Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - EMI preia integral compania belgiana Decran, producator de usi industriale din otel
EMI preia integral compania belgiana Decran, producator de usi industriale din otel
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 21 Apr 2022 11:48
EMI, liderul national in domeniul solutiilor si serviciilor complete pentru acces industrial, anunta preluarea integrala a pachetului de actiuni din Decran, o companie din Belgia specializata in producerea si instalarea de usi industriale din otel. Aceasta este cea de-a doua tranzactie de tip M&A efectuata de EMI in Belgia, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni din Access System la inceputul lunii martie.
"Odata cu aceasta tranzactie, realizam inca un pas in atingerea obiectivului pe termen lung, de a deveni furnizorul preferat in Romania si Europa de solutii totale industriale si pentru proiecte tehnice complexe. Decran este o companie stabila din punct de vedere financiar, cu produse proprii de cea mai inalta calitate si cu un potential de dezvoltare ridicat. In urma cu o luna de zile anuntam achizitia Access Systems, prin care ne consolidam prezenta in regiunea Valoniei. Astazi, prin achizitionarea Decran intram in regiunea Flandrei si, prin urmare, solutiile si serviciile noastre de acces industrial vor acoperi intregul teritoriu din aceasta tara. Le urez bun-venit noilor colegi in echipa EMI si sunt increzator ca impreuna cu ei si cu colegii din Access Systems vom dezvolta cele mai bune practici in materie de acces industrial si vom realiza sinergii care vor veni in beneficiul clientilor atat din punctul de vedere al costurilor finale pentru acestia cat si in ceea ce priveste calitatea furnizata", a declarat Jerome France, fondator si CEO al EMI.
Decran este prezenta pe piata din Belgia din anul 1996 si este specializata in producerea si instalarea de usi din otel ignifuge si neignifuge pentru uz industrial in interior si exterior. Usile sunt realizate in cadrul unei fabrici proprii de productie din Slovacia, dupa care sunt transportate in Belgia si instalate la clientii companiei, care sunt preponderenti din regiunea Flandrei. Compania are 37 de angajati, dintre care 20 sunt pozitionati in Belgia, in timp ce restul lucreaza in cadrul fabricii din Slovacia. Portofoliul de clienti al Decran include in principal constructori industriali, precum Alheembouw, Willy Naessens sau Cordeel.
De asemenea, compania deserveste o gama variata de fabrici si depozite din regiunea Flandrei.
Investitia in Decran este una strategica pentru EMI, care de acum inainte se va concentra pe realizarea de vanzari incrucisate intre Romania si Belgia, intrand pe noi verticale si oferindu-le clientilor o gama intreaga de servicii, de la proiectare si productie, pana la servicii de intretinere. Decran va continua sa functioneze in Belgia sub brandul propriu, iar fondatorul Lode Decraene va ramane implicat in desfasurarea activitatii pentru cel putin un an de zile in vederea finalizarii procesului de tranzitie.
 
Venituri de 22 milioane euro, prevazute in 2022
In 2021, Decran a inregistrat o cifra de afaceri de 5,4 milioane de euro. De partea cealalta, EMI a inregistrat venituri de 14 milioane de euro in 2021, o crestere cu 23% fata de anul 2020. Compania considera ca pe fondul dezvoltarii tot mai accelerate a proiectelor de logistica in 2021, clientii din zona industriala si de logistica vor ramane principalii vectori de dezvoltare si in urmatorii ani. In 2022, EMI vizeaza venituri totale de 22 milioane de euro, incluzand cifra de afaceri realizata de Access Systems si Decran.
In ceea ce priveste procesul de extindere al EMI la nivel international, grupul l-a numit recent pe Charles Colle in functia de Head of International Expansion. Charles este un executiv care, in ultimii 11 ani, a dobandit experienta atat in industria alimentara, cat si in cea imobiliara din Belgia, lucrand in principal in cadrul unor proiecte de dezvoltare a afacerilor si restructurare financiara. Modul sau de gandire la nivel comercial, abordarea structurata si conexiunile sale de pe piata din belgiana il recomanda in vederea cresterii in continuare a EMI in aceasta piata. De asemenea, Charles va fi responsabil de activitatea companiei pe pietele externe in care EMI a intrat deja sau in care are in vedere sa patrunda in viitor.
"Astept cu nerabdare sa construiesc o a doua piata pentru EMI, valorificand pe deplin punctele forte individuale ale tuturor celor trei companii, expertiza Morphosis si a altor investitori, precum si experienta si conexiunile CEO-ului grupului, domnul Jerome France", a declarat Charles Colle, Head of International Expansion in cadrul EMI.
***
EMI are o experienta de 22 de ani pe piata din Romania, specializandu-se in solutii de acces industrial - usi, porti, rulouri, cortine, garduri si alte inchideri industriale. Compania are 80 de angajati si furnizeaza solutii integrate, de la consultanta, proiectare, fabricare, montare, pana la mentenanta si service, pentru solutii globale de acces pentru sectorul industrial, comercial si logistic. La fabrica sa de la Cateasca, EMI dezvolta inclusiv solutii tehnice unicat, adaptate nevoilor clientilor.
DC Corporate Finance a asistat EMI in etapa de due dilligence financiar, in timp ce casa de avocatura, Astrea, a asistat compania in toate aspectele juridice si fiscale ale tranzactiei.
In luna septembrie 2021, EMI a anuntat intrarea in actionariatul companiei a fondului de private equity, Morphosis Capital, care a achizitionat impreuna cu investitorii fondului o participatie de 51% pentru 15 milioane de euro.
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left