Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 30 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - AKERO INDUSTRY initiaza investitiile in digitalizare ce sunt planificare pentru acest an
AKERO INDUSTRY initiaza investitiile in digitalizare ce sunt planificare pentru acest an
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 16 Mai 2023 06:10
Principalele proiecte de investitii pe care compania Akero Industry, din Bucuresti, le are in vedere pentru 2023 sunt reprezentate de digitalizarea productiei, a logisticii si a softurilor de calcul, care urmeaza sa se faca din fonduri proprii. Andrei Crisan, administratorul firmei, precizeaza ca, in vederea dezvoltarii activitatii, in 2022 au fost achizitionate noi linii pentru fabricarea tamplariei din aluminiu, investitie in valoare de aproximativ 130.000 de euro. Preocuparea pentru dezvoltarea productiei este o constanta a activitatii inca din anul infiintarii firmei (2017).
- Cum se deruleaza, in prezent, activitatile de productie?
- Suntem producatori de ferestre si usi termoizolante din aluminiu, pereti cortina si fatade ventilate. Pentru fabricarea ansamblurilor termoizolante din aluminiu si a peretilor cortina, care au o contributie de aproximativ 70% la cifra totala de afaceri, utilizam profile Alumil sau Schuco, feronerie de sistem si geam termoizolant fabricat de societatile Spidrom Glass (din Bucuresti), TDC Ro (Brasov) si Olin (Brasov). Pentru fatadele ventilate, materialele utilizate in procesul de executie sunt Alucubond (de la firma Geplast), Trespa, fibrociment etc., in functie de proiect. In domeniul principal de activitate dispunem de o capacitate de productie de 24.000 mp/an pe care, in 2022, am reusit sa o exploatam in proportie de aproximativ 60% din total.
- Unde sunt livrate preponderent produsele proprii?
- Ne livram produsele la nivel national, pentru toate categoriile de proiecte. Dintre acestea, in ultimul an, am lucrat preponderent pentru cladiri avand destinatie rezidentiala si comerciala, una dintre lucrarile reprezentative, finalizate recent, fiind noua cladire a Academiei de Stiinte Economice (ASE), din Bucuresti. In acelasi timp, aproximativ 60% din productia totala este livrata la export, pe piata din Statele Unite ale Americii. Totodata, anul trecut, am accesat si piata din Italia. In ambele cazuri, ne livram produsele in principal catre imobile cu destinatie mixta (comerciala-rezidentiala) si avem in derulare contracte cu antreprenori de constructii. In SUA am inceput sa lucram intensiv din anul 2020, iar produsele noastre ajung mai ales in New York. In aceasta tara, indeplinim numeroase cereri atipice si reusim sa facem fata cu brio cererilor si rigorilor speciale. Pe termen scurt, avem in plan o extindere a activitatilor de export pe pietele externe si suntem in discutii pentru accesarea celei din Republica Dominicana.
- Ce puteti sa ne spuneti despre conditiile de piata?
- Am reusit sa incheiem anul 2022 cu o majorare de 74% a cifrei de afaceri, in raport cu valoarea de 8,1 milioane de lei din 2021, iar pentru 2023 ne-am propus o mentinere a acestui nivel de crestere a rezultatelor financiare. Este totusi un obiectiv cam dificil de atins si luam astfel in calcul si o posibila majorare a cifrei de afaceri cuprinsa intre 15% si 20%. 
 
SISECAM
rehau
TSV
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza