Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Ianuarie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Noi paradigme pe piata usilor de garaj /automate, in context Covid-19
ANALIZA: Noi paradigme pe piata usilor de garaj /automate, in context Covid-19
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 15 Sep 2020 05:56
Dupa cum se cunoaste, pe segmentul usilor de garaj si, mai ales, in sectorul de usi automate si automatizari, instalate de regula la imobile nerezidentiale, cererea a fost grav afectata de recesiune, pe fondul sistarii a numeroase proiecte. Ulterior, pentru ca bugetele destinate constructiei imobilelor au ramas limitate ca valoare, comenzile au fost fluctuante, inconsistente si nesigure, abia in ultimii ani remarcandu-se o situatie mai buna, dar si in acest caz, pe fondul intensificarii exportului. Tocmai in momentul in care activitatea ar fi permis o crestere sustenabila a comenzilor, a intrevenit pandemia de Covid-19, iar in consecinta orice estimare, in afara celei care indica scaderi, este hazardata si inconsistenta. Practic, in conditiile unei oferte excedentare, multe firme specializate au fost obligate sa recurga la operatiuni derulate pe pietele din afara granitelor tarii, dar si acestea s-au restrans semnificativ in ultimul timp, pe fondul restrictiilor impuse ca urmare a crizei sanitare.
Aceasta situatie, imprevizibila si deocamdata fara vreo solutie viabila, a indus noi fluctuatii la nivelul volumului lucrarilor la cladirile nerezidentiale, chiar daca in prezent inca se parcurge o perioada de recuperare pentru tot ceea ce inseamna indicatorii de volum al lucrarilor la imobile (cu sau fara functiuni de locuire). In consecinta, numai pe segmentul usilor de garaj - si doar in anumite regiuni ale tarii, unde montajul acestora constituie o traditie - se poate consemna o situatie mai buna ca in 2019, desi inclusiv in domeniul automatizarilor se poate remarca o schimbare de paradigma, reflectata prin asimilarea conceptelor de inteligenta artificiala, Industrie 4.0 si altele, coroborate insa cu modificarea optiunilor de investitii, imediat dupa declansarea pandemiei, care a determinat si decretarea starii de urgenta, in premiera dupa anul 1989, continuata cu starea de alerta.
Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: Kadra Access Engineering, Somfy Romania, G-U Romania, Geze Romania, BIT Windoors, MCA Grup, Dena Asis, Hamat Impex, Kom Doors, Swing Trade si Tritech Group.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
2020-video-C_
SISECAM
ghid_montaj
TELECOAUTOMATION
rehau
athena_370px
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
deceunink_2020
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE