Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 26 Mai 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DECEUNINCK: Repozitionare strategica a unitatilor de productie din Europa
DECEUNINCK: Repozitionare strategica a unitatilor de productie din Europa
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 01 Apr 2020 06:12
Noutati cu privire la impactul pandemiei cu Covid-19 si la masurile de contracarare aplicate de managementul Deceuninck.
 
Ulterior publicarii raportului financiar anual, la data de 20 martie 2020, managementul corporatiei Deceuninck a anuntat ca, in contextul evolutiei rapide a pandemiei mondiale cu virusul de tip SARS-CoV-2 (coronavirus), „se observa deja, cel putin in Europa, o crestere a numarului proiectelor de constructii ale caror lucrari se suspenda, acestea urmand sa aiba un impact negativ asupra industriei de tamplarie termoizolanta”.
In acest context, prioritatea nr. 1 a Deceuninck a fost – si ramane – siguranta/ bunastarea angajatilor, sens in care au fost luate mai multe masuri specifice.
„Desi actualmente este dificill sa se cuantifice amploarea incetinirii lucrarilor si restrangerii activitatii in domeniul constructiilor, am implementat masuri cu aplicabilitate imediata pentru protectia angajatilor si reducerea costurilor oparationale, prin inchiderea temporara, pana la noi ordine, a fabricilor din Franta si Belgia. De asemenea, angajatilor din linia mediana (ce nu sunt implicati direct in productie) li se aplica o schema de reducere temporara a activitatii, in timp ce managementul executiv si membrii board-ului corporatiei au convenit asupra reducerii voluntare a remuneratiei”, se precizeaza intr-un comunicat ad-hoc al Deceuninck.
Avand in vedere impactul creat de pandemia cu Covid-19, spre deosebire de aspectele comunicate in raportul corporatiei din 20 februarie 2020, Consiliul Director al Deceuninck va propune la Adunarea Generala a Actionarilor ca dividendele din anul 2019 sa nu fie achitate in actualul exercitiu financiar.
„Continuam sa monitorizam atent situatia si vom lua in mod proactiv cele mai potrivite masuri de salvgardare a sanatatii personalului si a performantei de ansamblu a companiei. In acest sens, trebuie mentionat si faptul ca rezultatele financiare neauditate din primele doua luni a.c. au fost excelente, cu o crestere de +12% a vanzarilor, gratie dezvoltarii puternice a afacerilor in America de Nord si in Europa. La acestea au contribuit, in acel moment, inclusiv imbunatatirile vizibile ale contextului macroeconomic din Turcia. In plus, repozitionarea strategica a Deceuninck in Europa a progresat in linie cu estimarile initiale”, au mai explicat managerii holdingului belgian.
 
Oficialii grupului Deceuninck au anuntat anterior ca, in anul 2019, corporatia a consemnat o crestere usoara a vanzarilor numai in America de Nord, gratie performantelor notabile ale subsidiarelor din regiune. In aceste conditii, programul ambitios de investitii continua sa se aplice (cu masuri de reducere a amprentei ecologice a produselor corporatiei, precum si de consolidare a marcii Deceuninck, concomitent cu integrarea afacerilor din Europa Centrala si de Vest, respectiv cu derularea proiectului unitatii de reciclare din Diksmuide), chiar daca anumite scaderi ale livrarilor din Turcia si, ceva mai ponderat, din Europa au determinat o ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet 
va rugam sa optati pentru 
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK