Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 07 Februarie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA 170: Piata de tamplarie, mai bine reglementata si calitativa in 2022
FEREASTRA 170: Piata de tamplarie, mai bine reglementata si calitativa in 2022
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 27 Oct 2022 06:15
Editia Octombrie 2022 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii exportatorilor de sisteme si ansambluri de tamplarie termoizolanta, dar si a firmelor din bransa accesoriilor si organelor de asamblare specifice productiei de ferestre si usi, precum si a celor care livreaza software si aplicatii specifice proiectarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
Revista Fereastra se deschide cu un follow up al evenimentului intitulat "Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei”, organizat de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT). Aflata la cea de-a cincea experienta de acest fel, manifestarea s-a adresat in egala masura specialistilor din domeniul executiei si montajului tamplariei termoizolante si peretilor cortina, producatorilor de vitraje izolante, arhitectilor si proiectantilor, studentilor de la facultatile de constructii si arhitectura, serviciilor specializate de arhitectura si urbanism din cadrul autoritatilor locale.
In paginile care urmeaza este publicat un reportaj realizat in urma editiei din 2022 a celebrei conferinte tehnice Rosenheimer Fenstertage (RFT) - un etalon al pietei internationale de tamplarie termoizolanta pe segmentul comunicarilor stiintifice. Numarul celor prezenti la eveniment a atins doar 600 de persoane fata de aproape 1.000, cat era nivelul traditional de participare, insa congresul s-a derulat in conditii normale si a prilejuit celor prezenti sa fie din nou cu un pas inaintea tuturor in ceea ce priveste bogatia si acuratetea informatiei.
Cel de-al treilea material din revista este reprezentat de un nou follow up, de aceasta data in urma celei mai recente editii a videoconferintei EURO-Fereastra - Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de tamplarie si segmentele conexe, ce a avut loc pe 29 septembrie 2022. Tot pe tema digitalizarii este publicat si primul material de analiza al editiei Octombrie 2022 a revistei Fereastra. Intitulat "Implementare tot mai rapida a digitalizarii, in noul context economic", analiza subliniaza, inca de la inceput, faptul ca perspectivele de evolutie se mentin ridicate, dar aproape exclusiv prin intermediul digitalizarii. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Digital Building Solutions, Klaes Romania, Assa Abloy Romania, Ceneco, Somfy Romania, Dualsoft si Window & Façade Technologies.
Rubrica de opinii si interviuri include opiniile unor specialisti de marca ai pietei de ferestre interne si internationale, care prezinta noile oportunitati si planuri de afaceri ale companiilor pe care le reprezinta si se continua cu un al doilea articol inclus la sectiunea de Analiza. Acesta este reprezentat de analiza sectorului de accesorii si organe de asamblare, domeniu a carui crestere viitoare va fi influentata major de cerintele de calitate tot mai ridicate ale montajului. Dupa o analiza a principalelor tendinte din domeniu, articolul continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, precum: CPG Europa, nZEB Shop, Baltic Invest, Allianz T.C., Allymet Technology, Cesrom, Feroplast, Wolf Group Sealing Solutions Romania, Grup PM, Romtera Product, Team Consult, Temad, Triton, Tyman PLC si Vexal.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data avand in prim-plan realizarile si perspectivele companiilor care deruleaza activitati de export, in contextul in care se cunoaste faptul ca acestea au fost printre cele mai afectate de restrictiile de circulatie impuse in contextul pandemiei de Covid-19 si acum sunt impactate major de efectele razboiului din Ucraina si ale penuriei de materii prime. Analiza este realizata pe baza datelor Eurostat si PRODCOM selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum ADF Prod, Alcon Plus, Bucovrad, Ecosfera Plast, Frontal Production Rumanien, Izotec si Romserv Invest.
In incheiere este publicata o varianta actualizata a TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant din Romania (2022), precum si un index cu datele de contact si trimiteri catre companiile despre care s-a scris in revista.
Pentru a citi gratuit revista, click aici! 
 
SISECAM
Meesenburg
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza