Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 27 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VELUX: Calitatea imbunatatita a aerului poate stimula performanta cu pana la 15%
VELUX: Calitatea imbunatatita a aerului poate stimula performanta cu pana la 15%
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Oct 2019 18:11
Un numar alarmant de 26 de milioane copii - 1 din 3 copii - din Europa traiesc in locuinte cu un mediu nesanatos, cu probleme precum umezeala sau mucegai, intuneric, zgomot in exces si frig. Daca sunt expusi acestor factori, copiii au de patru ori mai multe sanse sa dezvolte o sanatate precara, iar capacitatea lor de invatare este afectata negativ.
Acestea sunt doar cateva dintre constatarile editiei 2019 a Barometrului Locuintelor Sanatoase, studiu anual lansat de catre Grupul VELUX, aflat la a 5-a editie, barometru care anul acesta are in focus una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale – si anume copii. Cercetarile au aratat ca acei copii care traiesc intr-un climat interior nesanatos sunt mult mai predispusi la eczeme, tuse, respiratie suieratoare, astm, alergii si probleme respiratorii.
Acest lucru poate afecta educatia elevilor, absenteismul scolar crescut fiind unul dintre efecte. Mai mult, consecintele negative se extind si asupra societatii, mai precis asupra economiei. Din cauza faptului ca adultii trebuie sa stea acasa si sa aiba grija de copiii lor bolnavi, are loc o reducere a productivitatii.
Descoperiri esentiale
- 1 din 3 copii din Europa, echivalentul a 26 de milioane de europeni, traiesc in locuinte nesanatoase
- Copiii care traiesc in case cu umezeala sau mucegai, intuneric, zgomot si frig sunt de 4,2 ori mai predispusi sa raporteze o stare de sanatate precara
- Copiii europeni ar putea lipsi de la scoala aproape doua milioane de zile pe an din cauza problemelor de sanatate cauzate de locuintele cu probleme
- Calitatea imbunatatita a aerului poate stimula performanta elevilor (rezolvarea sarcinilor) cu pana la 15%
Impactul educational
Copiii nu se confrunta doar cu probleme de sanatate cauzate de traiul intr-un climat interior nesanatos; acestia pierd, din punct de vedere educational, aproape doua milioane de zile scolare pe an. In medie, aceasta inseamna aproximativ 2,5 zile scolare pierdute anual.
„Cred ca toti copiii au dreptul sa creasca intr-un mediu care sa fie bun pentru sanatatea si bunastarea lor. Pentru a proteja acest drept, este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca locuintele in care cresc si scolile in care invata au un climat interior sanatos, care sa le sustina dezvoltarea ”, spune David Briggs, CEO al grupului VELUX.
Locuinte si scoli mai sanatoase pentru economii mai sanatoase
Imbunatatirea ventilatiei in scoli si reducerea expunerii la umezeala sau mucegai, nu numai ca vor imbunatati starea de sanatate a copiilor, ci ar putea, de asemenea, sa impulsioneze economia europeana cu peste 300 de miliarde de euro pana in 2060. In plus, pot exista avantaje economice suplimentare legate de reducerea expunerii la zgomot, cresterea accesului la lumina naturala si imbunatatirea temperaturii interioare.
„Minimizarea emisiilor de carbon care provin din stocul de cladiri europene este cruciala pentru atingerea obiectivelor noastre privind clima si sustenabilitatea, iar atunci cand facem acest lucru, trebuie sa ne asiguram ca aceste cladiri vor deveni locuri sigure si sanatoase pentru copiii nostri. In acest an, barometrul ne arata ca modernizarea cladirilor nu are ca rezultat doar castigurile economice obtinute din facturile reduse la energie. Acestea ofera si un impuls substantial economiei europene prin rezolvarea deficientelor constructiilor care dauneaza sanatatii copiilor nostri ”, spune Morten Helveg Petersen, membru al Parlamentului European (Renew Europe), vicepresedinte al Comitetului pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si castigator al premiilor MEP 2018 in categoria „Energie”.
Dezavantajele traiului in suburbii, cu un venit mic
Nu doar copiii din zonele urbane sunt expusi riscului. Locuintele unifamiliale din zonele suburbane sunt vulnerabile la efectele asociate unui climat interior nesanatos, deci pot fi afectate. Acest lucru se refera in special la cresterea suburbana din Europa care a depasit-o in mod semnificativ pe cea urbana; intre 1961 – 2011, cresterea urbana a ajuns pana la 30%, in timp ce cea suburbana a ajuns pana la 47%. Mai mult decat atat, copiii din familii cu venituri mici sunt mai predispusi la riscuri de sanatate.
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left