Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA 163: Anul 2022 vine cu noi provocari pentru companiile din bransa
FEREASTRA 163: Anul 2022 vine cu noi provocari pentru companiile din bransa
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 09 Dec 2021 06:33
Editia Noiembrie-Decembrie 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii principalelor companii din domeniu si TOP 500 - analiza principalelor 500 de companii producatoare de tamplarie si geam termoizolant, conform cifrelor de afaceri realizate in 2020. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
Primul material al revistei este reprezentat de o noua analiza a activitatii Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) intr-un context de piata atipic, in care insa nu au fost pierdute niciun moment din vedere tintele majore de eficientizare energetica, ce presupun, dupa cum bine se stie, o implicare masiva din partea industriei de ferestre, usi si fatade cortina. Materialul include principalele repere de activitate a asociatiei patronale, care a contribuit la organizarea judicioasa a industriei si la stabilirea obiectivelor rpioritare in sector. Articolul mai include dare referitoare la proiectul de certificare a firmelor de constructii, alte subiecte abordate fiind calitatea in constructii, protectia la foc si adoptarea normativului C47, pana la intrarea sa definitiva in vigoare fiind necesar doar un ultim aviz din partea expertilor Comisiei Europene, care, conform experientei curente, constituie mai degraba o simpla formalitate.
In continuare, este publicat un reportaj realizat in urma traditionalei intalniri cu presa organizata de furnizorul de feronerie Roto, Trade Press Day 2021, fiind prima reuniune de acest fel derulata in sistem hibrid, date fiind conditiile speciale impuse de pandemia Covid-19. La editia nr. 16 a evenimentului au participat 75 de jurnalisti din 15 tari din toata lumea.
 
Editia Noiembrie-Decembrie 2021 a revistei Fereastra include si un material Cover Story, care prezinta activitatea si rezultatele grupului Asahi Glass Corporation (AGC), un veritabil pionier in fabricarea sticlei. Materialul include o prezentare succinta a celor peste 100 de ani de activitate a grupului, gama de sisteme fotovoltaice transparente, pentru fatade, SunEwat, pe care a reinnoit-o complet, asigurand o competitivitate mai mare si o gama extinsa de solutii estetice pentru piata fatadelor cortina. La finalul materialului este inclus si un interviu cu Dragos Matei, Country Manager la AGC Flat Glass Romania, referitor la activitatea din tara noastra a companiei si la perspectivele de dezvoltare pe termen scurt si mediu.
La rubrica opinii, Daniel Popa (Country Manager, Reynaers Aluminium Romania), Sebastian Carstoiu (manager, Wolf Group Sealing Solutions Romania), Matthias Hennecke (President Sales and Marketing, Stürtz Maschinenbau GmbH), Catalin Butacu (director executiv, Giba) si Florin Luca (director executiv, ADF Prod) vorbesc despre impactul pe care il au pandemia de coronavirus si inflatia preturilor asupra afacerilor proprii si a pietei de profil, dar si masurile luate de companii in context si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in noua realitate economica.
 
Rubrica de analiza a editiei trateaza realizarile si perspectivele companiilor de pe piata ferestrelor si usilor din PVC, sub impactul pandemiei Covid-19 si al inflatiei preturilor, ce afecteaza cu precadere aceasta bransa. Analiza este realizata pe baza celor mai noi estimari ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Abitare CG, Alukönigstahl Romania, Leykom, Profine Romania, Rehau Window Solutions (WS) Romania, Schachermayer Romania, Simonswerk, Akzo Nobel Powder Coatings SA, Alumni, Barrier, Bitt-Bau, Dualsoft, Eurobac Romania, Jadex Trading, Kronlux FM, Lipoplast, MCA Grup, Marynk Ideea, Siegenia, Somfy Romania & Moldova, Temad, Triton si Window & Façade Technology.
La sectiunea Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in 2021 si estimarile acestora pentru 2022, precum si alte tendinte in domeniu. Sunt incluse date despre companiile Assa Abloy, RTH Proconstruct, SN Deco Grup, Alumil Rom Industry, grupul Leonor si Tehnorex.
 
Editia se incheie cu analiza TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2021, companiile fiind listate in functie de cifrele de afaceri realizate in 2020, dar si ca medie, in intervalul 2018-2020. Pe 5 pagini sunt listate si cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat, in intervalul 2018-2020, afaceri medii anuale de circa 835 milioane de euro anul trecut, reprezentand circa 90% din piata de profil.
 
rehau
Meesenburg
SISECAM
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza