Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GLASSTEC - platforma pentru inovatii si afaceri profitabile
GLASSTEC - platforma pentru inovatii si afaceri profitabile
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Dec 2018 06:01
La aniversarea celei de-a 25-a editii, targul international de sticla si tehnologii pentru procesarea vitrajelor, Glasstec, s-a aflat din nou la inaltime prin inovatiile pe care le-a gazduit, reconfirmandu-si pozitia de lider incontestabil pe aceasta nisa de piata si, in acelasi timp, de platforma de prezentare de prim rang pentru sectorul international de profil. In cele patru zile ale expozitiei, desfasurata in intervalul 23 - 26 octombrie a.c., pragul sau a fost trecut de mai mult de 42.000 de vizitatori din 120 de state de pe intregul mapamond. Practic, participarea internationala la o astfel de manifestare ramane un record dificil de depasit, care este detinut de multa vreme de targul din Düsseldorf. Cei 1.280 de participanti cu stand, veniti din 50 de tari ale lumii, au beneficiat de un suport ideal de prezentare a produselor proprii, ce au putut fi testate in cele noua pavilioane special destinate evenimentului. Concluziile unanime ale celor prezenti au fost ca, din nou, Glasstec s-a dovedit a fi locul ideal pentru stabilirea de noi parteneriate si realizarea de afaceri profitabile.
 
„Virusul” digitalizarii atinge si industria sticlei
Situatia favorabila din industrie a fost in mod fidel reflectata de atmosfera de la targ. In opinia organizatorilor, acest eveniment se caracterizeaza, in principal, prin faptul ca este gazda celor mai multe inovatii care se promoveaza in domeniu, companiile din bransa asteptand manifestarea bienala pentru a-si lansa noutatile. Practic, s-a ajuns ca industria sa se sincronizeze perfect cu expozitia din Renania de Nord si sa prezinte inovatiile aproape exclusiv cu aceasta ocazie. Acesta este motivul principal care genereaza si unicitatea Glasstec - si anume conceptul de targ ce detine recordul in materie de solutii, produse si aplicatii avansate, incluzand tehnologii de ultima generatie. Realitatea respectiva, recunoscuta unanim de specialistii din domeniu, reprezinta si cauza pentru care numarul expertilor prezenti in mod nemijlocit la eveniment este in continua crestere, de la o editie la alta. Faptul este confirmat inclusiv de reprezentantii federatiei germane a producatorilor de echipamente (VDMA), ai carei membri sunt pe deplin satisfacuti de rezultatele obtinute atat prin prisma profesionalismului discutiilor cu vizitatorii ce au generat semnarea unor contracte, cat si a nivelului general de expunere a ofertei proprii. Vedeta editiei din 2018 a fost, in opinia tututor, digitalizarea, dublata de organizarea productiei in retea. „Multi expozanti se concentreaza la momentul actual sa implementeze intensiv dezvoltarile curente ce tin de aspectele respective, ce asigura orientarea spre viitor a companiilor - dezideratul tuturor firmelor care doresc sa-si consolideze cotele de piata. Acesta este, de altfel, semnalul ca trendul digitalizarii a atins si industria sticlei”, au afirmat oficialii VDMA.
 
Functionalitatea vitrajelor, un concept analizat in profunzime de experti
Probabil ca zona in care inovatia a reunit cea mai extensiva prezenta a fost cea expresiv denumita „glass technology live”. Aceasta a beneficiat de participarea unui numar impresionant de experti, care au fost atrasi de numeroasele sisteme prezentate in premiera, cu ocazia aniversarii Glasstec. Prin colaborarea cu specialisti recunoscuti ai universitatilor tehnice din Darmstadt, Dresda, Delft si Dormund, organizatorii expozitiei au reusit sa puna un accent semnificativ pe cercetarea stiintifica din domeniu, reveland o serie de aplicatii si solutii deosebit de interesante pentru viitorul industriei constructiilor - si nu numai. Tema centrala a acestei sectiuni a fost reprezentata de fatadele interactive si functiile de display ale sticlei, la care s-au adaugat subiecte devenite deja clasice, din gama energiei si performantei, materialelor structurale, sticlei subtiri sau metodelor tehnologice de procesare si asamblare. Cei prezenti au avut ocazia sa testeze in mod direct o serie de solutii ce vor avea, cu siguranta, un impact relevant in urmatoarea perioada asupra industriei de profil, indiferent daca este vorba despre vitraje curbate, de forme speciale, elemente structurale supuse unor tensiuni atipice (nemaiintalnite la aceasta categorie de materiale) etc. Numitorul comun al tuturor acestor elemente a fost reprezentat de functionalitatea sticlei, ce poate fi in mod net imbunatatita prin masuri ingineresti si chimice specifice. Tot in sfera respectiva s-au inscris si discutiile profesionale care au avut loc in acest cadru, unde peste 300 de ingineri, proiectanti si arhitecti au avut schimburi principale de opinii pe marginea unor subiecte de actualitate, cum ar fi productia si finisajul sticlei functionale, aplicatiile cele mai frecvente din domeniu, tehnologiile de constructie structurala a fatadelor, conservarea resurselor energetice in aceste structuri, topirea sticlei si impactul procesului respectiv asupra mediului, prin prisma emisiilor degajate etc.
 
Sticla float - de la un material uzual la o solutie avand certe calitati intrinseci
Ca de obicei, o prezenta remarcabila in cadrul Glasstec a fost cea a furnizorilor de sticla float, la standurile acestora vizitatorii avand ocazia sa intre in legatura cu noutatile de ultima ora in ceea ce priveste materialele. Astfel, Guardian Glass a avut un stand interactiv unde specialistii au experimentat in mod virtual posibilitatile de utilizare a acestui material. Noutatile au fost reprezentate de sticla antireflexiva Guardian Clarity, modelul fonoizolant LamiGlass Acoustic, vitrajul cu continut limitat de fier Guardian UltraClear, precum si Guardian Dielectric Mirror. Trebuie amintita inclusiv noua platforma technologica denumita Single Product Solution (SPS), ce prezinta simultan proprietati reflexive si de protectie termica, disponibila atat in forma securizabila, cat si nesecurizabila. La randul sau, Saint-Gobain Glass si-a focalizat atentia spre inovatie, sustenabilitate si confort, dintre cele mai interesante solutii prezentate cu aceasta ocazie remarcandu-se modelul SageGlass Harmony - cu proprietati de confort vizual si termic, precum si Overlengh ce prezinta o lungime de 18 metri. In ceea ce priveste AGC Interpane, noutatile au fost legate de sticla de control solar avand caracteristici imbunatatite din punct de vedere tehnologic si estetic, modelele laminate colorate, sticla activa, decorativa etc. De asemenea, a fost prezentat serviciul de „acoperire la cerere” (CoD) ce ofera arhitectilor posibilitatea de a personaliza sticla in functie de cerintele specifice unui proiect, in mod independent de caracteristicile standard ale gamei. In fine, standul furnizorului turc Siseçam a atras la randul sau numerosi specialisti din domeniu, care au apreciat diversitatea ofertei si consecventa cu care acest producator regional se dezvolta pe plan international, avand ambitia de a deveni unul dintre cei mai importanti competitori din Europa si zonele proxime.
 
Inovatia in materie de utilaje si adaptarea la conceptele Industry 4.0
Desigur, cele mai multe dinte pavilioanele Glasstec au fost alocate companiilor specializate in furnizarea de echipamente de procesare. Ca de obicei, la aceasta sectiune s-a remarcat in mod clar furnizorul austriac Lisec Group. Acesta a prezentat noutati pe segmentele de debitare, laminare si productie a unitatilor de geam termoizolant. Pe scurt, vizitatorii au putut testa direct linia complet automata de mare performanta pentru taierea vitrajelor plane SprintCut, centrul de laminare CNC din seria VSL-A37/33, echipamentul de procesare pe baza tehnologiei de jet de apa SplitFin EPS & MRX-B Water Jet, masina de laminare cu autoclava de inalta presiune ConvectLam 2, extruderul automat de butil pentru distantierii solizi LBH-B25ARS si masina de indoire a baghetelor la unghiuri ascutite BSV-B45NK. Fideli sloganului „noi inventam pentru succesul vostru”, expertii grupului austriac sunt permanent alaturi de partnerii din intreaga lume carora le ofera un portofoliu complet si complex de tehnologii. Desigur, sectiunea de utilaje a Glasstec a cuprins si alte standuri cu oferte la fel de interesante, daca ar fi amintite numai cele ale Bystronic, Intermac, Cefla, Diamut, Adelio Lattuada etc. Oferta acestei din urma companii a atras in special atentia expertilor prezenti la targ, gratie proiectului deosebit pe care l-a prezentat cu ocazia Glasstec. Adaptandu-se la noua paradigma Industry 4.0, furnizorul italian a demarat colaborarea cu Holonix - program dezvoltat de institutul politehnic din Milano - pentru a spori eficienta proceselor de productie, a facilita acordarea de consultanta tehnica si a implementa principiile Internet of Things. In mod concret, aplicatia IoT i-Like Machines va fi instalata pe utilajele promovate de Adelio Lattuada, in vederea colectarii datelor de utilizare a acestora, pentru urmarirea modului in care are loc exploatarea echipamentelor. Programul are in componenta module de monitorizare in timp real, mentenanta si programarea optimizarii, analiza si rapoarte specifice, respectiv management al flotei, pentru localizarea precisa a utilajelor.
 
Pentru editiile viitoare sunt preconizate si mai multe noutati
Acestea sunt doar cateva dintre elementele de inalt interes cu care vizitatorii targului de la Düsseldorf au avut ocazia sa intre in contact direct pe parcursul a patru zile. Desigur, informatii comprehensibile in legatura cu oferta fiecarei companii vor fi disponibile pe suporturile proprii de comunicare in perioada urmatoare. Concluzia care se desprinde cu claritate in urma Glasstec 2018 este aceea ca digitalizarea a cuprins in totalitate sectorul de productie si procesare a sticlei, iar in perioada respectiva fenomenul respectiv se va manifesta plenar. Acesta este motivul pentru care organizatorii targului isi manifesta in continuare convingerea ca la editiile urmatoare densitatea inovatiilor va fi si mai mare - fenomen incurajat atat de revolutia industriala curenta, cat si de buna traditie a companiilor din bransa de a lansa inovatiile esentiale exclusiv cu ocazia manifestarii din nordul Germaniei.
 
ghid_montaj
rehau
SISECAM
athena_370px
2021-video-fer
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

trocal
VBH
ALUPROF
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE