Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Mari diferente regionale pe piata austriaca de ferestre
ANALIZA: Mari diferente regionale pe piata austriaca de ferestre
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 22 Mar 2018 07:40
La nivelul lui 2017, piata de tamplarie termoizolanta din Austria a consemnat fluctuatii ale cererii, din punct de vedere regional, de la +10,2% in cazul capitalei (Viena) si pana la -8,9% in Burgenland. Totusi, in general, potrivit celui mai recent studiu de marketing regional al Interconnection Consulting Group, cresterea volumului lucrarilor de constructii noi, in contextul scaderii consemnate pe segmentul renovarilor, a reflectat in consecinta o majorare medie anuala de peste +5,3% a vanzarilor de ferestre din Austria.
In functie de zona, landurile Viena si Voralberg (+8%), Salzburg (+6,2%) si Austria Inferioara (+5,9%) s-au remarcat in 2017 printr-o cerere de ferestre ce a depasit media pietei. Cea mai semnificativa majorare pe plan districtual (sau orasenesc) s-a inregistrat in Viena Donaustadt (+15%), urmand orasul Innsbruck, cu +14,2% si Viena Floridsdorf, dupa cum se precizeaza in cercetarea Interconnection.
„Ca structura, la nivelul republicii alpine, cea mai mare piata a ferestrelor destinate constructiilor rezidentiale este Austria Inferioara (statul federal Niederösterreich, avand capitala in Sankt Pölten, unde s-au efectuat vanzari de 333.298 unitati de fereastra in 2017), urmand Austria Superioara (Oberösterreich si capitala sa, Linz), respectiv Viena. La polul opus se situeaza doua din cele mai mici state federale (landuri), cum ar fi Vorarlberg si Burgenland (cel din urma, situat in estul tarii, de-a lungul frontierei cu Ungaria). Evident, Viena se remarca printr-un adevarat «boom» al proiectelor de constructii noi, ce impulsioneaza vanzarile de ferestre, astfel incat, de la o cota estimata la 16,1% din totalul livrarilor de tamplarie efectuate in Austria in 2015, actualmente, zona Vienei are un aport de 17,3%. In schimb, din punct de vedere al cantitatilor comercializate, locuitorii din Austria Inferioara cumpara cele mai multe ferestre pentru ansambluri rezidentiale (locuinte uni- si multifamiliale, inclusiv imobile multietajate). Pe segmentul cladirilor multietajate, tot clientii din Niederösterreich ocupa prima pozitie in clasamentul cantitativ al vanzarilor, cu 216.338 de ferestre comercializate in 2017 cu aceasta destinatie, in topul respectiv situandu-se apoi, in ordine, beneficiarii din Austria Superioara, Stiria (Steiermark) si Viena. Insa, prin raportare la mia de locuitori, majoritatea ferestrelor (227,4 unitati la mia de locuitori) se comercializeaza in Salzburg, Vorarlberg (214,7) si Austria Superioara (203), in timp ce, in pofida cresterii fara precedent a volumului lucrarilor de constructii, Viena se claseaza pe o pozitie deficitara in clasament (149,4)”, se arata in studiul citat. Informatii suplimentare, la www.interconnectionconsulting.com
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left