Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 12 Aprilie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DRUPANEL: Modele noi de paneluri din HPL
DRUPANEL: Modele noi de paneluri din HPL
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 28 Nov 2014 17:00
Panelurile din HPL Drupanel, lansate anul acesta, se caracterizeaza prin rezistenta mecanica sporita, anduranta la radiatiile ultraviolete si la cele de temperatura, absenta puntilor termice sau caracteristicile optime de termoizolare. De asemenea, paleta coloristica in care sunt disponibile este diversa, iar procesul de intretinere se face intr-un mod foarte facil. Produsele sunt disponibile in mai mult configuratii (OSB, XPS, MDF, polistiren sau tabla de otel), la cerere putand fi realizate din aluminiu sau PVC. Dimensiunea colii poate fi de 3.050 mm x 1.300 mm sau de 2.150 mm x 900 mm, iar cea a pachetului este cuprinsa intre 18 mm si 72 mm.
 
Proprietati speciale, in acord cu prevederile standardelor europene
 
Materialul din care sunt realizate panelurile din HPL este unul special, cu o istorie de peste un secol. HPL-ul a fost inventat in Statele Unite ale Americii, in anul 1913. Desi aparitia acestuia a avut loc la inceputul secolului trecut, limitele materialului in ceea ce priveste aplicatiile posibile nu au fost inca atinse, de vreme ce apar periodic, cu ocazia targurilor si simpozioanelor de specialitate, numeroase inovatii in domeniu.
HPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe baza de hartie si rasini fenolice. Astfel, mai multe foi de hartie Kraft sunt trecute printr-o baie de rasini fenolice, sunt suprapuse, iar deasupra se aplica o foaie finala pentru decor. Toate acestea sunt puse intr-o presa speciala, unde stau aproximativ o ora, la o temperatura de 150°C. Foile de material rezultat sunt foarte rezistente, au dimensiuni diferite si grosimi cuprinse intre 0,5 si 25 mm.
Panelurile din HPL Drupanel, conform prevederilor standardului european EN 438, au o rezistenta la densitate de minim 1,35 g/cmc si la abraziune cuprinsa intre 150 si 350 de puncte. Rezistenta la zgariere respecta indexul numeric 3, potrivit aceluiasi standard, iar cea la patare se situeaza la gradul 5 (pentru grupurile 1 si 2) si 4 (pentru grupul 3). La temperaturi de pana la 180°C, rezistenta nu este mai mica de 3 pentru finisajele stralucitoare si nu mai mica de 4 pentru alte finisaje, valorile fiind identice si pentru imersia in apa calda. Stabilitatea dimensionala la temperaturi in crestere se situeaza in conformitate cu standardul EN 438-3 din punct de vedere transversal la utilizari maxime de 1,05% (orizontal) si la utilizari de maximum 1,25% (vertical) si din punct de vedere longitudinal la utilizari maxime de 0,55% (orizontal) si de maxim 0,75% (vertical). Rezistenta la arsurile de tigara are din punct de vedere al aspectului o rata mai mica sau egala cu 3, iar la impactul cu bile mici valorile sunt cuprinse intre 15 (pe orizontala) si 20 (pe verticala). Rezistenta la vaporii de apa pentru suprafetele stralucitoare este de 3, iar pentru alte finisaje de 4, in timp ce la solicitarile mecanice nivelul atins este de 4.           
Toate panelurile Drupanel sunt inscriptionate cu numele firmei, iar la livrare au atasate instructiuni de montaj.
 
Solicita informatii suplimentare      
 
ghid_montaj
2021-video-fer
athena_370px
SISECAM
rehau
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE