Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - CLEMANS AL-GLASS: Important proiect de investitii sustinut din fonduri europene
CLEMANS AL-GLASS: Important proiect de investitii sustinut din fonduri europene
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 29 Aug 2019 06:10
In primul semestru al acestui an, dupa cum subliniaza Florente Cleianu, administratorul Clemans AL-Glass, compania pe care o reprezinta a inregistrat rezultate financiare in valoare de 2,2 milioane de euro. Acesta mai precizeaza ca, „intrucat firma este una tanara in domeniu, trendul cifrei de afaceri este, obligatoriu, ascendent, prin largirea portofoliului de clienti, cu previziuni de crestere de cel putin 10% pe an fata de perioada anterioara”. Astfel, cifra de afaceri estimata pentru acest an s-ar putea situa la 6,7 milioane de euro, in raport cu valoarea de 5,6 milioane de euro consemnata in 2018.
- Cum se prezinta, in acest moment, oferta de produse si servicii?
- Compania noastra detine, in prezent, una dintre cele mai moderne fabrici de prelucrare a sticlei, prin intermediul careia realizam operatiuni de sablare, securizare, calire, laminare, imprimare (activitatile de acest tip au o contributie de aproximativ 50% la incasarile totale) si de productie a geamului termoizolant (50% din totalul activitatii) cu trei foi de sticla, structural etc. Lucram cu mai multe tipuri de sticla, precum Guardian, Saint-Gobain sau AGC , in functie de cerintele proiectelor sau ale clientilor. De asemenea, fabricam tamplarie din PVC cu profile cu 4-7 camere de izolare Rehau, Salamander si Viva Plast (70%) si din aluminiu - inclusiv pereti cortina - cu repere Alumil, Cortizo si Viva Aluminium (30%).
- Care sunt planurile de dezvoltare a activitatii pentru perioada urmatoare?
- Actualmente, avem in derulare un proiect prin care dorim sa majoram capacitatea de productie ce se situeaza, in acest moment, la nivelul de aproximativ 5.000-6.000 mp/luna. Acesta urmeaza sa se finalizeze la sfarsitul anului 2020, contractul de finantare pentru fonduri europene fiind semnat in luna mai 2019. Utilajele si echipamentele ce fac obiectul proiectului - si care se vor monta in fabrica proprie, in perioada ianuarie-martie 2020 - sunt: o magazie automata de depozitare sticla, respectiv un clasificator sticla Jumbo cu 52 de pozitii independente, o a doua masa de taiere automata, format Jumbo, combi, pentru taierea sticlei laminate si a celei monolit, o noua linie de cantuire bilaterala, in flux, cu deschidere de 4.000 mm, o masina automata de fazetat sticla, un CNC waterjet si echipamente de manipulare a sticlei agabaritice. Proiectul include si finantare pentru participarea, in anul 2020, la o expozitie internationala, precum si pentru obtinerea/reinnoirea certificarilor in domeniu, respectiv in vederea achizitiei de software dedicat productiei industriei sticlei. De asemenea, prin implementarea proiectului, urmarim atingerea unor obiective strategice, cum ar fi marirea capacitatilor de productie existente cu cel putin 30% si pregatirea fluxului de productie pentru conceptul „Industrie 4.0”. In paralel, din resurse proprii, la inceputul acestui an, am finalizat implementarea cu succes a noului software SAP pentru gestiunea resurselor in sistem ERP.
- Ce valoare au avut proiectele de investitii?
- Valoarea noului proiect de retehnologizare este de aproximativ 1,2 milioane de euro plus TVA, aceste fonduri adaugandu-se investitiilor deja realizate in ultimii cinci ani si care se cifreaza la aproximativ 6 milioane de euro.
  
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left