Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Ianuarie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Viitorul apartine usilor automatizate, in economia "low touch"
FEREASTRA: Viitorul apartine usilor automatizate, in economia "low touch"
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 14 Sep 2020 05:55
Editia Septembrie 2020 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa producatorilor, furnizorilor si importatorilor de usi rezidentiale, automate si de garaj, dar si paneluri pentru usi. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de usi si sisteme specifice. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
Revista Fereastra se deschide cu o prima analiza inclusa la rubrica dedicata, ce trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior si exterior. Materialul porneste de la o analiza a acestui sector de activitate in 2019, perioada in care s-a inscris pe un trend crescator, datorat evolutiei foarte bune a pietei de constructii, in general. Sectorul continua sa depinda de dezvoltarea pietei rezidentiale, care si-a mentinut traiectoria ascendenta si in 2020, in ciuda crizei de coronavirus (cu unele perioade reduse de amanari care vor fi in mare parte recuperate). Perspectivele pentru prioada urmatoare sunt date de numarul autorizatiilor de construire centralizate de INS, care indica o scadere de 12% a acestora in prima jumatate a anului 2020, sub impactul pandemiei. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Arcer, Bradul Ezüstfenyö, Bucin Mob, Danprod, Fagetul Deac, Luca Global Group, Mobimpex, Sangeosilv, Tehnolemn, Wooden Doors International si YTP Fenêtre.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul de paneluri pentru usi, sector aflat pe o traiectorie pozitiva in aceasta perioada. Analiza este bazata pe o lista de 440 de companii specializate in furnizarea de sisteme, materiale si accesorii utilizate la executia de tamplarie termoizolanta, precum si pe datele Eurostat si PRODCOM specifice, si este actualizata cu opiniile managerilor din domeniu referitoare la evolutia acestui sector de activitate. Printre companiile ai caror manageri au raspuns cercetarii revistei Fereastra se afla: Simonswerk Romania, AGB Italia, ISEO M&D, Doors Panels, Drupanel, Feroplast, SchlegelGiesse Romania, Meesenburg Romania, Siegenia Romania si Triton - divizia PVC.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de usi de garaj/ automate, dedicate preponderent constructiilor comerciale si industriale. Criza generata de noul coronavirus a afectat mai profund comenzile din acest sector, dar situatia a revenit in ultimele luni, pe fondul intensificarii exportului. Totusi, perspectivele pentru acest domeniu raman incerte. Concluziile analizei se bazeaza, in mare parte, pe centralizarea opiniilor managerilor unor companii cu experienta in domeniul usilor de garaj/ automate, precum: Kadra Access Engineering, Somfy Romania, G-U Romania, Geze Romania, BIT Windoors, MCA Grup, Dena Asis, Hamat Impex, Kom Doors, Swing Trade si Tritech Group.
 
Editia Septembrie 2020 a revistei Fereastra include si un material tip Cover Story, realizat cu sprijinul New House Design Project (NHDP), singurul centru de finisaje industriale „All in one” din Europa. Materialul include o prezentare generala a companiei si un scurt istoric al celor 12 ani de activitate a acesteia, precum si o conturare a obiectivelor si planurile NHDP. In cele patru pagini dedicate, articolul mai cuprinde o opinie a lui Emil Rosi, director de vanzari in cadrul NHDP, caracteristici tehnice ale unor produse de top in portofoliul companiei, precum si un interviu cu Alex Moise, administratorul companiei.
Tot in zona interviurilor, revista se continua cu opinii ale lui George Toc, manager de vanzari la Brad Glass, companie ce va realiza lucrari de vitraje pentru stadionul Roland Garros, Corneliu Malinoiu, director tehnic la Conf Binale, care vorbeste despre planurile de dezvoltare a firmei, si Laura Popescu, administratorul grupului de firme Ally-Met Technology si Aluminium Technology, ce prezinta investitiile grupului in domeniul productiei de glafuri.
Rubrica de Produse & Tehnologii este deschisa de un material central, referitor la Ghidul de montaj al peretilor-cortina, realizat de IFT Rosenheim, publicat sub inaltul patronaj al asociatiei de asigurare a calitatii RAL si tradus in limba romana de redactia Fereastra. Lucrarea este una de exceptie - rezultatul unor cercetari desfasurate pe perioada unor decenii intregi la care au participat mai multe generatii de experti germani - reusind sa reuneasca intr-un format comprehensibil si, in acelasi timp, exhaustiv informatii despre modul in care se pot obtine caracteristicile de performanta dorite de la ansamblurile de fatade cortina. Documentul se adreseaza in egala masura proiectantilor, arhitectilor, inginerilor si specialistilor care actioneaza in mod nemijlocit pe santier, oferindu-le tuturor oportunitatea intelegerii proceselor de fi zica a constructiilor si a aplicarii celor mai potrivite masuri pentru ca produsul fi nale sa aiba calitatea dorita.
Rubrica continua cu un material marca Comfortex, ce prezinta strategia companiei privind lansarea de noi produse, dar cele mai recente inovatii din portofoliul acesteia. Un alt material inclus in aceasta sectiune se refera la usile automate si faptul ca acestea reprezinta o solutie perfect adaptata la noua normalitate si la noul concept de low touch economy. La acest capitol sunt detaliate si alte produse inovatoare, precum sistemul modular greenEvolurion de la Salamander, solutiile din sticla Sunewat de la AGC Flat Glass, foliile decorative imitatie de lemn pentru profile din PVC - Rehau Realwood, sistemul de aluminiu cu protectie la foc FR 90 de la Aliplast, solutia performanta de aerisire automata Schüco VentoTherm Twist si usile rotative KTV 3, KTV 4 si KTV Atrium, de la dormakaba.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
athena_370px
rehau
SISECAM
2020-video-C_
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
deceunink_2020
nhdp

Parteneri

ROTO
VBH
ALUPROF
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE