Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Ferestre Elegant de la Deceuninck - Pilonii inovatiei: iCOR, ThermoFibra si Forthex
Ferestre Elegant de la Deceuninck - Pilonii inovatiei: iCOR, ThermoFibra si Forthex
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 27 Oct 2021 15:52
Sistemul de profile Elegant desavarseste legatura dintre ferestre si case. Izolatia ridicata, mergand pana la performanta necesara unei case pasive, accentueaza caracterul sustenabil al platformei. Designul Elegant permite personalizarea casei in stilului dorit, in timp ce versatilitatea unica a conceptului desavarsesete legatura dintre ferestre si producatorii acestora. Caracteristici fara egal in gama de 76 mm, conceptele tehnologice unice iCOR, ThermoFibra, Forthex, design-ul cubist si modularitatea geometrica trezesc entuziasmul producatorilor de ferestre, arhitectilor, dar si a clientilor finali.
Cu un registru restrans de profile, datorita modulului central iCOR, se pot realiza multiple combinatii rama + cercevea. In productie, indiferent de profilele alese pentru ferestre, acestea sunt prelucrate in acelasi mod pe care producatorul il utiliza deja. Nu este necesara schimbarea setarilor echipamentelor sau a software-ului de prelucrare, odata cu trecerea de la o gama de profile la alta. Numarul mai mic de repere creste eficienta stocului si reactia rapida la comenzile din piata. Profilele realizate cu tehnologia ThermoFibra nu necesita armare cu profile din otel, lucru care duce la scaderea greutatii panourilor, implicit la o manipulare mai usoara.
 

Cei trei piloni care fac profilul Elegant inovatia fara precedent pe piata profilelor din PVC sunt: iCOR, ThermoFibra si Forthex. Conceptul iCOR a fost testat partial pe platforma Legend, acum primeste dezvoltarea completa de sistem pe platforma Elegant. Practic, nucleul central unic, obtinut din alaturarea unui profil de rama cu un profil de cercevea, este acelasi, indiferent de combinatia profilelor. O inovatie simpla, scade complexitatea sistemului de profile, reducand numarul acestora, dar crescand numarul de combinatii posibile. Cu o gama de 3 profile rama si 5 profile cercevea, se pot obtine imagini diferite stilistic. Mai putine profile optimizeaza managementul stocului. Probabilitatea de a pierde o lucrare din cauza lipsei unei perechi de profile este minimalizata. Un avantaj important pentru producatori poate fi mentionat suplimentar: prelucrarea se face fara modificarea setarilor echipamentelor sau software-ului la trecerea de la un profil la altul, aducand o economie de timp raportat la varietatea productiei. Garnitura centrala mediana, prevazuta din fabrica, creste performanta termica si acustica a ferestrei.

ThermoFibra are ca precursoare inovatia Linktrusion, intr-o formula optimizata, ce aduce reale avantaje de zveltete, izolare si rezistenta. Utilizarea fibrei de sticla nu este o noutate. Inovatia Deceuninck consta in utilizarea longitudinala a fibrei, actionand ca o adevarata armatura. Cresterea rezistentei profilelor a dus la eliminarea armaturilor din otel. Profilele Elegant sunt cele mai zvelte din clasa 76 de mm.
Valorile de izolare ale profilelor sunt substantial crescute prin utilizarea spumei rigide din PVC armate cu bare subtiri din otel, intr-o carcasa de PVC reciclat, pe scurt: Forthex. Profilele sunt usoare si rezistente. Impreuna cu profilele Elegant 
ThermoFibra Infinity, ofera o solutie de ferestre si usi unica pe piata, potrivita si pentru case pasive.
Performanta superioara in proiectarea, productia si exploatarea ferestrelor si usilor viitorului se poate obtine doar cu un sistem de profile inovativ si sustenabil.

Producator de ferestre? Arhitect sau designer de interior? Constructor sau montator? Gaseste mai multe informatii accesand linkul elegant.deceuninck.com/ro.

 

 
 
rehau
SISECAM
2021-video-fer
TSV
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza