Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - dormakaba anunta o crestere organica solida a rezultatelor financiare din anul 2022
dormakaba anunta o crestere organica solida a rezultatelor financiare din anul 2022
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Mar 2023 06:09
dormakaba a inregistrat o majorare organica puternica a vanzarilor in prima jumatate a exercitiului financiar 2022/23, in principal determinata de ajustarea pozitiva a preturilor de comercializate. Marja EBITDA a fost mai mica decat in anul precedent, conform previziunilor initiale. Toate segmentele de afaceri au contribuit la avansul organic puternic al vanzarilor, in ciuda unui mediu de operare provocator, cu constrangeri continue in lantul de aprovizionare, o presiune inflationista semnificativa si intreruperi legate de restrictiile Covid-19 din China. Rentabilitatea a scazut, deoarece efectele pozitive de crestere au fost compensate de mixul de produse, de o crestere a costurilor functionale – in principal din cauza investitiilor strategice in initiative de crestere profitabila cu rambursare in viitor – si de majorarea mai lenta a livrarilor, pe fondul reducerii stocurilor clientilor. Concret dormakaba a consemnat un spor de 5,2% al vanzarilor nete cu 5,2%, pana la 1,42 miliarde CHF. Veniturile operationale brute ajustate ce exclud elementele care afecteaza comparabilitatea, s-au diminuat cu 4,6%, pana la 184,6 milioane CHF, aferente unei marje de 13%. Profitabilitatea a fost afectata inclusiv de inflatie, costurile mai ridicate ale materiilor prime, transportului, fortei de munca si energiei, in conditiile in care la randul sau efectul valutar a avut un impact negativ. Vanzarile organice pentru regiunea Europa si Africa au crescut cu 7,1% pana la 566,7 milioane CHF fata de anul precedent, in principal datorita masurilor de majorare a preturilor pentru a compensa presiunea inflationista. Divizia Key & Wall Solutions a raportat o imbunatatire de 14,3% a incasarilor, care au ajuns la 196 milioane CHF. Conducerea dormakaba a afirmat ca grupul si-a continuat evolutia propusa, depasind tintele de crestere, iar profitabilitatea a fost in conformitate cu asteptarile, in pofida unui mediu macroeconomic dificil. In prezent, situatia economica si geopolitica globala este caracterizata de vizibilitate limitata si incertitudine. Clientii dormakaba raman expusi presiunilor duble ale inflatiei si ratelor mai mari ale dobanzilor, peste care se suprapun intreruperile lanturilor de aprovizionare. In conditiile date, grupul se asteapta la o imbunatatire secventiala a profitabilitatii pentru intregul an fiscal curent, precum si la o crestere organica a vanzarilor pe termen mediu cuprinsa intre 3% si 5%.
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left