Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 09 Mai 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ELECTRIC PLUS: Ferestrele Barrier echipeaza prototipul Over4
ELECTRIC PLUS: Ferestrele Barrier echipeaza prototipul Over4
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 29 Mai 2019 06:10
Producatorul tamplariei termoizolante ce poarta marca Barrier, compania Electric Plus, din judetul Bacau, s-a implicat in proiectul casei pasive Over4, ce va reprezenta Romania la concursul Solar Decathlon Europe 2019, cea mai importanta competitie de arhitectura si inginerie adresata universitatilor, la nivel mondial. Prototipul Over4 este o casa solara, 100% electrica, pasiva, modulara si sustenabila si, foarte important, accesibila financiar, la a carei realizare au participat tineri profesionisti, studenti, masteranzi, doctoranzi de la arhitectura si constructii, precum si ingineri. „Pentru acest proiect, Barrier Romania a executat si a montat tabloul de tamplarie termoizolanta de pe partea de sud, precum si usile de pe cea de nord si care indeplinesc cerintele unei case pasive. Cladirea are o suprafata de 130 mp si produce de trei ori mai multa energie decat consuma, urmand a fi certificata cu standardul Passive House, cel mai exigent standard de eficienta energetica din lume”, a precizat Adrian Garmacea, CEO in cadrul Electric Plus. De asemenea, potrivit reprezentantilor proiectului Over4, „in perioada martie - iunie 2019, prototipul Over4 va fi expus in centrul Bucurestiului, langa Biblioteca Nationala a Romaniei, iar publicul va avea posibilitatea sa descopere care sunt beneficiile unei locuinte pasive, care sunt tehnologiile cu ajutorul carora aceasta poate fi construita si cum se poate construi eficient si cu costuri reduse. In acest interval, estimam ca obiectivul va fi vazut de peste 10.000 de vizitatori, urmand ca apoi acesta sa fie dezasamblat si transportat cu sase autocamioane in localitatea Szentendre, Ungaria, unde va avea loc competitia SDE 2019 si la care se asteapta participarea a 100.000 de vizitatori. Vom avea la dispozitie doar 15 zile sa asamblam aceasta casa si sa o pregatim pentru cele 10 probe deosebit de exigente ale competitiei. Intrucat competitia Solar Decathlon are ca tematica renovarea si reabilitarea fondului construit, am gandit proiectul Over4 si ca o solutie pentru prelungirea duratei de viata a locuintelor multifamiliale construite in perioada comunista in Romania si care sunt foarte ineficiente din punct de vedere energetic. Proiectul Over4 este un concept unic de renovare integrata ce poate sta la baza viitoarei Strategii Nationale de Renovare, care in acest moment lipseste. Astfel, dupa finalizarea competitiei, la intoarcerea acasa, vom derula un proiect de renovare integrata a unui bloc P+4E, in cadrul unui proiect de cercetare de anvergura, in urma caruia va rezulta un ghid aplicabil de renovare eficienta a acestor cladiri”.
Ferestrele si usile Barrier sunt realizate in cadrul unei echipe ce include peste 500 de profesionisti si sunt livrate la nivel national, prin intermediul a peste 300 de parteneri. In luna mai a.c., producatorul Electric Plus a lansat cel mai nou model de fereastra din gama pe care o comercializeaza - Barrier arX - un model din gama premium. Informatii suplimentare, la www.barrier.ro 
 
rehau
ghid_montaj
SISECAM
2021-video-fer
athena_370px
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
ALUPROF
trocal
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE