Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ALUSYSTEM: Cifra de afaceri de 10 milioane de euro in 2011
ALUSYSTEM: Cifra de afaceri de 10 milioane de euro in 2011
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 11 Feb 2011 09:20
Compania Alusystem (Timisoara), specializata in domeniul fabricarii de tamplarie din aluminiu si in cel al lucrarilor de placare cu materiale compozite, executa proiecte specifice la nivel national atat pentru clienti privati, cat si pentru lucrari publice, adoptand o modalitate de lucru de tip „project based”. Totodata, efectueaza activitati de export in tari precum Austria, Slovacia, Ungaria si Serbia. Informatii referitoare la derularea activitatii pe acest segment sunt oferite, in cele ce urmeaza, de directorul general al firmei.
 
Vlad Vicol-Caragea, director general adjunct al Alusystem: „In oferta noastra se regasesc numeroase tipuri de fatade cortina, precum: elemente de tip «unitized panel», clasice (siliconice, prevazute cu sisteme ornamentale etc.), spider cu prinderi in punct si «custom made». De asemenea, cu o pondere egala in realizarea vanzarilor, executam lucrari de placare cu panouri ventilate, cu materiale pe baza de aluminiu, piatra, lemn etc. Toate modele disponibile sunt certificate cu marcajul CE. In procesul de fabricatie utilizam profile Schüco, Wicona, Reynaers, BLK, sticla Saint-Gobain, AGC sau Guardian, capacitatea de fabricatie situandu-se la 50.000 mp/an. Dintre proiectele pe care urmeaza sa le demaram in intervalul urmator, am putea mentiona realizarea fatadelor la noul sediu central al Unicredit Ţiriac Bank, termenul de finalizare fiind stabilit pentru finalul acestui an. Suprafata totala a peretilor cortina este de aproximativ 14.000 mp, imobilul fiind proiectat de Westfourth Architecture. La nivel intern, am adoptat o strategie de afaceri rezervata, evitand implementarea de proiecte de investitii in intervalul 2010 - 2011 si axandu-ne pe mentinerea dotarii si a personalului. Singura masura de expansiune a constat in preluarea a doua companii specializate, din categoria IMM. In ceea ce priveste rezultatele financiare, daca in 2010 am consemnat o usoara scadere fata de nivelul din 2009 (pana la 9 milioane de euro), pentru 2011 vizam o majorare a cifrei de afaceri pana la 10 milioane de euro. Pe segmentul de piata in care activam consideram ca prima parte a anului in curs va fi similara aceleiasi perioade din 2010. Anul trecut a fost caracterizat prin disparitia unui numar mare de companii de profil si prin intensificarea practicilor de concurenta neloiala aplicate pentru castigarea unor licitatii, numeroase societati micsorand, astfel, exagerat preturile (chiar sub costurile operationale), atat in detrimentul beneficiarului, cat si a executantului fatadei cortina. Totusi, am remarcat si cateva semnale pozitive in bransa, inclusiv din sistemul bancar, numai ca lucrarile care se vor executa nu se vor ridica la nivelul anilor care au precedat criza economica. Este insa posibil ca o usoara crestere sa fie consemnata de-abia in a doua parte a anului in curs. Pentru imbunatatirea situatiei de pe acest segment, s-ar impune finantarea proiectelor publice si asigurarea unui grad inalt de stabilitate politica si, mai ales, legislativa, ceea ce ar putea determina un aflux al investitorilor straini in Romania”.
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left