Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Implementare tot mai rapida a digitalizarii, intr-un context instabil
ANALIZA: Implementare tot mai rapida a digitalizarii, intr-un context instabil
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 23 Nov 2023 06:00
In ceea ce priveste piata de software pentru ferestre, la nivelul anului 2023 continua sa fie evident faptul ca vanzarile si serviciile firmelor din bransa sunt influentate decisiv de diversele programe cu finantare europeana, a caror situatie continua sa fie eterogena, in ceea ce priveste gradul de absorbtie si de acceptare a proiectelor de retehnologizare, mai ales ca obtinerea de fonduri prin mult prea discutatul PNRR se desfasoara cu mare dificultate. In orice caz, evaluand activitatea companiilor din bransa (care poate fi conturata tot sub forma unei concentrari economice, deoarece acestea sunt putine la numar), se pare ca acest segment poate fi estimat, pentru anul trecut, la un nivel maxim declarat de cel mult 3,5 milioane de euro, in crestere fata de cel prognozat la maximum trei milioane de euro in exercitiile financiare anterioare, asertiunea fiind realista daca se iau in considerare rulajele insumate, care au putut fi cercetate in ultimii ani, ale celor mai importanti furnizori de aplicatii, cu o medie de circa 4 milioane de euro.
Trebuie insa mentionat ca principalele firme din domeniul aplicatiilor pentru industria de ferestre dezvolta si/sau comercializeaza inclusiv software pentru alte domenii din constructii, industrie ori arhitectura, care ar putea reprezenta cel putin 50% din cifra de afaceri, astfel incat prognoza de 3,5 milioane de euro trebuie receptata cu precautie. Acest segment ramane unul de nisa, insa, la fel ca intregul sector IT (sau TIC, asa cum este definit de guvernanti), continua sa fie foarte dinamic si orientat spre inovatie, chiar daca s-a adoptat eliminarea unor facilitati fiscale. Astfel, firmele din domeniu sunt dinamice si propun producatorilor de tamplarie termoizolanta atat programe noi, cat mai ales imbunatatiri ale aplicatiilor existente, ceea ce permite configurarea unor solutii cu un grad sporit de complexitate, precum si a unor servicii auxiliare de consultanta si implementare la nivelul celor din Europa de Vest.
Analiza pietei de software pentru fabricarea de tamplarie pe anul 2023 subliniaza, inca de la inceput, faptul ca perspectivele de evolutie se mentin ridicate, dar aproape exclusiv prin intermediul digitalizarii. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum:
  • Vladimir Peta, managerul Dualsoft;
  • Raoul Iovanut, Product Manager Digital Building Solutions;
  • Cosmin Zaharia, director de vanzari, Orgadata Romania;
  • Catalin Tuca, director general Ceneco;
  • Dragos Stoca, directorul general al fi rmei Window & Façade Technology.

Editia Octombrie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati, click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024, click aici 

 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left