Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 07 Februarie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Piata usilor de garaj/automate, sub semnul crizelor politica si sanitara
ANALIZA: Piata usilor de garaj/automate, sub semnul crizelor politica si sanitara
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2021 06:32
Dupa cum se cunoaste, pe segmentul usilor de garaj si, mai ales, in sectorul de usi automate si automatizari, instalate de regula la imobile nerezidentiale, cererea a fost initial grav afectata de recesiune, pe fondul sistarii a numeroase proiecte. Ulterior, pentru ca bugetele destinate constructiei imobilelor au ramas limitate ca valoare, comenzile au fost fluctuante, inconsistente si nesigure, abia in ultimii ani remarcandu-se o situatie mai buna, dar si in acest caz, pe fondul intensificarii exportului. Tocmai in momentul in care activitatea ar fi permis o crestere sustenabila a comenzilor, a intervenit pandemia de Covid-19, marcata si de tensiuni politico-sociale, iar in consecinta orice estimare este hazardata si inconsistenta, cu toate ca deocamdata efectele negative au afectat numai partial si punctual industria de profil. Practic, in conditiile unei oferte inca excedentare, dar si din cauza scumpirii materiilor prime, numeroase firme specializate au fost obligate sa recurga la operatiuni derulate la export (care au avut sincope), destul de restranse in ultimul timp, pe fondul restrictiilor impuse ca urmare a crizei sanitare.
Aceasta situatie, imprevizibila si deocamdata fara vreo solutie viabila, cu precadere pe fondul multiplicarii variantelor "de ingrijorare” si "de interes” (mutatii) ale SARS-CoV-2, coroborata cu asa-numitele "crize politice” succesive, este de natura sa afecteze, in cele din urma, comportamentul investitorilor si, in final, sa determine o scadere a volumului lucrarilor la cladirile nerezidentiale, chiar daca in prezent inca se parcurge o perioada fasta pentru tot ceea ce inseamna indicatorii de volum al lucrarilor la imobile (cu sau fara functiuni de locuire). In consecinta, macar pe segmentul usilor de garaj - si doar in anumite regiuni ale tarii, unde montajul acestora constituie o traditie - se poate consemna o situatie mai buna ca in 2020, desi inclusiv in domeniul automatizarilor se poate remarca o schimbare de paradigma, reflectata prin asimilarea conceptelor de inteligenta artificiala, Industrie 4.0 si altele, coroborate insa, asa cum s-a aratat anterior, cu modificarea optiunilor de investitii, aproape imediat dupa declansarea pandemiei, care a determinat si decretarea starii de urgenta, in premiera dupa anul 1989, continuata cu starea de alerta, prelungita pana in prezent.
Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: dormakaba, Geze Romania, G-U Romania, grupul de firme Dena Asis si Stil Market, Hamat Impex, Kom Doors, MCA Grup, Somfy Romania & Moldova si Swing Trade.
O analiza a pietei locale de usi de garaj, usi automate si automatizari poate fi citita in editia Septembrie 2021 a revistei Fereastra. Pentru a descarca gratuit revista, click aici!
 
2021-video-fer
SISECAM
Meesenburg
rehau
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza