Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 04 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Noutati si inovatii din industria sticlei si a geamului, prezentate la Glasstec Virtual
Noutati si inovatii din industria sticlei si a geamului, prezentate la Glasstec Virtual
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Dec 2020 06:51
De-a lungul ultimelor decenii, punctul nodal al industriei de procesare a sticlei si, in acelasi timp, placa turnanta a inovatiei din domeniul produselor vitrate a fost constituit de evenimentul expozitional Glasstec, organizat in sistem bienal de centrul Dusseldorf Messe, din Germania. Criza sanitara actuala a zadarnicit planurile furnizorilor din domeniu de a-si lansa si in 2020 propunerile tehnice, asa cum o faceau in mod traditional, insa organizatorii au identificat o metoda ingenioasa ce a permis derularea procesului de comunicare si interrelationare in conditii optime. Este vorba despre organizarea targului in sistem virtual, prin aceasta initiativa venindu-se in intampinarea nevoii de informare a bransei si de transmitere, in conditii optime, a rezultatului cercetarilor din ultimii doi ani, concretizate prin produse si tehnologii deosebite. Fara indoiala, intreaga experienta va fi reluata in vara anului urmator, cand este reprogramat evenimentul fizic, pana atunci insa specialistii avand posibilitatea sa se familiarizeze cu noutatile propuse de companiile din domeniu. 
 
Diversitate de solutii, ce se vor standardiza in perioada urmatoare
La editia online Glasstec Virtual, principalele teme abordate au fost constituite de provocarile schimbarilor climatice, resursele naturale limitate, accelerarea proceselor de urbanizare, cresterea valorii adaugate din industrie, respectiv imbunatatirea calitatii vietii. Companii de toate calibrele si de pe toate meridianele lumii si-au reunit eforturile pentru a prezenta vizitatorilor cele mai interesante solutii pentru fiecare dintre problemele enumerate anterior. Desi complet nou si fara a beneficia de sustinerea unei experiente similare anterioare, formatul online s-a bucurat de un real succes si si-a dovedit pe deplin utilitatea, intr-o perioada in care oamenii sunt foarte preocupati de mentinerea distantei sociale, dar, concomitent, beneficiaza de timpul necesar studierii, pe indelete, a celor mai neobisnuite propuneri venite din partea furnizorilor. In continuare, sunt prezentate doar cateva mostre ce reflecta, pe de-o parte, diversitatea solutiilor lansate cu aceasta ocazie si, pe de alta parte, unicitatea unor tehnologii care, in viitor, ar putea deveni standarde industriale. De mentionat faptul ca de la editia online din 2020 lipseste una dintre vedetele Glasstec - si anume furnizorul austriac de linii de productie a geamului termoizolant Lissec, care a declinat invitatia de participare, optand pentru realizarea propriei expozitii virtuale.
 
2021-video-fer
athena_370px
ghid_montaj
SISECAM
rehau
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

ALUPROF
ROTO
VBH
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE