Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 26 Februarie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Trend fluctuant in industria de vitraje, pe fondul raspandirii Covid-19
ANALIZA: Trend fluctuant in industria de vitraje, pe fondul raspandirii Covid-19
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 14 Aug 2020 05:19
O analiza pertinenta a situatiei actuale si perspectivelor ce evidentiaza caracteristicile industriei autohtone de vitraje pentru aplicatii arhitecturale, fie ca este vorba despre segmentul de sticla, fie despre cel de geam termoizolant si alte elemente transparente, releva faptul ca, spre deosebire de sectorul caruia i se adreseaza, respectiv cel de constructii (marcat in ultimul timp de recesiune statistica, dar care pare ca s-a finalizat recent), firmele specializate parcurg, in ultimii ani, o perioada de recuperare (cu unele exceptii), fiind stimulate, mai ales de exportul efectuat de fabricantii de tamplarie. Desi, in perioada marcata de restrictiile impuse ca urmare a declansarii si extinderii pandemiei globale de Covid-19, exportul a consemnat un regres sever, insa punctual (evaluat la -50%), in timp ce comenzile pe plan intern au cunoscut fluctuatii, marii operatori din industria sticlei si-au destabilizat, in multe cazuri, nesemnificativ activitatea, mai ales pentru ca aplicarea masurilor privind trecerea in somajul tehnic si a celor sanitare au coincis cu perioada unor revizii tehnice programate din timp, care presupuneau oricum oprirea temporara a liniilor tehnologice.
Totodata, cele mai recente informatii disponibile pentru domeniul fabricarii vitrajelor termoizolante arata ca, dupa ce trendul ascendent a fost intrerupt punctual, in 2017, acesta s-a consolidat destul de puternic la nivelul anului trecut, chiar si in conditiile unor fluctuatii ale volumului lucrarilor de constructii, cu scaderi secventiale in ultimele doua trimestre, care au destabilizat piata interna. In acest sens, datele actualizate partial cu privire la importurile de sticla, respectiv cele despre cei aproape 100 de producatori de geam termoizolant, cuprinsi in cadrul unei liste de firme de profil, elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, contureaza o imagine adecvata a intregii branse.
Lista de firme elaborata de revista Fereastra contine informatii partial actualizate despre 95 de companii specializate in productia si furnizarea de geam termoizolant pentru executia de tamplarie, panouri vitrate destinate fatadelor cortina etc., care in intervalul 2009-2018 au consemnat fluctuatii succesive ale cifrei de afaceri cumulate de -21%, -1%, +6%, -2%, +8%, +8%, +23%, +9%, +9% si +19%. Astfe, principalii 95 de producatori de geam termoizolant au pornit de la un nivel referential de 143,4 milioane de euro, consemnat in 2008, ajungand la 214,8 milioane de euro in 2018.
Analiza este realizata pe baza datelor selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra intr-o lista cu 95 de firme specializate, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGC Flat Glass Romania, Valras Prod, Achetrans, Brad Glass, Giba, Gip, Gridoma, Moldoglass, Ro Grup Glass, Profil Exim, TDC Glass si Tiberiu Glass.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
rehau
athena_370px
SISECAM
2020-video-C_
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

ALUPROF
trocal
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE