Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - FRONTALE: Solutii moderne de restaurare a ferestrelor pentru cladirile istorice
FRONTALE: Solutii moderne de restaurare a ferestrelor pentru cladirile istorice
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Feb 2020 07:07
Monumentele si cladirile istorice constituie o piata de dimensiuni respectabile pentru industria de tamplarie termoizolanta, inclusiv aceste imobile trebuind sa se alinieze la exigentele de eficienta energetica. O conditie esentiala pusa insa de autoritati si de proprietarii acestor constructii este aceea de a se pastra aspectul original al ferestrelor. De aceea, pentru asemenea operatiuni, cele mai potrivite sunt ansamburile realizate din lemn stratificat, dat fiind faptul ca esente lemnoase de diverse tipuri au fost utilizate inca de la inceput la executia ferestrelor. La momentul actual, pe piata de profil sunt disponibile numeroase variante constructive, care se adapteaza in mod optim cladirilor istorice, cele mai uzuale materiale fiind pinul, molidul si stejarul. De regula, la astfel de proiecte, elementele existente sunt demontate, iar noile ferestre sunt procesare manual, pe baza plaurilor initiale. In principiu, este indicat ca tamplaria noua sa aiba aceleasi caractaristici cu cea originala, acordand o atentie deosebita urmatoarelor aspecte: constructie simpla intr-unul sau doua canaturi ori sistem de tip cutie; forma clasica a ramelor, cu pervaz sau traversa; tip de deschidere (numar de aripi mobile, luminatoare); tratament al suprafetei (vopsea, lac); model de geam si stil de fixare a acestuia; feronerie; elemente decorative. Masuratorile indica faptul ca o fereastra clasica, fara caracteristici moderne de termoizolare, prezinta un coeficient de transfer termic de 4,5 W/mpK, in vreme ce un element de inlocuire cu o geometrie potrivita si un geam termoizolant dublu poate atinge nivelul de 1,9 W/mpK, fara ca aspectul exterior sa aiba de suferit. De asemenea, daca spatiul permite, este recomandata instalarea unei cercevele suplimentare avand rolul de sporire a rezistentei termice, structura rezultata fiind o fereastra de tip cutie. In ceea ce priveste elementele originale din aceasta din urma categorie, valoarea coeficientului U poate fi imbunatatita de la 2,3 W/mpK la 1 W/mpK doar prin instalarea unui geam termoizolant pe cerceveaua dinspre interior. Inclusiv ferestrele compozite (sau cuplate) in care doua elemente vitrate mobile sunt actionate de un sistem comun de feronerie ce actioneaza culisant pot fi supuse unui proces de modernizare, care vizeaza instalarea de noi cordoane de etansatre si reabiltarea canelelor de glisare. La momentul actual, sectorul companiilor specializate in reabilitarea ferestelor instalate la monumente istorice este puternic dezvoltat in Germania, in asociatia de profil a producatorilor de ferestre din lemn fiind inscrise peste 100 de companii specializate in astfel de operatiuni. Provocarea cea mai mare pentru acestea ramane aceea de integrare, de regula, manuala a tehnologiilor moderne in ansamblurile istorice, aspectul final fiind identic celui original.
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK