Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA, nr. 179: Anul 2024 vine cu noi provocari pentru firmele de tamplarie
FEREASTRA, nr. 179: Anul 2024 vine cu noi provocari pentru firmele de tamplarie
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 20 Dec 2023 06:30
Editia Noiembrie-Decembrie 2023 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii principalelor companii din domeniu si TOP 500 - analiza principalelor 500 de companii producatoare de tamplarie si geam termoizolant, conform cifrelor de afaceri realizate in 2022. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice. 
Primul material al revistei este reprezentat de un material realizat cu sprijinul Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), ca follow up al conferintei "Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei", aflate la cea de-a sasea editie.Materialul include un reportaj realizat cu prilejul evenimentului, precum si principalele tendinte care vor modela piata locala de tamplarie termoizolanta in anii urmatori.
 
 
Cel de-al doilea articol incadrat la rublica de Actualitate prezinta, pe larg, evenimentul prin care furnizorul german de sisteme destinate productiei de tamplarie termoizolanta din PVC, Salamander Window & Door Systems, parte a grupului german Salamander Industrie-Produkte (SIP), a recompensat activitatea profesionala a celui mai vechi partener pe care il are in Romania. Compania Kaiser a demarat operatiunile de productie in 1998, implinind, in 2023, un sfert de secol de existenta pe unul dintre cele mai dinamice subsegmente ale sectorului de constructii. Pentru a marca evenimentul respectiv, conducerea grupului Salamander, prin reprezentantul sau de vanzari in Romania, Arpad Szilagyi, a inmanat oficialilor fir rmei din Codlea (Brasov) - Cristian Adrian Caizer (director general) si Gabriela Bera (director executiv) - o diploma prin care se atesta performanta si sunt recunoscute eforturile antreprenorilor romani.
In continuare, tot la Actualitate, este publicat un reportaj realizat in urma traditionalei intalniri cu presa organizata de furnizorul de feronerie Roto, Trade Press Day 2023, ajuns la editia nr. 18, la care au participat jurnalisti din toata lumea. Materialul prezinta rezultatele grupului Roto pentru 2023, prognozele pentru 2024, precum si principalele obiective ale companiei pentru anii urmatori.
 
 
Interviurile editiei
La rubrica opinii, specialistii pietei de tamplarie termoizolanta vorbesc despre impactul pe care il au noile cerinte referitoare la eficienta, dar si inflatia preturilor asupra afacerilor proprii si a pietei de profil, dar si masurile luate de companii in context si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in noua realitate economica. Titlurile editiei:
 • DECEUNINCK la 25 de ani de prezenta in Romania: "Avem un ADN de lider";
 • BITT-BAU: Posibila dezvoltare a pietei de profil in urmatorii ani;
 • SOMFY: Schimbari la nivelul managementului subsidiarei, incepand din 2024;
 • W&FT si-a mentinut conditiile de comercializare a produselor;
 • VEKA abordeaza cu optimism viitorul si se consolideaza pe piata din Romania.
 
Rubrica de Analiza a editiei trateaza realizarile si perspectivele companiilor de pe piata ferestrelor si usilor din PVC, sub impactul crizei geostrategice si al inflatiei preturilor, ce afecteaza cu precadere aceasta bransa. Analiza este realizata pe baza celor mai noi estimari ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, resepctiv:
 • Nicu Craciun, general manager Gealan Romania;
 • Radu Marchis, reprezentat tehnic si de vanzari in Romania al companiei Simonswerk;
 • Alexandru Tache, Allianz T.C. Com;
 • Hubert Nuckowski, Managing Director al Aluprof System Romania;
 • Mirela Ivascu, Managing Partner in cadrul Decoplast;
 • Dan Panaete, administrator al Elvimar Glass;
 • Lucian Baciu, managerul general al Eurobac Romania;
 • Ciprian Chelariu, administrator al Izotec Group;
 • Catalin Veliscu, manager al grupului de firme Melcret;
 • Radu Sirbu, Area Sales Manager al Noegel Befestigungstechnik;
 • Francesco Curcio, CEO al Pinum Doors & Windows;
 • Simona Urs, manager general al grupului PM;
 • Fatma-Deniz Solak, administrator al PMS International;
 • Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium Romania;
 • Dan Costin Enea, director de vanzari al Stürtz Romania;
 • Leonard Ghinet, manager al TDC Ro;
 • Ana Maria Donosa, Marketing Manager al Temad;
 • Daniela Neculai, director executiv al Termoplast;
 • Gabriel Muntean, Chief Executive Officer in cadrul UNIKAT;
 • Daniel Gavris, General Manager al VBH Romcom;
 • Catalin Paduraru, fondator al grupului de firme format din companiile VNFFF si Fereastra Forest.
La rubrica Producatori si Furnizori, este prezentat tabloul mixt al pietei de tamplarie termoizolanta, intr-o perioada turbulenta. Articolul include date privind oportunitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu, in general, precum si date specifice referitoare la activitatea unor firme active in sector, respectiv: REHAU, KADRA, Adria Lux, Agro MGS Prod, Amazon Term, Dandis Nuta, Eldomar, Emanuel Construct Invest, Miron-Construct, Prodomus si Vaniden Construct. 
 
 
Editia se incheie cu analiza TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2023, companiile fiind listate in functie de cifrele de afaceri realizate in 2022, dar si ca medie, in intervalul 2020-2022. Pe 4 pagini sunt listate si cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat, in intervalul 2020-2022, afaceri medii anuale de 1,4 miliarde euro, reprezentand 94% din piata de profil.
***

Editia Noiembrie-Decembrie 2023 a revistei Fereastra, care include si TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2023, este disponibila pentru abonati, click aici!

Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2024 si 2025, click aici!

 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left