cadrul Grupului VELUX.
Functionare automata bazata pe senzori
Dezvoltat in colaborare cu Netatmo - compania tehnologica franceza de solutii revolutionare pentru case inteligente, sistemul VELUX ACTIVE integreaza cea mai noua tehnologie inteligenta bazata pe senzori, ce gandeste si actioneaza in numele utilizatorului. Senzorii inteligenti monitorizeaza temperatura, umiditatea si concentratia de CO2 din interiorul locuintelor, si activeaza sistemul pentru a controla automat ferestrele de mansarda.
„Putini sunt constienti de impactul aerului interior asupra sanatatii si bunastarii lor, dar aerul pe care il respiram este la fel de important ca alimentele pe care le consumam sau apa pe care o bem. Un adult respira in medie aproximativ 15.000 de litri de aer in fiecare zi si petrece pana la 90% din timpul sau in interior. Un climat interior sanatos merge mult dincolo de simplitatea confortului, insa noua noastra solutie inteligenta pentru locuinte il asigura cu succes”, a continuat Holm.
Kitul de control climatic VELUX ACTIVE este programat astfel incat ferestrele de mansarda sa se deschida automat, pentru a permite aerului proaspat sa patrunda in casa, atunci cand este necesar. De asemenea, sistemul previne supraincalzirea locuintelor prin inchiderea proactiva a rulourilor si a roletelor.
Control fara efort pentru o stare de bine
Kitul de control climatic VELUX ACTIVE functioneaza impreuna cu o aplicatie pentru sistemele de operare iOS si Android. Prin urmare, gestionarea si monitorizarea ferestrelor se pot realiza prin cateva atingeri ale smartphone-ului, utilizand aplicatia Home a Apple pe iPhone sau iPad, si aplicatia proprie VELUX ACTIVE.
„VELUX ACTIVE cu NETATMO este rezultatul a doua tehnologii uimitoare: ferestrele VELUX de inalta calitate si know-how-ul Netatmo pentru crearea de produse simple si utile. Prin automatizarea deschiderii si inchiderii ferestrelor de mansarda, putem face o diferenta notabila si putem imbunatati climatul interior, astfel incat utilizatorii sa nu fie nevoiti sa isi faca griji. Am creat o solutie revolutionara nu doar fiabila si usor de folosit, dar si benefica pentru bunastarea utilizatorului”, adauga Fred Potter, fondatorul si CEO al Netatmo.
Sanatate si bunastare adaugate caselor inteligente
Pe plan mondial, piata solutiilor smart home este in prezent evaluata la aproximativ 31,4 miliarde de dolari si se estimeaza ca va creste pana la aproximativ 53,45 miliarde de dolari pana in 2022 (Statista 2018). Tehnologiile Smart Home permit controlul aparatelor de uz casnic, cum ar fi frigidere, congelatoare, masini de spalat, uscatoare de haine, aparate de cafea si fierbatoare, prin aplicatii si programare automata.
„Casele inteligente continua sa fie o tendinta importanta a consumatorilor si se preconizeaza ca acestea vor deveni obisnuite in urmatorii patru ani. Prin digitalizarea operarii ferestrelor de mansarda, se imbunatateste automat climatul interior si astfel, adaugam o dimensiune a sanatatii si a bunastarii in universul caselor inteligente si impingem inovatia in acest domeniu la nivelul urmator”, a continuat Holm.
Prin integrarea cu Apple HomeKit, ferestrele de mansarda VELUX, rulourile si roletele devin parte a familiei de produse inteligente care imbunatatesc confortul si starea de bine in locuinte.
Despre Grupul VELUX
In urma cu 75 de ani in Danemarca, Villum Kann Rasmussen, fondatorul companiei, isi propunea sa transforme podurile intunecate in spatii locuibile de calitate, cu lumina naturala si aer proaspat. De atunci si pana in prezent, grupul VELUX a ajuns sa fie recunoscut in toata lumea pentru ca a revolutionat conceptul de fereastra de mansarda, dar si pentru inovatiile sale in domeniu si abilitatea de a dezvolta produse de inalta calitate care definesc standardele industriei.
Despre VELUX Romania
De 21 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX Romania aduce lumina si aerul proaspat si in casele din Romania si din Republica Moldova. VELUX Romania are sediul central si depozitul la Brasov, alegerea unui oras din centrul tarii fiind de la inceput o decizie strategica pentru distribuirea optima a produselor. Compania se implica constat in cauze sociale si in viata comunitatii brasovene.
Despre Netatmo
Din 2011, compania Netatmo dezvolta solutii revolutionare pentru case inteligente ce cuprind produse precum: o statie meteo personala, camere pentru securitate sau alarma de fum inteligenta. Produsele Netatmo vin in intampinarea utilizatorilor care isi doresc interioare mai sigure, mai sanatoare si mai confortabile.
 
2020-video-C_
athena_370px
rehau
SISECAM
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
deceunink_2020
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE