Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 30 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Reorientare a pietei de tamplarie catre sectoarele de renovari si reabilitari
ANALIZA: Reorientare a pietei de tamplarie catre sectoarele de renovari si reabilitari
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 31 Mai 2023 06:10
Dinamica importului de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, precum si a exportului de tamplarie din PVC, confirmata pentru primele sase luni din 2022, atesta fara niciun echivoc faptul ca piata autohtona de ferestre, in ansamblul sau, s-a aflat pe un trend ascendent in ultimii sapte ani, dar in 2020, dupa declansarea si raspandirea rapida a pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2), situatia s-a schimbat radical. Astfel, cele mai optimiste prognoze se refera la o posibila stabilizare valorica, in contextul in care efectele crizei sanitare au afectat, in ultimii trei ani, doar partial piata de profil, iar acelasi lucru s-a intamplat si in anul 2022, cand in plus, incepand cu luna februarie, s-a declansat si conflictul militar ruso-ucrainean, care continua cu mare intensitate in prezent. Totodata, aceasta tendinta este confirmata de datele statistice publicate de institutul de resort (INS) privind dinamica volumului lucrarilor de constructii (aferente intervalului ianuarie-februarie a.c.), precum si cu informatiile despre dinamica trimestriala secventiala a volumului lucrarilor de constructii, publicate de Eurostat, ce atesta parcursul foarte bun al acestui sector economic, care a fost urmat de o intrerupere neasteptata, indusa de efectele imediate ale crizei sanitare mondiale, precum si de o reluare treptata, dar cu sincope, a activitatii, actualmente periclitate, in continuare, de efectele razboiului.
Analiza include cele mai recente estimari ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) privind evolutia sectorului de constructii, cu accent pe lucrarile la cladiri, date despre importurile si exporturile de tamplarie termoizolanta si previziuni privind evolutia generala a pietei.
 
Analiza este disponibila GRATUIT pentru abonatii revistelor Agenda Constructiilor & Fereastra. Click aici pentru abonare!
 
SISECAM
rehau
TSV
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza