Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Industria de tamplarie va fi afectata major de efectele razboiului
FEREASTRA: Industria de tamplarie va fi afectata major de efectele razboiului
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 11 Apr 2022 06:06
Editia Martie-Aprilie 2022 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din sectorul furnizorilor de sisteme din aluminiu si al producatorilor de tamplarie din acelasi material. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori, dar si in contextul inflatiei generalizate si al efectelor pe care le va avea conflictul armat din Ucraina asupra pietei de materii prime si a exporturilor de ferestre si usi. Sunt evidentiate aspecte legate de evolutia cifrei de afaceri a comerciantilor de sisteme din aluminiu - informatii completate de opiniile unor furnizori specializati, precum si de dinamica pietei producatorilor din acest domeniu, cu date privind comercializarea de ansambluri din aluminiu si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
In deschiderea editiei este publicat un material realizat in colaborare cu PPTT si care prezinta proiectele finalizate si initiativele in curs de implementare ale patronatului. Printre realizarile recente se afla adoptarea normativului de geam C47, respectiv de actualizarea normativului de siguranta la foc a constructiilor P118, in timp ce pe lista initiativelor se afla urgentarea adoptarii normei nationale de performanta la termoizolare (normativul MC 001) si certificarea firmelor din constructii, care a fost, din nou, amanata.
In continuare, este publicat un reportaj realizat in urma celei mai recente editii a videoconferintei EURO-Fereastra, a constituit un nou prilej de analiza obiectiva a contextului tehnico-economic aferent bransei de tamplarie termoizolanta din Romania. De la efectele deja bine cunoscute ale pandemiei, pana la cele imprevizibile ale noului context geo-politic marcat de razboiul declansat de Federatia Rusa impotriva Ucrainei, toate elementele respective au fost supuse unei ample dezbateri, derulate pe parcursul a circa 150 de minute. Materialul include sumare ale opiniilor exprimate de cei sapte invitati, respectiv: Lőrincz Barnabás (director executiv al PPTT), Leon Buzatu (Technical Support Manager, Saint-Gobain Glass Romania), Raoul Stefan Iovanut (Product Manager WinDo Imaging, Digital Building Solutions GmbH), Paul Chipriean (Head of Windows Solution Rehau Romania), Hubert Nuckowski (Managing Director, Aluprof System Romania), Mihai Becsek (Director Executiv al Olin) si Nicolae Banciu (director general al Meesenburg Romania).
 
 
Piata de tamplarie - noi provocari si oportunitati
Conform planificarii anuale, rubrica de analiza include doua analize sectoriale referitoare la piata de tamplarie din aluminiu. Prima dintre ele, publicata sub titlul “Piata sistemelor din aluminiu intampina noi adversitati si oportunitati”, abordeaza problematica companiilor din domeniu in contextul efectelor care deja se resimt in urma conflictului din Ucraina, mai ales in ceea ce priveste preturile materiilor prime si asigurarea lanturilor de aprovizionare. Analiza include si opiniile reprezentantilor unor companii specializate, precum Alumil Rom Industry, Alukönigstahl Romania, Reynaers Aluminium Romania, Cortizo, Exalco Romania, Leykom, Akzo Nobel Powder Coatings SA, Alfa Best Real Line - Ecosfera Plast, Ally-Met Technology, Alprof, grupul Cicavien - Rebyrais Star si Worm.
Analiza dedicata fabricantilor de tamplarie din aluminiu include date statistice privind evolutia sectorului si niste prime evaluari ale impactului conflictului armat din Ucraina asupra companiilor din domeniu, care genereaza noi incertitudini pe piata, dupa doi ani in care producatorii au suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Analiza include, de asemenea, opiniile managerilor unor companii reprezentative, precum Alusystem, Extrem Aluminiu, Frontal Production Rumänien, Inter Max, Lipoplast, Melcret, Nacon Invest, Prima Glass, Systal Construct, TC Pro Aluminium, YTP Fenêtre si Zog.
Compania selectata pentru articolul Cover Story din editia Martie-Aprilie, Valras Prod, reprezinta un brand traditional pe piata procesatorilor de sticla pentru constructii, in cei 27 de ani de activitate compania procasand peste doua milioane de metri patrati de stica. Materialul include principalele repere temporale in dezvoltarea companiei, date privind conduita in afaceri si principalele proiecte realizate cu geamuri fabricate de companie, planurile si obiectivele Valras pe termen scurt si mediu, prezentarea caracteristicilor sticlei procesate de societate, precum si un interviu cu Valentin Petrescu, directorul general al companiei cu sediul in Ploiesti.
 
 
Opinii: companiile continua planurile de dezvoltare, in pofida contextului dificil
La rubrica opinii, Ciprian Chelariu (administratorul Izotec Group), Virgil Cocosila (director economic, GIP), Solak Ahmet-Can si Solak Fatma-Deniz (managerii companiilor PMS International si PMS Termopan Center), Hubert Nuckowski (General Manager, Aluprof System Romania), Raluca Ivascu (director de vanzari, Deco Plast) si Marius Ionita (director general, Alumil Rom Industry) precinta perspectivele companiilor pe termen scurt si mediu, livrari si planurile de activitate ale companiilor pe care le reprezinta, precum si posibilitatile de dezvoltare ale pietelor pe care opereaza.
In continuare, la Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii importante din domeniul tamplariei termoizolante, respectiv Assa Abloy, BBB Invest, Bitt-Bau, Drupanel, RTH Proconstruct, Temad si Triton.
Editia se incheie cu TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2022. Pe 4 pagini sunt listate cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat afaceri de circa 835 milioane de euro in 2020, reprezentand circa 90% din piata de profil.
Pentru a citi gratuit editia Martie-Aprilie 2022 a revistei Fereastra, click aici!
 
TSV
2021-video-fer
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza