Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 12 Aprilie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Optimism moderat la inceput de an, pe piata de tamplarie
FEREASTRA: Optimism moderat la inceput de an, pe piata de tamplarie
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 25 Feb 2021 06:56
Editia Ianuarie-Februarie 2021 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii companiilor din sectorul furnizarii de sisteme din PVC, servicii de infoliere si vopsire sau armaturi metalice si din domeniul productiei de tamplarie din PVC si elemente conexe. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
Primul material al revistei este reprezentat de un reportaj realizat cu aportul Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), care si-a pus puternic amprenta asupra dezvoltarii bransei de ferestre din Romania. Materialul include principalele repere in activitatea de peste doua decenii a organizatiei si prezinta principalele reusite ale acesteia.
Urmatorul material este tot un reportaj, realizat in urma celei de-a patra editii a videoconferintei EURO-Fereastra - Piata de profil se adapteaza noilor tendinte, ce a avut loc pe 28 ianuarie 2021. La eveniment au participat Valentin Petrescu (Presedintele PPTT), Ciprian Chelariu (CEO Izotec Group), Marius Soflete (Inginer constructor, proiectant de case pasive si cofondator al biroului de proiectare Inginerie Creativa), Dana Badea (Product Manager, Alukonigstahl) si Andrei Cojanu (Trainer si tehnician, Cad-Plan GmbH), carora li s-au adaugat Katarína Gajdova (Market Analyst, Interconnection Consulting Group, Austria) si Jörn P. Lass (General manager, ift Rosenheim Germania), cu prezentari video inregistrate. Printre tematicile abordate s-au aflat transformarea digitala accelerata de pandemia Covid-19, sunstenabilitatea, calitatea produselor finite etc. De asemenea, montajul corect al tamplariei termoizolante s-a constituit in principalul subiect abordat de expertii care au fost invitati la conferinta.
 
Editia Ianuarie-Februarie 2021 a revistei Fereastra include si un material Cover Story, prin care se celebreaza drumul catre perfectiune in constructia ferestrelor Barrier, fabricate de Electric Plus, companie cu o istorie de 26 de ani pe piata romaneasca de tamplarie termoizolanta. Articolul include o prezentare succinta a companiei, a francizei Barrier si a Academiei Barrier, precum si un interviu cu Adrian Garmacea, administratorul grupului Barrier, referitor la activitatea companiei in 2020 si perspectivele de dezvoltare in 2021 si in viitor.
La rubrica opinii, Dan Ionescu (director general, Profine Romania), Vlad Stanislav (Managing Director, GEZE Romania) si Lucian Baciu (manager general, Eurobac Romania) isi prezinta principalele realizari din 2020, precum si planurile pentru 2021.
 
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza principalele prognoze referitoare la evolutia productiei de tamplarie termoizolanta in intervalul anilor 2020-2024, precum si alte aspecte referitoare la bransa furnizorilor de sisteme din PVC (cu factori de influenta precum productia de ansambluri din acest material, fenomenul insolventei partenerilor de afaceri si chiar a unor distribuitori, analiza cifrei de afaceri a 35 de companii importante etc.) si opinii ale managerilor unor firme reprezentative, precum Akzonobel Powder Coatings, Arcer, Bucin Mob, Jadex Trading, Luca Global Group, Penosil, Ro Grup Glass si Siegenia Romania.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul furnizorilor de sisteme din PVC, care domina, in continuare, cererea de tamplarie termoizolanta din Romania. Analiza include si date referitoare la operatiunile de import/ export, precum si opinii ale managerilor unor furnizori reprezentativi de sisteme din PVC, precum: VEKA Romania, Rehau WS Romania, Extruplast, Weiss Profil, New House Design Project (NHDP), Worm, Schonberger, grupul Alfa Best Real Line/ Ecosfera Plast, Feroplast, grupul Kom-Acar Impex/ Bautech Plastic si Marynk Ideea.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de productie de ansambluri din PVC, segment estimat sa creasca cu peste 5% in 2021. Analiza cuprinde date specifice centralizate de la Eurostat,pe baza codurilor PRODCOM - importuri/ exporturi, estimari generale privind evolutia sectorului de constructii, cadru general, de la CNSP, precum si opinii ale reprezentantilor principalilor producatori de ansambluri din PVC activi pe piata locala, precum Casa Noastra (QFort), Lamar, Aterm, Bucovrad, Deco Plast, Gamma Axial, Izo Concept, Izotec Group, Romserv, Tamistef, TC Construct si YTP Fenêtre.
 
La sectiunea Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in contextul celui de-al doilea val al pandemiei Covid-19 si estimarile acestora privind activitatea din 2021. Sunt incluse date despre companiile Almeida Fenster, Apex Aluminium Systems, Assa Abloy, Glass Proiect Termopan, Mistic Confort, Octalex, Profi Plast Therm, Smart Fenster, Somfy si Windows & Facade Technology.
Rubrica de Produse & Tehnologii este deschisa de un material central, referitor rezultatele expozitiei BAU Online 2021, organizat in premiera in format online. La acest capitol sunt detaliate produse inovatoare, precum Exalco Pergola – sistem modern de protectie solara, dotat cu lamele rotative, DTN 80 - noul operator automat pentru actionare batanta de la G-U, Schuco LivIngSlide PD - noile sisteme liftant-glisante din PVC de la Alukonigstahl, sistemul liftant-glisant MasterPatio de la Reynaers Aluminium, senzorii Wireless Contacts, de la Winkhaus, ce permit folosirea smartphone-ului pentru a verifi ca de la distanta starea ferestrelor si Roto Al 300 - feroneria pentru ferestre din aluminiu cu aspect unitar.
Editia se incheie cu TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2021. Pe 5 pagini sunt listate cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat afaceri de circa 821 milioane de euro in 2019, reprezentand circa 90% din piata de profil.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ghid_montaj
2021-video-fer
rehau
athena_370px
SISECAM
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
trocal
ALUPROF
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE