Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ELVIMAR GLASS: Investitiile sunt orientate catre achizitia de noi utilaje
ELVIMAR GLASS: Investitiile sunt orientate catre achizitia de noi utilaje
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 23 Aug 2021 06:00
Infiintata in anul 2005, compania Elvimar Glass, activa in domeniul executiei tamplariei termoizolante si a vitrajelor, a derulat anul acesta un proiect de investitii care a presupus achizitia unui centru automat de prelucrare marca Murat, din fonduri proprii care au insumat 150.000 de euro. Dupa cum precizeaza administratorul firmei, Dan Panaete, in prezent, activitatea Elvimar Glass consta in executia tamplariei din PVC (in proportie de 70% din total) si aluminiu (10%), precum si geam termoizolant. Atat in domeniul executiei tamplariei din PVC, cat si in al realizarii celei din aluminiu, firma dispune de o capacitate de productie de 100 de ferestre/zi.
- Cu ce materiale lucrati si ce masuri ati adoptat pentru a face fata majorarilor de preturi?
- Incepand de anul trecut am facut cateva schimbari in ceea ce priveste furnizorii cu care colaboram si printre care se numara, in prezent, KlassProfile (judetul Valcea), Vorne sau Sisecam. In ceea ce priveste majorarile de preturi la materialele de constructii, a trebuit sa facem fata unor scumpiri care s-au desfasurat chiar si in 5 valuri succesive, chiar daca in procente nu foarte mari. In continuare, toata piata este intr-o perioada de expectativa, dorind o stabilizare. Pe segmentul antreprenoriatului exista, pe de-o parte, firme care nu mai fac fata comenzilor, dar si societati care au fost nevoite sa-si trimita oamenii acasa. Acest fenomen de polarizare nu ne-a afectat insa si pe noi, intrucat am cautat intotdeauna sa lucram doar cu firme serioase.
- Care a fost influenta pandemiei asupra activitatii proprii?
- La debutul pandemiei am avut sansa de a ne adjudeca un proiect important, ceea ce ne-a permis sa lucram continuu inclusiv in perioada restrictiilor si fara sa fim fortati de termene limita. Bineinteles ca ne-am luat toate masurile sanitare si medicale necesare si facem acest lucru in continuare. In prezent, unul dintre cele mai importante proiecte la care lucram este reprezentant de o sala de sport in Buzau. In ultima perioada, am observat in randul clientilor proprii tendinta de a opta pentru produse din gama premium. Astfel, aproape jumatate din ansamblurile termoizolante pe care le realizam includ profile cu sase camere de izolare.
- Cum asigurati distributia produselor proprii?
- Aria de distributie a firmei este activa, in principal, pe plan judetean, iar 5% dintre produsele proprii ajung la export, in Italia si Franta. Detinem, de asemenea, un showroom si avem in derulare parteneriate atat cu firme de constructii, cat si cu aproximativ 20 de dealeri specializati. Totodata, coordonam si o echipa proprie de montaj.
- Ce rezultate financiare ati inregistrat in ultima perioada?
- Dupa ce anul trecut am inregistrat un usor regres al incasarilor, pana la valoarea de 7,2 milioane de lei, speram ca in 2021 sa reusim sa ne revenim. Lucram cu o echipa formata din aproximativ 30 de angajati, tot personalul de specialitate avand o solida pregatire profesionala. Motivat atat de realizarile obtinute, cat si de perspectivele existente, colectivul nostru are ca principal obiectiv indeplinirea in cele mai bune conditii ale solicitarilor clientilor.
 
ghid_montaj
athena_370px
2021-video-fer
rehau
SISECAM
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
ROTO
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE