Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - EDITIA Mai a revistei Fereastra: Ce urmeaza dupa Covid-19 pe piata de ferestre
EDITIA Mai a revistei Fereastra: Ce urmeaza dupa Covid-19 pe piata de ferestre
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 22 Mai 2020 06:30
Editia Mai a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza situatiei acestui domeniu de activitate in contextul pandemiei Covid-19 si al efectelor acestuia asupra activitatii din sector. Inca din primele articole, se propune o analiza atenta asupra impactului pe care il are criza asupra pietei de ferestre, care a fost printre cele mai afectate segmente ale domeniului de constructii, avand in vedere dependenta companiilor de exporturi. Sunt evidentiate aspecte legate de evolutia exporturilor si a importurilor, date generale de context referitoare la evolutia pietei de constructii in 2020, precum si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala si perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
Primul material al revistei, intitulat sugestiv „Ce urmeaza dupa criza Covid-19, pe piata de ferestre din Romania”, include o analiza obiectiva asupra starii economice generale, in contextul in care piata se confrunta cu dezechilibre, de multe ori nejustificate, intre cerere si oferta. Materialul prezinta principalele dificultati cu care se confrunta companiile din domeniul tamplariei termoizolante si al vitrajelor, si incearca sa propuna cateva solutii in sprijinul acestora. Un punct de interes al analizei este reprezentat, totodata, de o paralela intre criza curenta si cea din 2009-2010, cu concluzii si perspective, dar si estimari.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, care prezinta oportunitatile de pe piata de tamplarie termoizolanta din perspectiva livrarilor. Indiciul este dat inca din titlu, respectiv ca cererea va fi dominata preponderent de proiectele publice, in perioada urmatoare. Materialul prezinta cele mai recente date statistice oficiale din sectorul de constructii, cu incidenta in sectorul de tamplarie, dar si informatii referitoare la evolutia exporturilor si a importurilor, care s-au redus drastic in contextul pandemiei de coronavirus.
Desi piata de tamplarie si vitraje, in ansamblul sau, se inscrie pe un trend descrescator, spre deosebire de criza anterioara, atitudinea companiilor este cu totul diferita. Firmele din bransa au continuat sa fie dinamice si, in pofida anularii celui mai mare eveniment specializat, expozitia Fensterbau/Frontale, au continuat sa lanseze produse noi pe diferite canale de comunicare ce au putut fi utilizate in aceasta perioada de restrictii. Izotec, prin lansarea ferestrelor premium IzoElite Dynamic, Gealan, printr-o serie de noi sisteme inteligente, destinate executiei ferestrelor ce intra in componenta imobilelor de tipul „smarthome”, sau Roto, care a ales sa prezinte online ce pregatise in ultimii doi ani pentru lansare la Fensterbau/Frontale, sunt numai cateva exemple.
 

Inovatiile pietei si metodele de comunicare disponibile
 
Este important de mentionat ca publicatiile specializate, de profil, raman printre metodele de comunicare a informatiilor intre specialisti, alaturi de canalele digitale. Acest lucru este subliniat in deschiderea rubricii de Produse & Tehnologii, unde sunt detaliate, printre altele, noutati precum noua generatie de usi din aluminiu Masterline 8, promovata de Reynaers, sistemul Tectus Glass - solutie functionala si estetica de la Simonswerk in care feroneria este integrata in planul ansablului, noua gama de vopsele impotriva coroziunii Interpon Redox, de la AkzoNobel, dar si manerele si profislele cu protectie antimicrobiana SmartActive, de la Schuco, ideale in aceasta perioada in care protectia sanitara este extrem de importanta.
La rubrica opinii, Ciprian Oprea (CEO al MCA Grup), Virginia Sirbu (responsabil de marketing la Kronlux FM), Dragos Stoica (directorul general al Window & Façade Technologies), Tita Daniel (Manager la Winconcept Design SRL) si Dana Comsa (reprezentant al departamentului export din cadrul AGB Romania) prezinta impactul pe care il are pandemia de coronavirus asupra afacerilor proprii si a pietei de profil, dar si masurile luate de companii in context si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in noua realitate economica.
Revista include si un material de consultanta, care trateaza pe larg tematica deficientelor de proiectare in industria de ferestre, realizat pe baza comunicarilor stiintifice de la Rosenheimer Fenstertage.
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in contextul Covid-19, respectiv: ADF Prod, AGC Flat Glass Romania, Alukonigstahl Romania, Casa Noastra, GEZE Romania, PPTT, BDM Grup Invest, Bitt-Bau, Dualsoft, Electric Plus, Izotec Group, Reynaers Aluminium Romania, Termoplast si UNIKAT Grup.
 
 
ghid_montaj
athena_370px
rehau
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
deceuninck_belgium
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
trocal
ALUPROF
ROTO
URBAN
2020_bife-sim
PC-500-2019
GHID de INSTALARE