Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - GRUPA KĘTY anunta cerere mare de sisteme, in pofida razboiului din Ucraina
GRUPA KĘTY anunta cerere mare de sisteme, in pofida razboiului din Ucraina
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 27 Iul 2022 06:30
Recent, managerii corporatiei Grupa Kęty au anuntat noi estimari ale rezultatelor financiare, aferente celui de-al doilea trimestru al anului 2022, care ar putea fi modificate ulterior, odata cu proiectia si reiterarea acestora (in forma consolidata, ce urmeaza a fi data cat mai curand publicitatii), luand in considerare si impactul razboiului din Ucraina. Potrivit conducerii furnizorului polonez de sisteme din aluminiu, feronerie si accesorii, unul dintre cei mai importanti din zona est-europeana, in perioada de referinta s-a constatat ca actualul conflict militar nu a avut momentan niciun efect negativ, de la inceputul acestuia si pana in prezent, asupra cererii si a afectat doar partial afacerile locale (din Ucraina).
„Cuantificand datele actuale, estimam ca, in aprilie-iunie 2022, veniturile din vanzari au fost optime si s-au cifrat la 1,66 miliarde zloti – PLN. Astfel, estimarea initiala a rezultatelor financiare se confirma, intrucat previziunile pentru segmentul de produse extrudate indica actualmente venituri mai mari cu 60% fata de intervalul similar din 2021, iar la nivelul diviziilor de ambalaje flexibile si sisteme din aluminiu, modificarile in sens pozitiv sunt de +30% si +40%”, a declarat Dariusz Mańko, presedintele consiliului de administratie al Grupa Kęty.
Potrivit actualului comunicat al corporatiei poloneze, daca se iau in considerare indicatorii macroeconomici si de dezvoltare a afacerilor din prezent, previziunile pentru intervalul supus analizei reflecta astfel un rulaj de cel putin 1,66 miliarde PLN (+44%), cu un indicator EBITDA de 324 milioane PLN (+29%) si un profit net de 220 milioane PLN (+36%).
„Actuala estimare a luat deja in calcul existenta unor evenimente care au afectat partial afacerile grupului, cel mai semnificativ fiind, evident, conflictul militar din Ucraina. Astfel, in pofida razboiului din Ucraina, cererea pentru produsele oferite de toate diviziile Grupa Kęty a ramas la un nivel ridicat in trimestrul al doilea din 2022. Volumele mai mari de vanzari si cresterea preturilor materiilor prime (transpusa in pretul produselor finite) au permis generarea unor venituri consolidate din vanzari in crestere cu +44% fata de trimestrul al doilea din 2021. Datorita politicii adecvate de achizitii la nivel de grup, in conditiile unei disponibilitati limitate a unor produse si materiale, strategie sustinuta si de o cerere puternica, peste asteptari, Grupa Kęty a inregistrat o cifra de afaceri si o profitabilitate peste medie in trimestrul al doilea din 2022, in special pe segmentul produselor extrudate si pe cel al ambalajelor flexibile. Valoarea estimata a EBITDA si cea a profitului net din activitatile de exploatare in perioada de referinta sunt calculate si prin includerea unui efect pozitiv (un aport de 6 milioane PLN), obtinut ca urmare a reducerii valorii contabile a activelor grupului din Ucraina, care erau amenintate de o pierdere valorica din cauza invaziei armatei ruse pe teritoriul Ucrainei la 24 februarie 2022. Grupa Kęty isi desfasoara activitatea in Ucraina prin intermediul companiilor Alupol Ukraina LLC, cu sediul social in Borodianka (in cadrul segmentului de produse extrudate) si Aluprof System Ukraina LLC, cu sediul social la Kiev (in cadrul segmentului sisteme de aluminiu). Din cauza situatiei mentionate anterior, ambele societati si-au suspendat activitatea la 24 februarie 2022. Ulterior, retragerea armatei ruse din zona in care se afla societatile a permis o reluare limitata a activitatilor de productie la Alupol Ukraina LLC (in momentul de fata, fluxul normal este intrerupt partial, prin derularea productiei intr-un singur schimb), precum si a activitatilor comerciale ale Aluprof System Ukraina LLC. Situatia din Ucraina este analizata zilnic, ceea ce ar putea duce la o noua actualizare a estimarilor privind deprecierile reale ale activelor din Ucraina, cu prilejul pregatirii si anuntarii situatiilor financiare consolidate pentru prima jumatate a anului 2022”, se precizeaza in comunicatul Grupa Kęty, ce prezinta prognoza financiara pentru cel de-al doilea trimestru al anului in curs.
In concluzie, chiar daca actuala pandemie, coroborata cu efectele grave ale conflictului militar dintre Rusia si Ucraina, nu a avut pana in prezent consecinte dramatice asupra activitatii si, implicit, asupra rezultatelor financiare, managementul grupului polonez a luat decizia de a implementa si in continuare un plan de masuri precaut, bazat in principal pe derularea fara nicio sincopa a productiei, avand in vedere volumul mare de comenzi.
***
Activitatea Grupa Kęty – care integreaza in structura sa marcile/companiile GK, Aluprof, Metalplast Stolarka, Krajowe Akcesoria i Rozwiaznia Okuciowe (Karo, actuala Romb SA), Alutrans System si Alupol Packaging – se deruleaza intr-o forma complexa, prin intermediul mai multor departamente specializate pentru fiecare segment de afaceri in parte (produse extrudate destinate aplicatiilor industriale, sisteme din aluminiu pentru tamplarie, fatade cortina si constructii, ambalaje flexibile, servicii pentru ramura de constructii, segmentul accesoriilor – inclusiv feronerie si altele). In tara noastra, Grupa Kęty este reprezentata prin intermediul Aluprof System Romania (din Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, dar cu sediul social in Capitala), prin cel al societatii ABM Construct din Targu Jiu – judetul Gorj (pentru Metalplast Karo – sistemele de feronerie Romb) etc. Pentru informatii suplimentare si descarcarea celui mai recent raport estimativ, click aici!
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left