Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 12 August 2022
Meesenburg
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DRUPANEL: Procedeu de ambutisare a aluminiului, integrat in productie
DRUPANEL: Procedeu de ambutisare a aluminiului, integrat in productie
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 22 Sep 2015 17:38
Cea mai noua categorie de produse decorative din oferta producatorului autohton de paneluri Drupanel presupune integrarea unor elemente din aluminiu realizate printr-un procedeu special de ambutisare hidraulica. Ambutisarea reprezinta un proces de deformare plastica a unui corp de grosime mica, in comparatie cu alte dimensiuni, in vederea obtinerea unui nou corp care prezinta o cavitate. Procedeul se poate realiza fie printr-o deformare fara incalzire prealabila, caz in care se numeste ambutisare la rece, fie cu incalzire prealabila, situatie in care poarta denumirea de ambutisare la cald.
 
Modele complexe realizate prin ambutisare pe foaia de aluminiu
Ca si alte procese de presare la rece, ambutisarea se caracterizeaza printr-o deformatie foarte complicata, influentata de parametrii procesului care include forma poansonului si a placii active, cea a semifabricatului, forta de retinere a semifabricatului, proprietatile materialelor si lubrifierea. In principal, factorii care influenteaza procesul de ambutisare sunt materialul (prin caracteristicile mecanice, natura si compozitia sa chimica), semifabricatul, matrita, precum si procesul de ambutisare.
Ambutisarea aluminiului reprezinta un procedeu care presupune realizarea unui model pe foaia din aluminiu prin crearea de desene ridicate, scufundate sau scoase in relief.
Utilajul de ambutisare hidraulica realizeaza acest procedeu fie prin intermediul unor matrite masculine potrivite si al unor role feminine filiere, fie prin trecerea unei foi sau a unei bande din metal intre role, cu modelul dorit, care este adesea combinat cu folie pentru a crea un efect 3D lucios.
Operatiunea de realizare a panelurilor cu tabla in relief se efectueaza de obicei printr-o combinatie de caldura si presiune care actioneaza pe foaia respectiva, in functie de ce tip de relief este necesar. In acest mod, grosimea de metal este schimbata in componenta sa, prin aplicarea oricareia dintre procedurile amintite. Tabla este trasa prin cele doua tipuri de matrite cu role speciale, care creeaza un model pe foaia de metal. In functie de rola matrita utilizata, pot fi generate modele diferite pe intreaga foaie de metal. Presiunea produsa si o combinatie de caldura denumita "fier de calcat", aplicata in timpul de crestere a nivelului de presiune, permite obtinerea unei imagini mai mari decat substratul, pentru un rezultat cat mai bun. Modelul poate fi realizat fie in interiorul materialului, fie in relieful acestuia. In cazul celor mai multe utilaje care opereaza cu presiune, blocurile superioare tip rola sunt stationare, in timp ce blocurile rola inferioare sunt mobile, iar presiunea cu care se ridica rola de jos reprezinta capacitatea de tonaj.
Acest nou proces de termoformare a aluminiului, integrat in activitatile companiei Drupanel, are din punctul de vedere al producatorului de paneluri un grad sporit de siguranta, fiind foarte avantajos pentru clienti. Informatii suplimentare, la www.drupanel.ro   
 
Solicita informatii suplimentare
 
rehau
SISECAM
2021-video-fer
RT
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza