Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DECEUNINCK: Performanta optima, in pofida pandemiei de SARS-CoV-2
DECEUNINCK: Performanta optima, in pofida pandemiei de SARS-CoV-2
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 03 Sep 2020 05:48
Managementul grupului belgian Deceuninck a dat publicitatii un raport privind rezultatele financiare din primul semestru al anului in curs, potrivit carora performantele au fost optime, in pofida raspandirii pandemiei de coronavirus, care provoaca boala Covid-19. Intr-un comunicat publicat in a doua jumatate a lunii august a.c., se arata ca „principala preocupare a Deceuninck o constituie sanatatea/ siguranta angajatilor”, iar in acest sens, „gratie implementarii diverselor masuri preventive, s-a inregistrat un numar limitat de cazuri de imbolnavire de Covid-19 in randul personalului corporatiei, toti cei atinsi de aceasta maladie fiind in prezent sanatosi si revenind la lucru”.
In ceea ce priveste datele financiare, vanzarile din ianuarie-iunie a.c. au ajuns la 289,2 milioane de euro (-7,4%), iar EBITDA ajustat s-a plasat la 27,8 milioane de euro (versus 30,2 milioane de euro in aceeasi perioada din 2019), insa, ca urmare a cresterii nivelului lichiditatilor, precum si pe fondul impactului altor factori pozitivi, datoria neta s-a redus de la 150 milioane de euro la 118 milioane de euro.
„Cea mai mare parte din nivelul procentual de scadere a rulajului nu se datoreaza neaparat pandemiei, ci este structurala, din cauza optimizarii capitalului de lucru si normalizarii indicatorului CAPEX, dupa finalizarea marilor investitii din perioada anilor 2016-2019. Desi situatia pe termen scurt continua sa fie nesigura, ramanem optimisti in ceea ce priveste potentialul Deceuninck pe termen lung. Deocamdata, in pofida crizei sanitare, premisele de crestere sunt intacte, iar rezultatele din iulie 2020 s-au dovedit a fi excelente”, a declarat Francis Van Eeckhout, CEO al Deceuninck.
Din punct de vedere structural, in ceea ce priveste vanzarile, Europa reprezinta continentul care, in perioada de referinta, a fost primul si cel mai grav lovit de pandemia de Covid-19. Inca din luna martie, santierele unor proiecte importante, mai ales din Europa de Vest, si-au suspendat temporar activitatea, cu un impact imediat asupra afacerilor Deceuninck. De la finele lui aprilie, clientii corporatiei si-au reluat gradual activitatea, iar in iunie multi dintre acestia isi derulau operatiunile in mod normal. Astfel, in ianuarie-iunie 2020, rulajul din Europa s-a restrans cu -15,1%, de la 173,1 milioane de euro la 147 milioane de euro. In America de Nord, in pofida impactului Covid-19, vanzarile au crescut cu +15,1%, ca urmare a achizitiilor efectuate de noii clienti de mari dimensiuni. In fine, dar nu in ultimul rand, in Turcia si pe pietele emergente scaderea a fost de -9,2%, pana la 68,4 milioane de euro, pentru ca majorarea de +5,4% din primul trimestru a.c. a fost erodata rapid de impactul situatiei economice din Turcia, unde inflatia este galopanta.
In concluzie, managerii Deceuninck mai precizeaza ca, in pofida inchiderii temporare a unor unitati de productie si a faptului ca multi angajati (in general, cei cu functii de conducere) au lucrat de acasa, implementarea proiectelor strategice ale corporatiei s-a efectuat in ritmul prestabilit, ceea ce creeaza bazele dezvoltarii ulterioare.
 
SISECAM
2021-video-fer
athena_370px
rehau
ghid_montaj
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
ROTO
ALUPROF
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE