ALUKONIGSTAHL: Eficienta, performanta si design prin solutii avansate |
PREMIILE EURO-FEREASTRA Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Iun 2015 09:38 |
Pe segmentul profilelor arhitecturale din aluminiu si otel, Schuco si Jansen reprezinta repere esentiale in ceea ce priveste inovatia, performanta energetica si aspectul, de-a lungul timpului sistemele respective fiind utilizate pentru realizarea unor proiecte de mare anvergura, caracterizate prin tehnologii avansate si proprietati revolutionare ale anvelopantei. In Romania, produsele respective sunt distribuite de Alukonigstahl Sisteme de Aluminiu, Otel si Plastic - companie ce nu mai are nevoie de nicio prezentare care sa fie adresata profesionistilor din bransa. Din portofoliul grupului austriac fac parte toate solutiile dezvoltate de furnizorii mentionati anterior, iar acestea sunt disponibile inclusiv pe piata din Romania. Juriul format din expertii revistei Fereastra au luat decizia sa acorde trofeul EURO-Fereastra 2015 companiei Alukonigstahl Romania, la sectiunea „Inovatie si Tehnologie”, tocmai pentru contributia acestei firme la consolidarea ideii de sustenabilitate in domeniul tamplariei termoizolante.
Sisteme din aluminiu si PVC de ultima generatie pentru performante optime
Decernarea distinctiei respective a avut loc in cadrul galei premiilor cu acelasi nume, derulate cu ocazia celei de-a saptea editii a Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina, EURO-Fereastra 2015. Argumentele care sustin clasificarea firmei in topul furnizorilor de profile arhitecturale din aluminiu tin, in principal, de ritmul alert de inovatie, ce face posibila promovarea continua pe piata specializata a unor solutii deosebite, care vin in intampinarea solicitarilor tot mai stricte impuse de arhitecti, in vederea respectarii cerintelor curente in ceea ce priveste eficienta energetica a imobilelor moderne. O dovada elocventa a abordarii strategice a companiei Schuco International este constituita de multitudinea de inovatii care au fost prezentate in ultimii doi ani. Noutatile recente sunt multiple si includ, printre altele, sistemele pentru pereti cortina cu latimi vizibile incepand de la 35 mm promovate sub titulatura FWS 35, 50, 60 si 80, varianta „Panout Touch” a sistemului de control al accesului Schuco DCS (Door Control System), conceptul de proiectare „Parametric Design”, feroneria TipTronic SimplySmart, solutiile pentru case pasive AWS 90.SI+ Green etc. Pe segmentul profilelor din PVC se remarca sistemele Alu Inside (profile din PVC cu o adancime constructiva de 82 mm, ce includ in structura o insertie din aluminiu ce elimina necesitatea folosirii armaturii din otel si reduce, astfel, transferul termic), ThermoSlide (serie liftant-glisanta ce asigura un transfer energetic al ferestrelor de 0,8 W/mpK) etc. Dupa cum se observa, specialistii grupului german au ca obiectiv principal combinarea unor concepte si tehnologii diverse, in vederea obtinerii unor produse usor de prelucrat si instalat, asigurand, in acelasi timp, siguranta in proiectare si libertate in planul creativitatii.
Inovatii pentru eficientizarea energetica a imobilelor existente
Probabil ca una dintre solutiile cele mai reprezentative din ultimii ani este constituita de ERC 50, care este expresia adaptarii fatadelor la exigentele contemporane si rezolva o multitudine de probleme, pornind de la confortul utilizatorilor si terminand cu cheltuielile de exploatare a imobilului. Sistemul este de tip modular si se preteaza proiectelor de reabilitare a cladirilor existente, fara a impiedica utilizarea acestora in conditii normale, pe toata durata lucrarilor. Dintre componentele functionale, pot fi mentionate: sisteme de umbrire exterioare cu lamele fixe sau mobile, dispozitive descentralizate de ventilatie de tip VentoTherm, profile de aluminiu avand prevazute canale speciale pentru insertia cablurilor electrice, echipamente de modulare a semnalului din gama Schuco Wireless Control System, etc. Costurile de instalare sunt similare celor aferente operatiunilor conventionale de modernizare, pierderile fiind minimizate datorita geometriei modulare a sistemelor. De asemenea, sunt eliminate operatiunile suplimentare de gaurire si fixare. Utilizarea solutiei ERC 50 in procesele de reabilitare prezinta o serie de beneficii, cum ar fi, de exemplu, designul modern, oferta unui sistem testat si avizat, atasarea facila la structura existenta, simplificarea operatiunilor de cablare etc. Pentru beneficiari, sistemul asigura o eficienta maxima in exploatare, concomitent cu generarea unei cantitati suplimentare de energie care duce la cresterea valorii de piata a cladirii.
***
Alukönigstahl a demarat in 1958 parteneriatul cu firmele Schuco si Jansen, stabilind orientarea fara echivoc in directia calitatii tehnologice. Cu timpul, atentia conducerii companiei s-a indreptat inspre regiunile Europei de Est si de Sud-Est, fiind infiintate reprezentante in Ungaria, Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Slovenia, Cehia, Polonia si Slovacia. In prezent, grupul coordoneaza 21 de birouri comerciale in 14 state de pe mapamond, logistica bazandu-se pe 12 depozite descentralizate, avand o suprafata totala de peste 200.000 mp. In Romania, firma deruleaza operatiuni specifice din 1995, in ultimele doua decenii livrand profile din aluminiu si otel pentru majoritatea obiectivelor de mare anvergura, realizate pe plan national. Dintre cele mai recente, pot fi mentionate cladirea de birouri Green Gate - Bucuresti, Centrul de Afaceri Oradea, The Office Cluj Business Center etc.
|