Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Glass for Europe: Accelerarea decarbonizarii stocului de cladiri, intre prioritati
Glass for Europe: Accelerarea decarbonizarii stocului de cladiri, intre prioritati
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 24 Ian 2022 06:19
Glass for Europe a salutat recenta propunere a Comisiei Europene de revizuire a Directivei privind performanta energetica a cladirilor (EPBD), in masura in care merge in directia corecta. Intr-o declaratie video, Bertrand Cazes, secretarul general al organizatiei, a avertizat totusi ca CE „trebuie sa accelereze” pentru a realiza economiile asteptate de energie si diminuarea drastica a emisiilor de dioxid de carbon pana in 2030. Pentru Glass for Europe, propunerea actuala este bine adaptata pentru viitor si este aliniata cu ambitiile de reducere a emisiilor de carbon atunci cand vine vorba de prevederile privind cladirile noi. Asociatia comunitara sustine, de exemplu, propunerea ca toate cladirile noi sa aiba emisii zero in 2030, respectiv in 2027 pentru cladirile publice. De asemenea, este de acord cu punerea unui accent puternic pe eficienta energetica, in timp ce statele membre sunt invitate sa acorde mai multa importanta conditiilor sanatoase din interiorul cladirilor, inclusiv in ceea ce priveste disponibilitatea luminii naturale, care sa fie asigurata exclusiv prin vitraje.
Glass for Europe este de acord si cu calculul potentialului de incalzire globala (GWP) pe intregul ciclu de exploatare a cladirilor noi, incepand cu 2030. In plus, considera acceptabile dispozitiile privind renovarea cladirilor, care sunt esentiale pentru succesul strategiei curente, deoarece majoritatea cladirilor care vor fi utilizate in 2050 sunt deja construite. Cele mai multe dintre schimbarile binevenite sunt inspirate din Renovation Wave, dintre acestea remarcandu-se: introducerea standardelor minime de performanta energetica (MEPS); crearea pasapoartelor de renovare pentru asigura recomandari viabile proprietarilor de cladiri, inclusiv in ceea ce priveste modernizarea ferestrelor, atunci cand se planifica o renovare in etape; detalierea planurilor nationale de renovare. Organizatia europeana considera ca aceste masuri trebuie ajustate si imbunatatite in fondul lor, ca sa poata avea un impact maxim si sa creasca atat cantitatea, cat si calitatea proceselor de renovare. O masura suplimentara de dorit ar fi aceea de scurtare a termenelor-limita pentru modernizarea cladirilor care prezinta cele mai scazute performante, iar t introducerea pasaportului de renovare ar fi bine sa devina obligatorie. Oficialii Glass for Europe regreta ca metodologia de optimizare a costurilor utilizata pentru a defini cerintele minime de performanta energetica ale componentelor cladirii, printre altele, nu va fi revizuita inainte de anul 2026. ”Este o oportunitate ratata de a imbunatati evaluarea performantei energetice a ferestrelor, cu ajutorul balantei energetice”, afirma acestia.
Industria sticlei arhitecturale ofera deja solutiile optimizate pentru reducerea emisiilor de carbon – si anume: geamuri de inalta performanta pentru a economisi energie, sticla solara pentru a contribui la constructia sistemelor BIPV etc. In viitor, pentru a se asigura ca industria de profil isi va maximiza contributia la efortul comun de decarbonizare a stocului de cladiri, Glass for Europe intentioneaza sa intensifice colaborarea cu factorii de decizie relevanti pentru a ajuta la finalizarea unei revizuiri solide a EPBD. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left