Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Schüco VentoTherm Twist, solutie tehnica performanta pentru aerisire automata
Schüco VentoTherm Twist, solutie tehnica performanta pentru aerisire automata
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Sep 2020 05:47
Sistemul VentoTherm, de la Schüco a fost proiectat pentru a asigura ventilarea automata a incintelor, in conditiile in care fereastra este inchisa. Mecanismul de functionare a dispozitivului presupune filtrarea aerului din exterior si trecerea ulterioara a acestuia prin schimbatorul de caldura, unde este adus la temperatura camerei cu ajutorul caldurii recuperate din aerul viciat, existent inincinta (acesta fiind absorbit in aparat si evacuat, dupa trecerea sa prin recuperatorul de caldura). Din punct de vedere dimensional, VentoTherm are o inaltime de 50 mm si o latime variabila, astfel incat sistemul sa poata fi perfect integrat in structura ferestrei, iar aspectul ansamblului sa fie unitar si elegant. Filtrul integrat impiedica accesul particulelor de praf (indiferent de marimea acestora), a polenului si insectelor. VentoTherm este singurul sistem de acest tip dotat cu un filtru de aer din clasa F7, conform clasificarii din standardul EN 779. 
 
Functionare silentioasa si control automat al parametrilor aerului din incinta
Functia de recuperare a caldurii are un randament de 45% si asigura, astfel, reducerea pierderilor de energie prin aerisire cu aproximativ 35%. Procesul de ventilare a incintelor este optimizat, schimbul de aer cu exteriorul ajungand, in treapta a doua de viteza, la 30 mc/ora, cu fereastra inchisa. Indicele de protectie acustica este, in functie de structura geamului termoizolant, de 41 dB. Produsul poate fi instalat si la ferestrele din dormitoare, intrucat zgomotul de operare nu depaseste 26 dB la viteza 1 (care asigura un schimb de aer de 15 mc/ora). Gradul ridicat de confort din interior este garantat de o unitate de control asistata automat, care masoara nivelul de dioxid de carbon din incapere, precum si umiditatea relativa a aerului. Consumul de energie este de 5 W la 15 mc/ora, respectiv de 13 W la 30 mc/ora, ceea ce face din VentoTherm Twist un produs foarte eficient din acest punct de vedere. Indiferent daca este vorba despre o constructie noua sau reabilitarea unui imobil existent, sistemul este perfect adaptat, pentru a oferi cea mai buna solutie la fiecare situatie in parte. 
Solicita informatii suplimentare
 
2021-video-fer
TSV
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza