Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 20 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Productia de tamplarie continua sa se axeze catre exporturi
FEREASTRA: Productia de tamplarie continua sa se axeze catre exporturi
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2023 06:05
Editia Iunie-Iulie a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa sistemelor de feronerie si a celor producatoare de tamplarie din lemn, conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de astfel de produse, in contextul efectelor asupra inflatiei si lanturilor de aprovizionare a prelungirii confictului ruso-ucrainean.
 
Primul material al revistei este realizat in colaborare cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), care a incheiat un parteneriat cu FGS Familia pentru negocierea unui contract colectiv de munca la nivel de sector de activitate, care va permite, de exemplu, un control foarte strict al Inspectoratului Teritorial de Munca. Materialul include informatii actualizate referitoare la certificarea companiilor active in domeniul constructiilor, dar si la adoptarea unui proiect-pilot de conturi personale de invatare.
 
Importul de feronerie s-a dublat comparativ cu anul de varf 2008
Prima Analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul productiei si comercializarii sistemelor de feronerie destinata fabricarii ansamblurilor de tamplarie. Analiza este realizata pe baza datelor statistice referitoare la importuri, care se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata (importurile in 2022 s-au dublat in comparatie cu anul de varf 2008) si afacerile principalelor companii din acest domeniu. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum:
 • Gabriel Gavrilescu, director general al G-U Romania;
 • Mihai Mitrea, directorul comercial al Bitt-Bau;
 • Radu Marchis, reprezentant Simonswerk in Romania;
 • Dana Caplea, membru in Export Department - AGB;
 • Mirel Vermesan, administrator Dena Asis;
 • Lajos Szonda, reprezentantul in Romania al Siegenia;
 • Daniel Gavris, General Manager al VBH Romcom;
 • Ionel Maxim, manager Cash;
 • Florin Tihulca, Managing Director Assa Abloy Romania;
 • Daniela-Madalina Tuca, director de marketing al Triton;
 • Simona Urs, manager general al grupului PM;
 • Nicolae Banciu, directorul general al Meesenburg;
 • Robert Voicu, reprezentant de vanzari al Wintec.
 
 
Rubrica de Analiza mai include un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul tamplariei din lemn, sector care se orienteaza pronuntat spre export, chiar si in contextul actual. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum:
 • Adriana Rus, director general al Showroom-ului Benati Usi & Ferestre SRL;
 • Tamas Csaba, directorul economic al companiei Bradul Ezüstfenyö;
 • Corneliu Malinoiu, directorul tehnic al companiei Conf Binale Impex;
 • Dan Cucu, administrator Danprod;
 • Delia Crisan, administrator Dragsil;
 • Maria Biro, reprezentanta firmei Farago;
 • Sorin Luca, General Manager al LUCA Global Group;
 • Nemeth Laszlo, directorul general Natural Homes;
 • Ana Cailean, administrator al Sangeosilv;
 • Aurora Popescu, director de achizitii in cadrul Wooden Doors International.
 
 
Noutati si inovatii pe piata de tamplarie
Materialul de Cover Story al editiei acopera povestea companiei Optimedia, o companie de familie de real succes, in care a doua generatie de management se alatura pentru continuarea dezvoltarii durabile. Fondata in anul 1994 de Marius si Simona Pantis, compania Optimedia a devenit, dupa aproape trei decenii de activitate pe piata de profi l din Romania, unul dintre cei mai apreciati producatori de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu. Materialul include principalele repere ale activitatii Optimedia in Romania, rezultate financiare si perspective de dezvoltare pe piata, prezentarea Deceuninck 76 MD, seria de profile care sta la baza unor noi solutii constructive de la Optimedia, precum si un interviu cu Marius Pantis, in care vorbeste despre evolutia companiei, investitiile din 2022 si planurile de eficienizare propuse pentru 2023.
 
Interviurile editiei
 • EXALCO: Strategie ambitioasa de consolidare a pozitiei competitive
 • RO GRUP GLASS estimeaza o majorare de 40% a cifrei de afaceri
 • Roto - vanzari de 32 milioane de euro si prognoze optimiste pe termen lung
 • KRONLUX: Produsele FAKRO, in peste 600 de puncte de vanzare din tara
 • ALLY-MET TECHNOLOGY adopta in 2023 noi masuri de stabilizare
 
 
In continuare, revista Fereastra prezinta un Reportaj realizat dupa Zilele Salamander, eveniment ce a avut loc la finalul lunii iunie 2023, in cadrul complexului Teleferic Grand Hotel, din Poiana Brasov. Manifestarea a fost destinata, in principal, prezentarii celor mai recente noutati pe care furnizorul german de sisteme din PVC pentru tamplarie termoizolanta Salamander Window & Door Systems le-a lansat in ultima perioada, inclusiv cu ocazia manifestarilor expozitionale traditionale Fensterbau/Frontale 2022, de la Nürnberg, respectiv Bau 2023, organizat la München. La eveniment au participat peste 100 de experti din industrie, dealeri ai furnizorului german in Romania, manageri ai companiilor de tamplarie termoizolanta, reprezentanti ai unor reputate institute de testare si certificare, precum si mass-media de specialitate. Cele doua zile pe parcursul carora a avut loc reuniunea au fost marcate de intalniri interactive si schimburi utile de informatii intre cei prezenti, care au avut ocazia sa afle detalii interesante despre inovatii deosebit de utile in activitatea de productie sau noutati in materie legislativa, precum si despre cele mai moderne tehnici de vanzari, in vederea imbunatatirii fluxului informational de pe canalele de distributie.
 
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante, precum: Door Panels, Lipoplast, Deco Plast, Izotec Group, Teonic, Roloplast, Avi&F, Decor Lux si RTH.
 
 
Editia Iunie-Iulie 2023 a revistei Fereastra prezinta, in continuare, un material de Consultanta, despre fatadele receptive, sisteme multifunctionale de anvelopare care isi pot modifica functiile, caracteristicile sau comportamentul in timp, ca raspuns la conditiile-limita sau la cerintele de performanta in continua schimbare. Materialul include date referitoare la perceptia oamenilor asupra tehnologiei si adaptarea interfetelor de control, designul de interactiune - un concept utopic, dar care se poate ajusta, precum si la armonizarea intre nivelul de automatizare si posibilitatile de control manual. Articol este realizat pe baza comunicarilor stiintifice publicate in Jurnalul European al Proiectarii si Ingineriei Fatadelor.
 
Revista se incheie cu un Top 500 al producatorilor de tamplarie si geam termoizolant Romania 2023, precum si cu cinci pagini de Index, cu datele de contact ale companiilor incluse in editie.
 
Editia Iunie-Iulie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left