Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - PENOSIL Window & Door Elastic ofera durabilitate garantata de 10 ani
PENOSIL Window & Door Elastic ofera durabilitate garantata de 10 ani
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 13 Aug 2020 05:10
Spuma poliuretanica etansanta Penosil Window & Door Elastic este un produs ideal pentru montajul si etansarea usilor si a ferestrelor, precum si pentru a obtine izolatie termica si fonica, avand o durabilitate garantata de minimum 10 ani. O alta caracteristica foarte importanta a acesteia este elasticitatea, iar dupa uscare si intarire, nu exercita presiune in rost. De asemenea, aceasta se usuca foarte repede si poate fi taiata dupa doar 30 de minute de la aplicare, proces ce nu afecteaza gradul de izolare fonica, termica sau durata de exploatare.
Elasticitatea, o caracteristica definitorie a acestui produs
Spuma Penosil Window & Door Elastic este all-season si poate fi aplicata si iarna, la temperaturi ale aerului de pana la -5 grade Celsius, rezistenta spumei intarite situandu-se intre -50°C si +90°C. Timp de consolidare este de 6-10 minute, cel de taiere (pentru granule de 30 mm) de 30 minute, iar cel de intarire completa in rosturi (la +23 °C) de 8 ore. Temperatura la aplicare se incadreaza de la -5°C pana la +30°C, iar rezistenta la temperatura a spumei intarite porneste de la -50°C si poate ajunge pana la +90°C. Rezistenta la intindere (BS 5241) este de 10 N/cmp, cea la compresiune si la deformare de la 10% (DIN 53421) de 1,5 N/cmp, iar conductivitatea termica se situeaza la λ:0,034 W/(mK). Stabilitatea dimensionala (TM1004) atinge un nivel de <1%, iar post-expandarea de <50%, in timp ce clasa de rezistenta la incendiu a spumei intarite (DIN 4102-1) este B3, iar indexul de reducere a sunetului Rst,w este de 60 dB.
Produsul are aderenta la toate metalele, dar se aplica si pe lemn, beton, PVC, caramida, gips-carton, EPS si tigla, nu permite aparitia mucegaiului si se poate vopsi, aplicandu-se cu pistolul aferent. Totodata, este testat la Institutul IFT Rosenheim - Germania. Aceasta spuma de etansare pentru ferestre si usi face parte din sistemul de etansare de clasa A, dupa utilizare comportandu-se optim in functie de miscarile structurii (cum ar fi ciclurile de inchidere/deschidere ale usii) si isi pastreaza structura dimensionala in rost. Spuma obisnuita nu este elastica, se comprima in structuri, crapa si nu rezista la temperaturi scazute, in timp ce Penosil Window & Door Elastic formeaza o structura exclusiva de tip «micro-celula», avand proprietati excelente de izolatie. Spuma Penosil Window & Door Elastic este, astfel, foarte potrivita pentru usile de interior, executate din materiale lemnoase celulare (relativ fragile), cu o frecventa mare de inchidere/deschidere sau care sunt trantite des si poate fi gasita in majoritatea magazinelor de constructii din tara. Informatii suplimentare, la www.penosil.ro
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left