Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Ianuarie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CONTRIBUTIE majora a solutiilor de automatizare Somfy la performanta fatadelor
CONTRIBUTIE majora a solutiilor de automatizare Somfy la performanta fatadelor
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 20 Sep 2019 07:00
Solutiile Somfy de automatizare a echipamentelor de umbrire solara sunt oferite prin intermediul unei tehnologii de ultima generatie folosita atat in cazul motoarelor RS100 io Hybrid, cat si a sistemelor inteligente de control precum TaHoma DIN-Rail sau animeo IB+ TouchBuco™. Aceasta tehnologie contribuie in mod semnificativ la eficientizarea consumului de energie si este adaptata fiecarui proiect (de tip office, rezidential, educational, medical sau din domeniul hotelier), precum si diverselor conditii climatice.
Sistemul de umbrire solara dinamica, o investitie cu recuperare rapida
Echipamentele automatizate de umbrire solara, precum rulouri, jaluzele venetiene exterioare, obloane, perdele etc., toate aplicate pe fatade cu geam clar, reprezinta solutia optima pentru conectarea locatarilor la mediul exterior, intrucat ofera acces la lumina naturala benefica, dar asigurasi protectie fata de lumina puternica atunci cand este cazul si contribuie la reducerea consumului de energie in cladirea respectiva. Acestea functioneazain mod corespunzator chiar si cand in imobil nu este nimeni si fara sa implice o interventie umana, utilizand in timp real informatii de la senzorii de soare, vant, temperatura, prezenta etc.
Sistemul de umbrire solara dinamica se adapteaza continuu la conditiile climatice din exteriorul si interiorul cladirii, in contextul in care vitrajele actuale nu pot asigura in mod independent atingerea unor performante energetice stabile. O solutie de umbrire solara dinamica asigura conditii ideale de locuit si de lucru, permitand accesul la lumina naturalasi controlul temperaturii, aspect ce sporeste starea de bine si productivitatea utilizatorilor spatiului respectiv, mentinand sanatatea acestora. Umbrirea solara automatizata asigura reducerea consumului de energie (cu un procent cuprins intre 25%-70%), conform studiului ES-SO „High performance dynamic shading solutions for energy efficiency and comfort in buildings”, by Sonnergy Ltd, UK, 2015. De asemenea, conditiile de lucru la birou sunt imbunatatite cu 15%, potrivit REHVA Guidebook No 6, Indoor Climate & Productivity in Offices, 2006, iar in cazul elevilor s-a observat o crestere a performantei cu 10%-25%, in cadrul testelor de functionare mentala (Heschong Mahone Group Study, 1999). De asemenea, conform unui studiu ESTIA, realizat in Elvetia, s-a observat reducerea cu 35% a consumului de energie pentru iluminat. In plus, solutiile de umbrire solara dinamicaimbunatatesc estetica fatadelor si pot contribui la obtinerea unui calificativ mai bun in diverse sisteme de clasificare ecologica, precum LEED (umbrirea solara dinamica este un element care inlesneste obtinerea certificarii LEED Platinum), BREEAM, Green Star etc. Potrivit unui studiu elaborat de expertii REHVA, recuperarea investitiei intr-un sistem automatizat de umbrire depaseste foarte rar o perioada de 12 luni si devine tot mai necesarain contextul in care o mare provocare din domeniul constructiilor ramane identificarea solutiei optime care sa asigure, pe de-o parte, eficienta energetica, iar pe de alta parte, confortul utilizatorilor si accesul la lumina naturala. Informatii suplimentare, la www.somfy.ro
 
Solicita informatii suplimentare
 
TELECOAUTOMATION
2020-video-C_
ghid_montaj
athena_370px
SISECAM
rehau
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
deceunink_2020
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
VBH
trocal
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE