Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Ianuarie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Cresterea preturilor si conflictul armat genereaza noi provocari
FEREASTRA: Cresterea preturilor si conflictul armat genereaza noi provocari
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2022 06:14
Editia Iunie-Iulie a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa sistemelor de feronerie si a celor producatoare de tamplarie din lemn, conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de astfel de produse, in contextul pandemiei Covid-19 si al efectelor asupra inflatiei si lanturilor de aprovizionare a confictului ruso-ucrainean.
Primul material al revistei este realizat alaturi de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), care a reluat seria intrunirilor in format fizic, pentru prima data de la ridicarea restrictiilor pandemiei. Recent, in cadrul complexului hotelier Phoenicia, din Capitala, a avut loc prima editie a seriei de conferinte tehnice desfasurate sub titulatura "Ziua producatorilor si montatorilor de tamplarie, vitraje izolante si fatade", eveniment ajuns la a patra editie. Cei peste 100 de experti din domeniu, participanti la eveniment, au dezbatut subiecte de stricta actualitate, printre acestea aflandu-se situatia economica actuala, la care s-au referit atat presedintele PPTT, Valentin Petrescu, cat si presedintele FPSC, Cristian Erbasu, subliniind contextul special in care se desfasoara operatiunile curente, precum si riscurile suplimentare induse de dezechilibrele geopolitice in curs de derulare. De asemenea, conferinta de la Bucuresti a facilitat transmiterea unor informatii cu o valoare adaugata certa, legate de inovatiile in materie de sisteme si servicii, lansate recent pe piata de profil.
In continuare, este publicat un reportaj realizat in urma celei de-a doua editii din acest an a videoconferintei EURO-Fereastra - Noi provocari pe piata de tamplarie, generate de cresterea preturilor la materii prime si sisteme, ce a avut loc la finele lunii mai 2022. La eveniment au participat Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Sorin Colt (manager vanzari utilaje Abitare CG), Paul Chipriean (Head of Window Solutions, Rehau Romania) si Marian Marinca (administrator al Marynk Ideea). Printre subiectele abordate, s-au aflat impactul declansarii operatiunilor militare ale Rusiei in Ucraina asupra pietei de tamplarie termoizolanta, avand in vedere dezechilibrele generate, concretizate prin intreruperi ale lanturilor de aprovizionare, volatilitatea excesiva a preturilor la anumite materii prime si materiale, disparitia unei parti masive a cererii etc.. dar si alte subiecte de impact pentru aceasta industrie.
 
Importul de feronerie se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul productiei si comercializarii sistemelor de feronerie destinata fabricarii ansamblurilor de tamplarie. Analiza este realizata pe baza datelor statistice referitoare la importuri, care se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata (importurile in 2021 au fost mai mari cu aproape 61% decat in anul de varf 2008) si afacerile principalelor companii din acest domeniu. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Simonswerk, Winkhaus Group, AGB, ASSA ABLOY Romania, Bitt-Bau, Dena Asis, Stil Market si Target Serv Sistem, Dom Romania, Meesenburg Romania, Siegenia, Triton, VBH Romcom si Wintec.
Rubrica de analiza mai include un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul tamplariei din lemn, sector care se orienteaza pronuntat spre export, chiar si in contextul actual. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer Sighet, Benati, Bucin Mob, Conf Binale, Danprod, Luca Global Wood si Nordis Wood Tec.
 
Noutati si inovatii pe piata de tamplarie
Materialul de Cover Story al editiei acopera povestea companiei NHDP, care detine cea mai diversificata baza tehnologica pentru asigurarea unei oferte complete si integrate de finisaje industriale destinate elementelor componente ale tamplariei termoizolante si fatadelor cortina. Materialul include principalele repere ale activitatii NHDP in Romania, rezultate financiare si perspective de dezvoltare pe piata, prezentarea balamalelor Feyro, livrate de Dr. Hahn si a noii linii tehnologice de pretratare in vederea vopsirii suprafetelor din aluminiu, precum si un interviu cu Alex Moise, administratorul NHDP, in care vorbeste despre cresterea capacitatilor de productie si investitiile programate, care vor asigura incasari de 5 milioane de euro companiei, in urmatorii 4 ani.
La rubrica opinii, Elke Harreiß (Director of Fensterbau/Frontale), Marius Pantis (director general, Optimedia), Razvan Banceu (administrator, Aterm), Ovidiu Matei (director comercial, BIT Windoors) si Ruxandra Achim (administrator, Elumatec) prezinta evolutia business-urilor pe care le reprezinta in prima jumatate a acestui an, precum si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in actualul context economic.
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante, precum Abitare, Alukönigstahl, Deceuninck, Gealan, Roto, Izotec Group, Gip, Moderna Glaf si Noegel Befestigungstechnik.
Revista se incheie cu un Top 500 al producatorilor de tamplarie si geam termoizolant Romania 2022, precum si cu cinci pagini de index, cu datele de contact ale companiilor incluse in editie.
 
2021-video-fer
rehau
SISECAM
Meesenburg
TOP-500-PRODUCERS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza