Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ISO-TOP ELASTIFLEX, spuma poliuretanica elastica de la Iso Chemie
ISO-TOP ELASTIFLEX, spuma poliuretanica elastica de la Iso Chemie
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Iun 2020 06:53
Spuma poliuretanica (PU) fara solventi din gama ISO-TOP Elastiflex este cu 30% mai flexibila fata de produsele conventionale realizate pe baza de PU, conform declaratiilor producatorului. Materialul poate fi aplicat in conditii de maxima performanta la temperaturi cuprinse intre -10°C si 40°C, ceea ce inseamna ca, practic, acopera toate sezoanele in care se deruleaza, in mod traditional, operatiuni de instalare a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. In urma masuratorilor de laborator a rezultat ca sigilarea realizata cu ajutorul ISO-TOP Elastiflex isi pastreaza integritatea si proprietatile fizice la temperaturi de la -40°C pana la + 90°C, timp de maximum o ora rezistand la temperaturi de 120°C. Deosebit de important este faptul ca produsul prezinta o expandare redusa, astfel incat sunt eliminate complet riscurile de deformare a ramelor de tamplarie. ISO-TOP Elastiflex respecta in totalitate indicele de inflamabilitate admis pe pietele din Uniunea Europeana pentru produsele pe baza de spuma PU, incadrandu-se in clasa de materiale B2 (ardere normala) din punct de vedere al clasificarii in functie de reactia la foc.

Flexibilitate sporita si o mare stabilitate dimensionala
Structura materialului este de tip celula inchisa, ceea ce ii confera atribute superioare de fiabilitate si rezistenta in timp, asigurand, in acelasi timp, proprietati optime de termoizolare. ISO-TOP Elastiflex prezinta o serie de alte avantaje, dintre care se remarca rezistenta la descompunere (ce poate surveni in urma reactiei la radiatiile ultraviolete), la putrezire, precum si anduranta deosebita la mucegai. Gratie flexibilitatii sale sporite, produsul reduce semnificativ riscurile de fisurare in zonele de jonctiune dintre ramele elementelor de tamplarie si golul de zidarie, in acest fel garantand integritatea interfetei respective si, implicit, mentinerea pe termen lung a caracteristicilor de termo - fonoizolare ale planului functional. Trebuie mentionat faptul ca elongatiile termice ale ferestrelor de terasa (asa-numitele usi de tip francez), ale usilor de balcon cu actionare liftant-glisanta si, in general, ale tuturor elementelor constructive de mare gabarit si greutate pot fi compensate prin utilizarea spumei ISO-TOP Elastiflex, tocmai datorita caracteristicii de flexibilitate a acesteia. Practic, produsul ofera o etansare ridicata la aer a jonctiunilor, un alt beneficiu important fiind constituit de stabilitatea dimensionala in timp.
 
Solicita informatii suplimentare
 
ghid_montaj
athena_370px
COVID-19
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
deceuninck_belgium
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
ALUPROF
VBH
trocal
2020_bife-sim
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE