Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - MASONITE: Scadere de 4,5% a comenzilor in primul trimestru
MASONITE: Scadere de 4,5% a comenzilor in primul trimestru
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 28 Mai 2014 16:21
Desi a aplicat cu relativ succes un program ambitios de restructurare a filialelor din Europa, grupul Masonite International Corporation a anuntat ca, in perioada ianuarie-martie a anului in curs, a consemnat o diminuare de 0,5% a vanzarilor nete (fata de cele 424,5 milioane USD din primul trimestru al lui 2013), in timp ce volumul comenzilor a scazut considerabil (+4,5%), pe fondul inaspririi conditiilor meteo din America de Nord, care constituie principala piata a producatorului international de usi. In aceste conditii, pierderea neta s-a majorat substantial, insa se estimeaza ca, pe parcursul lui 2014, aceasta va fi recuperata gradual. „In general, rezultatele din trimestrul intai al anului in curs au fost complet dezamagitoare, insa continuam sa fim optimisti, sperand ca trendul ascendent al pietei imobiliare din SUA va fi mai accentuat in lunile urmatoare, ceea ce ar permite absorbtia majorarii planificate la 5,7% a pretului unitatilor de usi Masonite. De altfel, sporirea pretului reprezinta primul pas in vederea inducerii ideii potrivit careia produsele si serviciile de inalta calitate au si costuri pe masura”, a declarat Fred Lynch, presedinte si CEO al Masonite International Corporation. Analizand rezultatele nefavorabile, managerul grupului a explicat ca, daca s-ar exclude impactul negativ al cursului de schimb dintre moneda americana si principalele valute, Masonite ar fi consemnat o crestere de 1% a vanzarilor nete, la 428,9 milioane USD. Totusi, cele 422,5 milioane USD confirma o oarecare stabilizare, iar in ceea ce priveste structura vanzarilor, respectiv aportul acestora in cadrul cifrei de afaceri, managerii holdingului au explicat ca in America de Nord a avut loc o scadere, pana la 314,4 milioane USD, fata de 319,3 milioane USD, incluzand si pierderile generate de subsidiara Lowe. In schimb, in Europa, Asia si America Latina vanzarile nete s-au majorat, de la 88,7 milioane USD la 94,6 milioane USD, desi o parte din problemele structurale ale Uniunii Europene au ramas nerezolvate, iar declinul comenzilor a dus la un regres cantitativ de 0,9%, contracarat de rata favorabila de schimb valutar. In perioada analizata, subsidiarele din Africa au raportat o noua scadere a veniturilor, pana la 13,4 milioane USD (de la 16,5 milioane USD), ca urmare a diminuarii de 4% a cererii, pe fondul majorarii pretului cu 3,8%.
Activitatea din Romania se afla in impas
Reprezentand unul dintre principalii fabricanti mondiali de usi, corporatia Masonite a consemnat in 2013 – ce a reprezentat si momentul listarii la bursa din New York – o cifra de afaceri de 1,7 miliarde USD, in crestere cu 3,3% comparativ cu precedentele 12 luni. Criza economica dura, declansata in 2008, a afectat puternic afacerile Masonite, care s-a aflat in 2009 intr-o stare de faliment pre-negociat si a necesitat o capitalizare suplimentara de cel putin 400 milioane USD (de la actionari si din imprumuturi bancare), concomitent cu stergerea datoriilor. Ulterior, pentru reducerea cheltuielilor operationale, holdingul a desfiintat pe plan global 35 de fabrici si 14 centre logistice, iar in America de Nord a renuntat la 27 unitati de productie si la 13 spatii de stocare. Recent, pe fondul rezultatelor negative ale subsidiarelor din UE si pentru a se putea concentra asupra operatiunilor de baza, s-a luat decizia finalizarii afacerilor din Ungaria si Romania (unde se aflau reprezentanta Masonite Magyarorszag si unitatea de fabricatie din Reghin - judetul Mures, ce realiza produsele Variopanel). De asemenea, s-a inchis centrul european de coordonare din Viena – Austria, iar in SUA a fost desfiintata fabrica de MDF din Greensboro, Carolina de Nord, in contextul in care se urmareste focalizarea atentiei spre centrul productiv automatizat din Dickson – Tennessee. Cu toate acestea, Masonite continua sa fie reprezentata in tara noastra (pe segmentul de usi) de Premdor Marketing - Brasov, firma inregistrata pe portalul Ministerului Finantelor Publice in anul 2005 si care, la nivelul lui 2013, a raportat o cifra neta de afaceri negativa (-82.219 lei), de la 3 milioane de lei in 2012 si 6,5 milioane de lei in 2011. Informatii suplimentare, la www.masonite.com
 
 
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left